ΝΔ - Ο Χρήστος Ζώης υπεύθυνος εκλογών στην Πελοπόννησο

ΝΔ - Ο Χρήστος Ζώης υπεύθυνος εκλογών στην Πελοπόννησο

Αύγουστος 24, 2010 - 16:25
2 σχόλια

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, τοποθετήθηκε ως πολιτικός σύνδεσμος του κόμματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για τον εκλογικό αγώνα των αυτοδιοικητικών εκλογών του προσεχούς Νοεμβρίου, ο βουλευτής Λάρισας και πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Βουλευτής Νομού Λάρισας- Υπεύθυνος τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Ν.Δ.

Γεννήθηκε στο Ντύσελντορφ της Δυτικής Γερμανίας στις 10.5.1968. Δικηγόρος. Έγγαμος με την Ιωάννα Τσαγκάλη.
Σπουδές: Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μεταπτυχιακές σπουδές (DEA) στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Toulouse I της Γαλλίας.
Το Δεκέμβριο του 2009 ορίζεται υπεύθυνος τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Ν.Δ.
Κατά την περίοδο Σεπτ. 2007 -Σεπτ. 2009 διατέλεσε Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Τον Μάιο του 2007, ορίζεται Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και ex officio μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Ν.Δ.
Στις 7.10.2002 εκλέγεται Γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής. Διετέλεσε μέλος στις Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης καθώς και Εθνικής 'Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.
Εκπρόσωπος της Ν.Δ. στην Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Ο.Α.Σ.Ε). Ορίσθηκε από τον Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, Κοινοβουλευτικό μέλος, εκ μέρους της Ν.Δ., στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.
Μέλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, την Ειδική Επιτροπή για την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου «Κύρωση Συνθήκης για τη Θέσπιση Συντάγματος της Ευρώπης» και στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.
Εκλέγεται βουλευτής Λάρισας με την Ν.Δ. στις εκλογές του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009.

Πολιτικές-Κοινωνικές Δραστηριότητες

Από το 1983 είναι μέλος της ΟΝΝΕΔ και της Ν.Δ. Το 1996 ήταν υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στο νομό Λάρισας. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος από το 1997. Εκτελεστικό μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ, υπεύθυνος για θέματα σχετικά με εργατικά σωματεία, συνεταιριστές και νέους επιστήμονες.
Μέλος της Κοινοβουλευτικής (Ο.Κ.Ε.) Ομάδας Εργασίας Εσωτερικών Υποθέσεων και Γεωργίας.
Το 1994 ήταν επικεφαλής του Τομέα της Ν.Δ. στην Ευρυτανία. Επίσης διετέλεσε μέλος του τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών της Ν.Δ., με αρμοδιότητες τις οδικές μεταφορές, τις επικοινωνίες και τις αστικές-υπεραστικές μετακινήσεις-μεταφορές, με εξαίρεση το Λεκανοπέδιο Αττικής.
Από τον Ιούλιο του 2001 μέχρι το Φεβρουάριο του 2004 χρημάτισε αναπληρωτής επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας στο τομέα της Δικαιοσύνης, υπεύθυνος για τη Δημόσια Περιουσία.
Ήταν επίσης υπεύθυνος για θέματα σωφρονιστικών ιδρυμάτων και σωφρονιστικής πολιτικής και της νομικής εταιρείας «Επάνοδος». Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων του Ο.Α.Σ.Ε.
Διετέλεσε παρατηρητής του Ελληνικού Κοινοβουλίου για λογαριασμό του ΟΑΣΕ στις εθνικές εκλογές των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ

Θα γίνει η ανατροπή με Βετεράνο Κωσταντόπουλο; Με παντοδύναμο Βαλασόπουλο; Με Βίρνα Δράκου-Τσιώλη; Με Αϊ Μπαλάση; Μάλλον με Τατούλη! Για το Δήμο τι θα φέρει; τον ΝΕΟ Νομάρχη (Σμυρνιώτη); το δίδυμο του Κωσταντόπουλου Δημοσθένη; Μάλλον Παυλή!