Νέα δημοσκόπηση φέρνει μπροστά τη ΝΔ

Νέα δημοσκόπηση φέρνει μπροστά τη ΝΔ

Ιανουάριος 16, 2016 - 13:34
9 σχόλια

Πρώτος σε δημοτικότητα πολιτικός αρχηγός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αμέσως μετά τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας και την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τιμόνι της, νέα δημοσκόπηση της Meyron Analysis, που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», εμφανίζει τη ΝΔ να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 3,7 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου.

Αναλυτικότερα, τα ποσοστά έχουν ως εξής:

Νέα Δημοκρατία: 23,6%

ΣΥΡΙΖΑ: 19,9%

Χρυσή Αυγή: 4,6%

Δημοκρατική Συμπαράταξη: 4,1%

ΚΚΕ: 4,6%

Ποτάμι: 2,2%

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,1%

Ένωση Κεντρώων: 2,7%

Λαϊκή Ενότητα: 2,3%

Άλλο: 2,4%

Άκυρο/Λευκό: 7,6%

Δεν θα ψηφίσουν: 14,4%

Αναποφάσιστοι: 7,1%

ΔΑ: 2,4%

Η ΝΔ προηγείται και στην παράσταση νίκης, με ποσοστό 42% έναντι 41% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη, καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αλέξης Τσίπρας, με 22%, έναντι 20% που συγκεντρώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, αν και «ο κανένας» συγκεντρώνει και πάλι μεγάλο ποσοστό, στο 32%. 

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται πρώτος, αφήνοντας πίσω του τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με 23,6% έναντι 19,9%.

Το 75% των ερωτηθέντων συνολικά και ειδικότερα 48% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές) έχει αρνητική άποψη για το κυβερνητικό έργο και το 16% έχει θετική. Επίσης, το 67% των ερωτηθέντων (37% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ) έχει αρνητική γνώμη για τον τρόπο με τον οποίον ασκεί τα καθήκοντά του ο Πρωθυπουργός, έναντι του 27% που έχει θετική γνώμη.

Ωστόσο, η πλειονότητα των ψηφοφόρων φαίνεται ότι υποστηρίζει τις κυβερνήσεις συνεργασίας, με το 64% να είναι υπέρ και το 34% κατά.

Τέλος, το 84% των πολιτών πιστεύουν ότι είναι αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπιστεί η κρίση, ωστόσο, το 51% θεωρεί ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό πρέπει να καταψηφιστεί.

Ειδήσεις: 

9 Σχόλια

ειστε αστειοι τουλαχιστον για να μεταδιδετε δημοσκοπησης απο παραπολιτικα που οτι έχουν βγαλει ειναι ολα στημενα και λαθος. έγινε αμεσως αγιος ο μητσοτακης και ανεβηκε η νδ; σοβαρευτειτε!

Εσύ είσαι σοβαρός που δεν καταλαβαίνεις τι συμβαίνει γύρω σου; Ο Σύριζα κορόιδεψε τους πάντες και τα πάντα. Ότι είπε ότι δεν θα κάνει το έκανε. Έγινε μνημονικός ενώ θα έσκιζαν τα μνημόνια μέρα μεσημέρι. Έκλεισε τις τράπεζες, μας έβαλε και άλλο μέσα οικονομικά και εσύ δεν πιστεύεις ότι η ΝΔ πέρασε μπροστά. Ο Αλέξης ψήφισε για πρόεδρο της δημοκρατίας τον ...Παυλόπουλο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι. Οι φιλελεύθεροι είναι εδώ, θα κυβερνήσουν και θα βγάλουν την χώρα από το τέλμα του αριστερισμού της συμφοράς. Ήρθε η ώρα για φιλελευθερισμό στην χώρα. Ο κρατισμός τελείωσε, μας βούλιαξε. Φτάνει.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ . ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΝΕ ΒΓΆΛΑΜΕ

