Νέα δενδρύλλια και φυτά στις πλατείες της Τρίπολης

Νέα δενδρύλλια και φυτά στις πλατείες της Τρίπολης

Αύγουστος 30, 2015 - 17:18
0 σχόλια

Η Τρίπολη είναι μια πόλη με πολλά πάρκα και με αλσύλια τα οποία αποτελούν έναν πνεύμονα  οξυγόνου για τους πολίτες της. Κατά διαστήματα, ο Δήμος Τρίπολης κόβει δέντρα μεγάλης ηλικίας και κλαδεύει άλλα τα οποία είναι επικίνδυνα για εκείνους που περνούν από κάτω, μιας και ο αέρας αλλά και οι άσχημες καιρικές συνθήκες τα καθιστούν επικίνδυνα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που συνεργεία του Δήμου κόβουν δέντρα, με αποτέλεσμα να αραιώνει η βλάστηση την πόλη.

Οι πολίτες αρκετές φορές εκφράζουν την ανησυχία τους για την πυκνή κοπή και ελάττωση πρασίνου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν από ένα σημείο κόβονται και απομακρύνονται δέντρα πρέπει άμεσα να αντικαθίστανται με νέα, μικρότερης ηλικίας και κατάλληλα να βρίσκονται μέσα στην πόλη.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης με απόφασή της εγκρίνει τη δαπάνη για την προμήθεια δένδρων για τις πλατείες της Δ.Κ. Τρίπολης η οποία ανέρχεται στο συνολικό ποσόν των 900,04 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%).

Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, άμεσα θα γίνει προμήθεια σπόρων, φυτών, δενδρυλλίων και έτοιμου χλοοτάπητα τα οποία και θα τοποθετηθούν σε σημείο της πόλης.

Καλό θα ήταν ο Δήμος Τρίπολης να μεριμνά ως προς τη φύτευση δέντρων σε πάρκα και αλσύλια στα οποία έχουν ελαττωθεί τα δέντρα και το πράσινο.

Φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.