«Ναυαγεί το εγχείρημα του οικογενειακού γιατρού», λέει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

«Ναυαγεί το εγχείρημα του οικογενειακού γιατρού», λέει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Δεκέμβριος 10, 2018 - 18:26
1 σχόλια

Σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΙΣΑ, τονίζει πως ο Σύλλογος έχει επανειλημμένα εκφράσει προβληματισμό ότι το νέο σύστημα βάζει επιπρόσθετα εμπόδια στην πρόσβαση του ασθενή στην περίθαλψή του καταστρατηγώντας την ελεύθερη επιλογή ιατρού, αποστερώντας τελικά τον ασθενή από τις υπηρεσίες του υψηλά εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού της χώρας.

Επιλέον, είναι γεγονός πως ο Σύλλογος έχει επίσης πολλές φορές επισημάνει ότι ο οικογενειακός γιατρός πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλά και ότι παράλληλα είναι αντίθετος στην υποχρεωτική παραπομπή από τον οικογενειακό ιατρό στους εξειδικευμένους γιατρούς.

Ταυτόχρονα, προς το παρόν ο ΙΣΑ συνιστά ψυχραιμία στους ιατρούς και τους ασθενείς, τους οποίους διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει, ενώ συμβουλεύει τους γιατρούς «να μην υποκύπτουν σε εκβιαστικά διλήμματα δεδομένης της κατοχυρωμένης συνταγογράφησης από όλους τους ιατρούς συμβεβλημένους και πιστοποιημένους».

Σε αυτό το πλαίσιο, συγκαλείται ευρεία σύσκεψη της Διαρκούς Ομάδας Εργασίας του ΙΣΑ και των Συλλόγων Ασθενών για την ΠΦΥ την οποία συγκάλεσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, για την Τετάρτη 12-12-2018 με θέμα την πραγματική αδυναμία υλοποίησης του θεσμού του οικογενειακού ιατρού. Στην επιτροπή που έχει συγκροτήσει ο Σύλλογος συμμετέχουν εκπρόσωποι 20 συλλόγων και ομοσπονδιών ασθενών και από τον ΙΣΑ ο Α’ Αντιπρόεδρος Φ. Πατσουράκος και τα μέλη του ΔΣ Ι. Κεχρής και Π. Ψυχάρης.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΜΥ: ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ Μ@Λ@ΚΙΑ ΠΟΥ ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΚΑΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.