Ναι, θα ξανακάναμε δημοψήφισμα!

Ναι, θα ξανακάναμε δημοψήφισμα!

Απρίλιος 27, 2017 - 10:02
0 σχόλια

Το Σχόλιο του Σωκράτη

«Αν γυρίζαμε τον χρόνο πίσω θα ξανακάναμε δημοψήφισμα.» Και να τα χειροκροτήματα από κάτω. Κομματικό το ακροατήριο γαρ στο Μαρούσι χθες που ο Πάνος Σκουρλέτης πήρε το μικρόφωνο και... οι αναμνήσεις ξαναγύρισαν.

Ένα βήμα, σου λέει, βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ από το να καθιερώσει ως υποχρεωτική τη φράση «αξέχαστο ελληνικό δημοψήφισμα», όπως λέμε «αξέχαστο ελληνικό καλοκαίρι»!

Για τον Πάνο, που είναι στον κόσμο της κουκουρούκου, οι αναμνήσεις επέστρεψαν ως νοσταλγικές επαναστατικές στιγμές: ο Τσίπρας να προκηρύσσει δημοψήφισμα με τα πουκάμισα έξω από το παντελόνι, μετά το ξύλο που έφαγε σε εκείνη την επική 17ωρη διαπραγμάτευση, ο Λαφαζάνης να ετοιμάζει «ντου» στο Νομισματοκοπείο, ο Βαρουφάκης με το ένα «ν» να ονειρεύεται bitcoins και μια ολόκληρη χώρα να στέκεται στα ATM αμήχανη, να βομβαρδίζεται από τους μενουμευρωπαίους, τους μπουρλοτιέρηδες και τη Ζωή.

Αξέχαστες ημέρες! Α, ρε Πάνο μερακλή!

Ω, ναι, ευτυχισμένες εποχές! Δεν κάνουμε και τώρα ένα δημοψήφισμα στα πεταχτά; Έτσι, δίχως ερώτημα. Εξάλλου, ό,τι και να ψηφίσει ο κόσμος, ο οργασμός για την κυβέρνηση έρχεται όταν κάνει το αντίθετο!

Ας πούμε: Όχι στη ΣΔΙΤ, τώρα ναι στη ΣΔΙΤ. Όχι στο κόψιμο συντάξεων, τώρα ναι στο κόψιμο συντάξεων (για αρχή, μετά βλέπουμε, είπε ο Τσίπρας στους βουλευτές). Όχι στη πώληση της ΔΕΗ, τώρα ας πάει και το παλιάμπελο. Όχι ανοιχτά τα μαγαζιά τις Κυριακές, τώρα να δούμε τι θα πουν οι περιφερειάρχες που θα δουν τι θα πουν οι Δήμοι αλλά παιδιά, όλα κι όλα, η Εργατική Πρωτομαγιά είναι αργία με τη βούλα της Έφης!

Ο ΣΥΡΙΖΑ τιμά την εργατική τάξη: καθιερώνει μία ημέρα αργία και τους «φοράει» 52 Κυριακές χώσιμο για 400 ευρώ. Πιο... επαναστάτης νεοφιλελέ πεθαίνεις!

«Εάν γύριζε το ρολόι πίσω σε όλες τις κρίσιμες στιγμές θα κάναμε τα ίδια πράγματα», ξαναλέει ο Πάνος και δεν βρίσκεται κάποιος από κάτω να του πετάξει ένα παπούτσι!

Αλλά είπαμε: κομματικό το ακροατήριο χθες στο Μαρούσι. Χαρτάκια με ονόματα πήγε να μαζέψει ο Πάνος μάλλον, και δεν του κόστισε τίποτα να πει τις μπαρούφες του και να ξεχαρμανιάσει, βρε αδερφέ! Τριάντα χιλιάδες συμβασιούχους διορίζει η κυβέρνηση, τους 20.000 δε, τους προσέλαβε μέσα σε επτά μήνες.

Η ελπίδα ήρθε.

 

Ειδήσεις: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.