ΝΔ: Μέγιστος συστημικός κίνδυνος για τη χώρα η ΔΕΗ

ΝΔ: Μέγιστος συστημικός κίνδυνος για τη χώρα η ΔΕΗ

Οκτώβριος 11, 2018 - 12:38
0 σχόλια

Σε ενημερωτικό σημείωμα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτίθεται στην κυβέρνηση για το θέμα της ΔΕΗ, με αφορμή την αγορά εταιρίας από τα Σκόπια, στην οποία προέβη η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, παρά την κακή οικονομική της κατάσταση:

Ο κ. Σταθάκης οφείλει πρωτ’ απ’ όλα να καταθέσει στη Βουλή την έκθεση αποτίμησης του ανεξάρτητου συμβούλου αντί να υπερασπίζεται την εξαγορά εκ μέρους της Δ.Ε.Η.. Και βέβαια υπάρχει ένα καταλυτικό ερώτημα: Γιατί η ζημιογόνος Δ.Ε.Η. αγόρασε την επίσης ζημιογόνο εταιρεία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης των Σκοπίων έναντι 4,8 εκατ. Ευρώ; Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα με ποια σκοπιμότητα και ποια κριτήρια φόρτωσε στην προβληματική Δ.Ε.Η.  μια επίσης προβληματική επιχείρηση των Σκοπίων.
 
Μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα μετέτρεψε τη μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας, από βασικό αναπτυξιακό πυλώνα για την ελληνική οικονομία σε μέγιστο συστημικό κίνδυνο: Από το 2014 μέχρι το 2017 η χρηματιστηριακή αξία της Δ.Ε.Η. μειώθηκε κατά 84%,  τα λειτουργικά κέρδη της (EBIDTA) κατά 64%, ενώ τα ληξιπρόθεσμά της υπερτριπλασιάστηκαν. Και σαν να μην έφταναν αυτά η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει επιβάλει επιπλέον στη Δ.Ε.Η. να χάσει το 40% του κύκλου εργασιών της, δηλαδή 2 δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Προχωρά επίσης στην πώληση του 40% της λιγνιτικής παραγωγής της εταιρείας χωρίς να ορίζει ελάχιστο τίμημα. Εάν σήμερα η Δ.Ε.Η., με 5 δις τζίρο παρουσιάζει ζημιές, πως θα επιβιώσει όταν ο τζίρος  θα προσεγγίσει τα 3 δις ευρώ, όπως ο ίδιος κ. Σταθάκης έχει αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξη του;


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.