«Ναι» στο ευρώ από τους Έλληνες

«Ναι» στο ευρώ από τους Έλληνες

Απρίλιος 26, 2015 - 11:39
3 σχόλια

Η δημοσκόπηση της Κάπα Research για «Το Βήμα της Κυριακής»

Επτά στους δέκα Έλληνες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσίευσε «Το Βήμα της Κυριακής» στις 26 Απριλίου 2015, επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, στο ευρώ, στο ΝΑΤΟ και τάσσονται υπέρ μιας νέας συμφωνίας με τους δανειστές.

Το 71,9% δηλώνει ότι είναι καλύτερο για την Ελλάδα να πραγματοποιηθεί μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές, ενώ το 23,2% θεωρεί καλύτερη τη ρήξη.

Το 72,9% επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, ενώ το 20,3% επιθυμεί επιστροφή στη δραχμή.

Επίσης, το 79,4% θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην ΕΕ και το 73,7% στο ΝΑΤΟ. Αντιθέτως, το 17,2% επιθυμεί την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και το 22% δεν θέλει να παραμείνει η χώρα στο ΝΑΤΟ.

Σε ερώτηση για το πόσο υπαρκτός είναι ένας κίνδυνος εξόδου από το ευρώ, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 68,8% απάντησε θετικά, ενώ το 24,1% δηλώνει ότι έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος.

Επίσης, το 36,1% θεωρεί ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ενώ το 32,7% διαφωνεί.

Και μιας και οι δημοσκοπήσεις μετρούν το αίσθημα της ελπίδας, σημειωτέον ότι η ελπίδα εμφανίζεται μειωμένη: στο 43,3% τα ποσοστά της τον Απρίλιο, έναντι 62,5% τον Φεβρουάριο. Στη θέση της, οι πολίτες σε ποσοστό 52,9% εκφράζει την ανησυχία του, έναντι 34% τον Φεβρουάριο, ενώ σημαντικά αυξημένος είναι και ο θυμός: 32,6% «θύμωσαν» με την κυβέρνηση τον Απρίλιο, έναντι 2,7% τον Φεβρουάριο.

Τέλος, ως προς την πρόθεση ψήφου αν είχαμε βουλευτικές εκλογές, η πλειοψηφία θα επέλεγε τον ΣΥΡΙΖΑ με 36,9%. Δεύτερο κόμμα η ΝΔ με 21,7% και ακολουθούν το Ποτάμι με 7,3%, η Χρυσή Αυγή με 5,7%, το ΚΚΕ με 5%, οι ΑΝΕΛ με 4,6% και το ΠΑΣΟΚ με 3,9%.

Ειδήσεις: 
Επόμενο άρθρο
Παρά θίν΄αλός

3 Σχόλια

εχει ηδη γινει η κωλοτουμπα απο τον τσιπρα αλλα δεν ξερει πως να το πει στον λαφαζανη...

Oταν ο οδηγός δεν έχει δίπλωμα μη σε απασχολεί πού του ζήτησες να σε πάει, κείτα να βγεις απ'το αμάξι του

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.