ΝΔ: Επίκαιρη επερώτηση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο

ΝΔ: Επίκαιρη επερώτηση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο

Μάιος 15, 2019 - 12:53
0 σχόλια

Με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Φθιώτιδας, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, 20 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσαν Επίκαιρη Επερώτηση σχετικά με την αδυναμία της Κυβέρνησης να εκκαθαρίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν να πληροφορηθούν τους λόγους για τους οποίους οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου παραμένουν υψηλές, παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για πλήρη αποπληρωμή τους. Και γιατί δημιουργούνται συνεχώς νέες οφειλές, καθώς και πόσες είναι αυτές την τελευταία τετραετία.

Υπενθυμίζεται ότι η εκκαθάρισή τους, εξαιτίας της ανικανότητας και αναποτελεσματικότητας της σημερινής Κυβέρνησης, έχει μετατεθεί χρονικά πέντε φορές την τελευταία τετραετία, αλλάζοντας έξι καταληκτικές προθεσμίες.

Τα υψηλά χρέη του Δημοσίου, σε συνδυασμό και με άλλες πτυχές της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής – όπως η συστηματική υποεκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η διατήρηση κεφαλαιακών περιορισμών και η μη εκκαθάριση εκκρεμών συντάξεων – στερούν πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία, υπονομεύοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν να μάθουν ποιος είναι ο προγραμματισμός για την αποπληρωμή τους και πότε εκτιμά το Υπουργείο Οικονομικών ότι θα ολοκληρωθεί η πλήρης εκκαθάρισή τους.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.