Ναρκωτικό

Ναρκωτικό

Φεβρουάριος 08, 2018 - 13:01
4 σχόλια

Περίπου 50 εκατ. ευρώ μίζες. Τρία δισεκατομμύρια ευρώ ζημιά για το Δημόσιο. Διαρροές για έναν πρωθυπουργό, οκτώ υπουργούς και πολιτικά στελέχη. Το FBI άνοιξε τα μάτια της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αφού το σκάνδαλο Novartis έχει και ελληνική πλευρά. Πολιτικοί και δημοσιογράφοι χειρίζονται τις πληροφορίες που αφήνονται να διαρρεύσουν κατά το συμφέρον τους από την πρώτη κιόλας ημέρα, μη αφήνοντας τελικώς ούτε μία σπιθαμή για να κάνει τη δουλειά της η Δικαιοσύνη. 

Από τη μια, το Μαξίμου κάνει σαν να αποκάλυψε το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της χώρας, λες και βρήκε το Άγιο Δισκοπότηρο που θα χαρίσει ζωή στην κυβερνητική πολιτική, καθώς εμφανίζεται βέβαιο, προκαταλαμβάνοντας για ακόμα μία φορά το όποιο δικαστικό αποτέλεσμα, ότι οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι είναι εμπλεκόμενοι, και ανυπομονεί να χαρίσει κεφάλια πάνω σε παλούκια στους πολίτες που αγανακτισμένοι σηκώθηκαν από τους καναπέδες για να διαδηλώσουν για τη Μακεδονία -αυτό το τελευταίο ούτε άρεσε ούτε το περίμεναν στην Κουμουνδούρου.

Βέβαια, η διαφάνεια, η κάθαρση και άλλα ωραία αποτέλεσαν την προεκλογική παντιέρα του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με το σκίσιμο των μνημονίων. Αφού το δεύτερο απέτυχε, αν και ικανό τον έχω τον Τσίπρα να πει τον Αύγουστο του 2018 «σκίζω το μνημόνιο σελίδα-σελίδα», με πανηγυρισμούς, διαρροές και τυμπανοκρουσίες ξεκίνησε το Μαξίμου την κάθαρση του μεγαλύτερου σκανδάλου που έχει ξεσπάσει ποτέ, όπως το διαφημίζει, λες και πρόκειται για τα «προσεχώς» του σινεμά.

Από την άλλη, η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει ως «κουκουλοφόρους» τους μάρτυρες, σε μια προσπάθεια να φανεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προστατεύει «τα δικά του τα παιδιά», τον «Μάξιμο» και την «Κατερίνα», όπως τους αναρχοαυτόνομους των Εξαρχείων, λες και η Συγγρού θα έβρισκε απολύτως φυσιολογικό να βγουν φάτσα φόρα οι μάρτυρες και να μιλήσουν on camera στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, ας πούμε:

«Κυρία Τατιάνα μου, την είδα τη μίζα, ήταν μια μίζα να!, μετά συγχωρήσεως. Η βαλίτσα είχε πολλά μοβ χαρτονομίσματα, ορκίζομαι!».

Και ενώ η πρώτη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ήταν ψύχραιμη και ήπια, μετά τις βλακώδεις δηλώσεις Πολάκη ο οποίος είπε στον Παπαδάκη ότι γνωρίζει ποιοι είναι οι μάρτυρες επειδή, όπως είπε, είναι τόσα χρόνια γιατρός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγάζει την εξής ανακοίνωση:

«Σε μια Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να φοράει κουκούλα απέναντι σε εκπροσώπους του Ελληνικού λαού».

Η Δικαιοσύνη, κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φοράει κουκούλα. Και επειδή το Γραφείο του είναι εξαιρετικά προσεκτικό στη χρήση της γλώσσας, το κεφαλαίο «Δ» σημαίνει ότι η λέξη «Δικαιοσύνη» προσδιορίζει τον θεσμό και τους λειτουργούς του.

Η ανακοίνωση του ΠαΣοΚ, επίσης, αναφέρει ότι το σκάνδαλο Novartis είναι «ενορχηστρωμένο κυβερνητικό σχέδιο πολιτικής σκευωρίας. Από την πρώτη μελέτη της δικογραφίας, γίνεται φανερό πως ο κυβερνητικός σχεδιασμός στηρίζεται αποκλειστικά σε ανώνυμες μαρτυρικές καταθέσεις ανθρώπων, που μάλιστα δεν έχουν προσωπική ανάμιξη για τα όσα καταμαρτυρούν».

Και στο ΠαΣοΚ πιστεύουν ότι οι μάρτυρες της υπόθεσης πρέπει να βγουν τουλάχιστον στον Χατζηνικολάου, πλάτη στην κάμερα και με αλλοιωμένη φωνή...

Και μετά, φιλοκυβερνητικές εφημερίδες βγάζουν τη δικογραφία στις σελίδες. Ο Πρωθυπουργός «διατάσσει», λέει, να διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή.

Λάσπη, βούρκος, στόματα που ανοίγουν και δεν ξέρουν τι λένε -ο Κοντονής έτρεχε να μαζέψει τον ασυμάζευτο Πολάκη, διαψεύδοντάς τον- δηλώσεις που βγάζουν στη σέντρα για ακόμα μία φορά τη Δικαιοσύνη. Η αντιπολίτευση περιφρονείται από τους ξερόλες που κυβερνούν, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει μόνο σπέκουλα και τρέχει μετά να δει αν ανέβηκε καθόλου το ποσοστό της στην εβδομαδιαία (κρυφή) δημοσκόπηση.

Και οι πολίτες τσίμπησαν το δόλωμα: δικάζουν και καταδικάζουν από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Η απαξίωση της Δικαιοσύνης από τους πολιτικούς περνάει σαν φαρμάκι στους πολίτες.

Καχυποψία, απαξίωση των θεσμών και εχθροί παντού, το πικρό ναρκωτικό στο οποίο εθιστήκαμε.

 

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

η αντιδραση αδωνι και σαμαρα δειχνει ενα αγχος μια ενοχη ρε παιδακι μου. ο αντρεας εδω πιο χαλαρος εδειξε δεν εχει να φοβαται κατι. εχει πολυ ζουμι η υποθεση

Στην περίπτωση της Novartis δεν έχουμε προστασία μαρτύρων αλλά προστασία ΣΥΡΙΖΑ.

Ρε Arcadia portal εχεις φαγώθει με το Novartis , υποτίθεται ασχολησε με θέματα της Αρκαδίας ..... Νταξει δεν λεω ειναι σημαντικο αλλο οκ ... ολα τα σάιτ μιλάνε γι αυτο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.