ΝΔ: Ποιοι «ράβουν κοστούμια»

ΝΔ: Ποιοι «ράβουν κοστούμια»

Ιούλιος 07, 2019 - 11:20
0 σχόλια

Ως επτασφράγιστο μυστικό κρατιούνται από την Πειραιώς τα πρόσωπα –«κλειδιά» του νέου κυβερνητικού σχήματος, εφόσον η ΝΔ, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, είναι η νέα κυβέρνηση της χώρας μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φάκελος με το πρώτο σχέδιο για το νέο υπουργικό σχήμα είναι έτοιμος στο γραφείο του Κυρ.Μητσοτάκη, με τις πληροφορίες για ονόματα να δίνουν και να παίρνουν.

Ήδη η aftodioikisi.gr έχει γράψει ότι για νέος τσάρος της Οικονομίας παίζει ο καθηγητής Πάνος Τσακλόγλου,  πρώην σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου, ενώ για τη θέση του (μοναδικού) αναπληρωτή για τα έσοδα απομακρύνεται ο πρόεδρος των Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων Βασίλης Σπανάκης και «παίζουν» οι Στέλιος Πέτσας (διευθυντής του γραφείου του Προέδρου της ΝΔ) και Χρήστος Σταϊκούρας.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες θέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr.

-Για το υπουργείο Εσωτερικών που, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, «παίζουν» οι Μάκης Βορίδης, Γιώργος Γεραπετρίτης (ακούγεται και για το Δικαιοσύνης) και Τάκης Θεοδωρικάκος (ακούγεται, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, και για το Επικρατείας -Παρά τω Πρωθυπουργώ, ένα σενάριο που, όσο περνούν οι ημέρες, γίνεται όλο και πιο πιθανό)

-Για το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής το οποίο θα συγχωνευθεί με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, διευθυντής της ΔιαΝΕΟσις και στενός πολιτικός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου και για υφυπουργός ο Γιώργος Γεωργαντάς.

-Για το υπουργείο Εξωτερικών οι Νίκος Δένδιας και Γιώργος Κουμουτσάκος

-Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι Βασίλης Κικίλιας και Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος ακούγεται και για το Υγείας και το Εργασίας.

-Για το υπουργείο Παιδείας ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος ακούγεται και για το Ανάπτυξης ή για την Προεδρία της Βουλής (σ.σ. σενάριο που γίνεται όλο και πιθανότερο), τον Νίκο Δένδια ο οποίος ακούγεται και για το Εξωτερικών και το Παιδείας και η Νίκη Κεραμέως.

-Για το Ναυτιλίας ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

-Για το Υποδομών ο Κώστας Καραμανλής (του Αχιλλέα)

-Για Τουρισμού η Όλγα Κεφαλογιάννη

-Για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος συζητιέται και για το Ανάπτυξης.

-Για το υπουργείο Εργασίας, ετοιμαζόταν ο δημοσιογράφος του Σκάι, Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο οποίος ωστόσο «κάηκε» με τις δηλώσεις για την πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Στην θέση του δεν αποκλείεται να πάει ο Βασίλης Οικονόμου.

-Για το υπουργείο Δικαιοσύνης οι Γιώργος Γεραπετρίτης και Νίκος Παναγιωτόπουλος.

-Για το υπουργείο Υγείας η Βίκυ Λοΐζου και ο Βασίλης Οικονόμου.

-Για το υπουργού Πολιτισμού ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Παράλληλα για τη θέση του προέδρου της Βουλής ακούγονται τα ονόματα, όπως προαναφέρθηκε, του Κωστή Χατζηδάκη και του Κώστα Τασούλα, ενώ «παίζουν» αλλά με λιγότερες πιθανότητες οι Νικήτας Κακλαμάνης και Μαριέττα Γιαννάκου.

Τέλος για τη θέση του Επιτρόπου στην ΕΕ ακούγεται έντονα το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνης Σαμαράς.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.