ΝΔ: Καμία λύση σε δόσεις δεν θα γίνει αποδεκτή για το Σκοπιανό

ΝΔ: Καμία λύση σε δόσεις δεν θα γίνει αποδεκτή για το Σκοπιανό

Μάιος 16, 2018 - 10:22
0 σχόλια

«Καμία λύση σε δόσεις δε θα γίνει αποδεκτή. Η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ μια ενιαίας λύσης με άμεση αλλαγή του Συντάγματος της πΓΔΜ, μια λύση που υποστηρίζεται φυσικά από όλους εντός του κόμματος», διαμηνύει η Νέα Δημοκρατία.

Απαράβατη προϋπόθεση και θεμελιώδης εγγύηση για οριστική λύση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων είναι η αλλαγή του Συντάγματός τους. Αλλαγή που προφανώς δεν θα προσδιορίζεται στο μέλλον, αλλά θα έχει γίνει πράξη πριν από την κύρωση οποιασδήποτε συμφωνίας. Η Νέα Δημοκρατία έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα δεχθεί καμία λύση σε δόσεις. Μια συμφωνία που δεν θα επιλύει το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων και θα μεταθέτει την εκπλήρωση των σκοπιανών δεσμεύσεων για το μέλλον είναι απλά απαράδεκτη.
 
Η όποια λύση πρέπει να περιέχει απάλειψη των αλυτρωτισμών, αλλά και  να ισχύει έναντι όλων (erga omnes). Χρειάζεται άμεση αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων πριν η ελληνική πλευρά συναινέσει σε οποιαδήποτε περαιτέρω προσέγγιση της πΓΔΜ προς το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Ως προς την κομματική πειθαρχία: «Το δε θέμα της κομματικής πειθαρχίας, εάν παρουσιαστεί μια τέτοια συμφωνία στη Βουλή, δεν απασχολεί καν τη Νέα Δημοκρατία, δεδομένου ότι ζητάει το απολύτως αυτονόητο από την κυβέρνηση. Μια ενιαία λύση που να πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις και φυσικά να μην αναβάλει τις δεσμεύσεις των γειτόνων για το μέλλον. Σε αυτή την θέση εθνικής ευθύνης είναι προφανές ότι συμφωνούν όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και δεν είναι τυχαίο ότι κανείς δεν έχει εκφράσει την παραμικρή επιφύλαξη όλους αυτούς τους μήνες».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.