Ποιος κρατισμός μέγιστε όλοι οι ιδιώτες με δανικά και αγύριστα μας κουνιούνται, άσε με την απόδοση του ΦΠΑ,άσε με τις εικονικές προβληματικές με τα λεφτά να βγαίνουν έξω, άσε μην ανοίξουμε βραδιάτικα φυλλάδα ........ Σαββατόβραδο διασκέδασε και ας βρέχει απόψε.............. Να θυμάσαι ο λύκος ποτέ δεν γίνετε πρόβατο όσο και να μας ενοχλεί αυτό..... τέλος.-

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα κυβέρνηση, και μας κουνάει το δάκτυλο, μόνο και μόνο για αυτά που θα έκανε και κάνει ακριβώς τα αντίθετα. Απορώ πως έχει και αυτο το ποσοστό στη δημοσκόπιση? Τελικά ίσως να είμασταν καλύτερα άν συνέχιζε η κυβέρνηση Σαμαρά. Σε κάθε περίπτωση η χώρα μας χρειάζεται ικανούς πολιτικούς/τεχνοκράτες αποδεσμευμένους όμως από τα κόμματα. Ίσως τελικά ο Λεβέντης να έχει δίκιο για την οικουμενική .......Ας ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα δούμε καλύτερες μέρες..........

χαχαχχαχαχα! χάπατα, φάτε κι άλλες στημένες δημοσκοπήσεις. Δε μάθατε τίποτα τόσα χρόνια. Η συγκεκριμένη εταιρεία έδινε 4 μονάδες μπροστά στη ΝΔ και τον Σεπτέμβρη κι έφαγε 7 μονάδες στ΄αυτιά...για να μην πούμε για τον δημοψήφισμα. Περί κρατισμού δε, δεν υπάρχει μεγαλύτερος υποστηρικτής του στην Ελλάδα από τη δεξιά και δη το Μητσοτακαίικο. 100 χρόνια ζει η αγία οικογένεια από το κράτος. Κρατικοδίαιτοι φιλελεύθεροι...ουστ

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση το 78% ζητάει να απολυθεί, ενώ 2 στους 3 εργαζόμενους επιθυμούν μείωση του μισθού τους, θετικά βλέπει το 91% ελαφρύ ξυλοδαρμό από τον εργοδότη σε περίπτωση που δεν αποδίδει αρκετά! ουρττττττττττττττττ

Οι τελευταίες μέρες/μήνες των κρατιστών. Των διορισμένων, των βολεμένων και του ιδιωτικού τομέα που απομυζεί το κράτος. Με κρατισμό έφτασε η ανεργία στο 27%. Με αριστερή κυβέρνηση έγινες ρεντίκολο σε όλο τον πλανήτη. Capital Control, διαπραγμάτευση της πλάκας, μνημόνιο της συμφοράς, ασφαλιστική μεταρρύθμιση που καταστρέφει τους νέους για να βολευτούν οι παλιοί συνταξιούχοι. Αριστερή μπαρούφα. Η ΝΔ του Καραμανλισμού τελείωσε. Ήρθε η ώρα για το οικονομικό σύστημα που έχει δώσει πλούτο σε όλες τις δυτικές χώρες. Φιλελευθερισμός. Τα ισχυρότερα κοινωνικά κράτη είναι σε αυτές τις χώρες.

Κακομοίρη κυρ Παύλο, σου αξίζει να πάθεις ότι ο κάθε φτωχός και η μοίρα του, όπως σε αυτές τις χώρες με τα "ισχυρά" κοινωνικά κράτη και τον κοινωνικό δαρβινισμό. Σου αξίζει να είσαι υποτακτικός και έρμαιο του κάθε "ισχυρού" που θα σε φροντίσει ανάλογα με το πόσα βγάζεις. Ατομικά και όχι κοινωνικά και αναλογικά. Άλλωστε δεν υπάρχουν κοινωνίες-μόνο άτομα θατσερούλη. αν έχεις δε καμία χρόνια αρρώστια δε θα μπορεί να σε φροντίσει αν δε βγάζεις τόσα όσα.Είσαι ασύμφορος καλύτερα να πεθάνεις: είπαμε κοινωνικό κράτος αλλά δε θα μας βγάλεις κι έξω! ανθρωπάκο: σε λυπάμαι και σε σιχαίνομαι ταυτόχρονα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.