Νέα δεδομένα στο προεκλογικό σκηνικό της Γορτυνίας δημιουργεί η εμφάνιση του Παρασκευά Παρασκευόπουλου!

Νέα δεδομένα στο προεκλογικό σκηνικό της Γορτυνίας δημιουργεί η εμφάνιση του Παρασκευά Παρασκευόπουλου!

Ιούλιος 21, 2010 - 15:15

Το όνομα του είναι αλήθεια ότι ακούγεται πολύ έντονα για τις επόμενες δημοτικές εκλογές στη Γορτυνία. Ο λόγος για τον Παρασκευά Παρασκευόπουλο ο οποίος κινείται δραστήρια, το τελευταίο χρονικό διάστημα, προκειμένου να προχωρήσει στη συγκρότηση μίας δημοτικής κίνησης στη Γορτυνία.
Ποιος είναι όμως ο Παρασκευόπουλος; Αυτό αναρωτιούνται όλοι όσοι δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται… Αν κάποιος διαβάσει το βιογραφικό του, θα διαπιστώσει ότι είναι πολύ «γεμάτο». Τόσο η πολιτική όσο και η κοινωνική διαδρομή του, είναι «πλούσια» κι αυτό θα το διαπιστώσετε παρακάτω..

• Γεννήθηκε στο Καλλιάνι Αρκαδίας και από το 1972 ζει στη Θεσσαλονίκη.
• Έχει σπουδάσει Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες (O.Π.Ε.) στο Αριστοτέλειο
• Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
• Από τη μεταπολίτευση διετέλεσε μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ (έως το 1992 μέλος της Κ.Ε.)
• Έως το 1994, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού, υπεύθυνος για το Συνδικαλιστικό Κίνημα.
• Στο κοινωνικό μαζικό κίνημα, διετέλεσε πρώτα γενικός γραμματέας και στη συνέχεια (1986 -1992) πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ.
• Από το 1996 έως το 2000 διετέλεσε Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.
• Από το 2001 έως το 2004 διετέλεσε πρόεδρος του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Αυτά είναι μερικά χαρακτηριστικά στοιχεία του βιογραφικού του.
Θα είναι όμως ο Π. Παρασκευόπουλος υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές της Γορτυνίας; Απάντηση σε αυτό το ερώτημα και σε πολλά άλλα έδωσε χθες το πρωί, σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη την οποία παραχώρησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Μανιατάκο και Μηνά Αρτόπουλο.
Ουσιαστικά, είπε ότι επιθυμεί να εμπλακεί στα δημοτικά πράγματα της Γορτυνίας, επισημαίνοντας όμως ότι «πολλά θα εξαρτηθούν από τη διάθεση των πολιτών». Είπε ότι βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με κόσμο από τη Γορτυνία και τόνισε ότι τα μηνύματα τα οποία λαμβάνει είναι θετικά.
«Δεν επιθυμούμε χρίσμα» είπε, προσέθεσε όμως ότι δεν πρόκειται να αναθεματίσει τα κόμματα, τα οποία θεωρεί πυλώνες της Δημοκρατίας, ούτε πρόκειται να τα πυροβολήσει ευκαιριακά, για να γίνει αρεστός στον κόσμο που είναι δυσαρεστημένος με το πολιτικό σύστημα.
Στη συνέχεια, είπε ότι βασικός στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας πόλος κεντροαριστερός, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει ότι δεν είναι ένας υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, όπως κάποιοι προσπαθούν να τον εμφανίσουν. «Δεν επιδιώκω το χρίσμα» είπε και προσέθεσε ότι τάσσεται υπέρ της δημιουργίας μίας οικουμενικής –κοινωνικά και πολιτικά – κίνησης για τις δημοτικές εκλογές της Γορτυνίας που θα ενώσει τους κατοίκους της περιοχής.
Αυτή η συνέντευξη στη Δημοτική Ραδιοφωνία ήταν ουσιαστικά μία πρώτη, αναγνωριστική δημόσια εμφάνιση του Παρασκευά Παρασκευόπουλου. Είναι δεδομένο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες, όπου θα αναπτύξει τις απόψεις και τις προτάσεις του για την ανάπτυξη της Γορτυνίας (χθες έκανε ειδική αναφορά στο πρόβλημα με την παράκαμψη Λαγκαδίων).
Αν τελικά αυτή η υποψηφιότητα προχωρήσει, είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια και είναι σίγουρο ότι αυτό θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και κυρίως από την αποδοχή που θα έχει στην τοπική κοινωνία της επαρχίας Γορτυνίας.

Το ΚΚΕ είναι δεδομένο ότι θα «κατέβει» με δικά του αυτόνομα ψηφοδέλτια σε όλους τους Δήμους της Αρκαδίας. Μάλιστα, είναι ένα βήμα μπροστά από όλα τα άλλα κόμματα και σήμερα θα ανακοινώσει τα ονόματα και θα παρουσιάσει τους υποψηφίους Δημάρχους σε Τρίπολη, Μεγαλόπολη, Γορτυνία, Βόρεια και Νότια Κυνουρία.
Το ΚΚΕ λοιπόν στέλνει το μήνυμα ότι είναι πανέτοιμο να παρουσιάσει ολοκληρωμένους συνδυασμούς και στους πέντε δήμους της Αρκαδίας, όταν άλλα κόμματα ή κινήσεις θα δυσκολευτούν … πάρα πολύ να «κλείσουν» ψηφοδέλτια.

Είναι απίστευτο, αλλά αποτελεί πραγματικότητα. Στις 15 Ιουνίου 2010 ο Τσίπρας (αρχηγός κόμματος) μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κουράκη κατέθεσαν μία ερώτηση προς την Υπουργό Υγείας. Η ερώτηση αυτή αναφερόταν στην έλλειψη παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την έλλειψη αυτή για τα παιδιά της περιοχής.
Σήμερα, συμπληρώνονται 35 μέρες από την κατάθεση αυτής της ερώτησης κι όμως για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, το Υπουργείο Υγείας δεν έχει μπει στον κόπο να απαντήσει. Λες και πρόκειται για κανένα ζήτημα ελάσσονος σημασίας..
Λείπει παιδίατρος από μία ολόκληρη περιοχή της Αρκαδίας, καταθέτει ερώτηση, όχι ένας απλός βουλευτής, αλλά αρχηγός κόμματος και το Υπουργείο Υγείας αδιαφορεί προκλητικά…

Πηγή: ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

Ειδήσεις: