«Το νάμα της μάνας Αρκαδίας»

«Το νάμα της μάνας Αρκαδίας»

Ιούνιος 16, 2019 - 17:00
0 σχόλια

Το Νέο διοικητικό συμβούλιο του Σ.Α.Β.Α.Κ. στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για την στήριξη των στόχων του οργανώνει  για τα μέλη του και τους φίλους του Συλλόγου στις 26 Ιουνίου 2019 στο φιλόξενο κήπο του εκπαιδευτικού ομίλου Πόλκα Φροέλεν (Τατοΐου 85 και Θησέως 2 Νέα Κηφισιά) μία ξεχωριστή μουσική βραδιά με τίτλο

«Το νάμα της μάνας Αρκαδίας»

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια μελοποιημένα από τη γνωστή συνθέτρια Πηγή Λυκούδη σε ποίηση των Αρκάδων ποιητών Γεώργιου Στρατήγη, Κώστα Ουράνη, Κώστα Καρυωτάκη, Γιώργου Σαραντάρη, Ηλία Σιμόπουλου και Νίκου Γκάτσου τα οποία θα ακουστούν για πρώτη φορά.

Η παράδοση της Μάνας Αρκαδίας, η συνυφασμένη με τον Διόνυσο τον Πάνα στο Αρκαδικό Ιδεώδες τους δρόμους των αμπελιών της και τους καρπούς των σύγχρονων με μεράκι οινοπαραγωγούς της, οδηγεί στη συνάντηση της με μία ακόμα ενότητα τραγουδιών της Πηγής Λυκούδη με τίτλο  «Οίνος Άκρατος» βασισμένη επίσης σε ποιήματα Ελλήνων ποιητών της περιόδου από το 1738 έως τις ημέρες μας.

Η ξεχωριστή αυτή βραδιά διανθίζεται και με προβολή διαφανειών.

Ερμηνεύουν οι εξαιρετικοί ερμηνευτές της νέας γενιάς Σπύρος Κλείσσας και  Γεωργία Αγγέλου.

Με την συνθέτρια στο πιάνο συμπράττουν σολίστες μουσικοί της «Ορχήστρας των στιγμών»

Η εκδήλωση πλαισιώνεται με τις εικαστικές δημιουργίες του Απόστολου  Γιαγιάννη και αυτές του γλύπτη Δημητρίου Νόσση.

Με το πέρας του μουσικού δρώμενου οι εικαστικοί καλλιτέχνες θα ξεναγήσουν τους καλεσμένους στα έργα τους.

Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.

Ώρα προσέλευσης 8:30 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη. (Προϋπόθεση η ενημέρωση για την αποδοχή της πρόσκλησης και την συμμετοχή μέχρι την 24 Ιουνίου στον αριθμό τηλέφωνου 210 80 77 982 από Δευτέρα έως Παρασκευή στο διάστημα 14:00 – 16:00).

 

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.