«Ναι» Καμπύλη στις συνεργασίες για το αρκαδικό ελαιόλαδο

«Ναι» Καμπύλη στις συνεργασίες για το αρκαδικό ελαιόλαδο

Ιανουάριος 19, 2020 - 18:45
1 σχόλια

Σε εξαιρετικά καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Πσρασκευή 17 Ιανουαρίου η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για την ελιά και το ελαιόλαδο. Αφού ακούστηκαν όλες οι τοποθετήσεις, ο δήμαρχος Γιώργος Καμπύλης έκλεισε τη συνεδρίαση με τη δική του τοποθέτηση. Ο κ. δήμαρχος υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν συνεργασίες, προκειμένου να μπορέσει το ελαιόλαδο της Κυνουρίας να μπει στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον και, από την πλευρά του, ξεκαθάρισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρονται για το τι έγινε ή τι δεν έγινε ως σήμερα στην περιοχή, αλλά ενδιαφέρονται από εδώ και πέρα να συνεργαστούν με όλους για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα:

«Να καθήσουμε όλοι μαζί και να δούμε ποιοι πρέπει να είναι στο τραπέζι των συζητήσεων για το λάδι και την επιτραπέζια ελιά. Δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι θα επηρεάσουμε άμεσα την τιμή του ελαιολάδου ή την παραγωγή. Συμφωνώ με όλα όσα αναφέρθηκαν, να έρθει ο υπουργός να τα δει και στην πράξη. Προτάσεις θα κάνουμε. Ως Δήμος: σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, η εκδήλωση που κάνουμε στις 12 Φεβρουαρίου είναι ένα βήμα. Καλώ όλους να την παρακολουθήσουν. Καλώ όλους τους παραγωγούς να εγγραφούν στο τμήμα πρωτογενούς τομέα του Επιμελητηρίου για να ξέρουμε ποιοι είμαστε, πόσοι, και να μπορούμε για παράδειγμα συμμετάσχουμε σε μια έρευνα.

Για να δούμε το λάδι μας ως προϊόν, και για να το πιστοποιήσουμε, πρέπει να το κάνει κάποιος για εμάς, άρα πρέπει να του μεταφέρουμε σωστά τα χαρακτηριστικά του προϊόντος μας. Ακόμα, ο γενικός πολεοδομικός σχεδιασμός σε εξέλιξη. Ως προς την άρδευση, δεν θέλω να το σχολιάσω, έχει πολιτικές προεκτάσεις. Συμφωνώ να κάνουμε ενέργειες προς την κατεύθυνση της πιστοποίησης των προϊόντων μας. Αλλά και πάλι, αν δεν ξέρουμε ποιοι είναι οι παραγωγοί της χονδοελιάς, πώς θα ξέρουμε πού να απευθυνθούμε; Το σημαντικότερο, σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον: χρειάζονται συνεργασίες, συνέργειες και ομάδες, που θα προωθήσουν το προϊόν τους καλύτερα.

Αυτό μπορεί να λέγεται συνεταιρισμός, ομάδα παραγωγών, δεν ξέρω πώς θα λέγεται, αλλά σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον, χωρίς συνεργασίες δεν θα κάνουμε τίποτα. Σήμερα είναι η αρχή, προχωράμε, από εκεί και πέρα θα ξαναγίνει αυτό. Να κάνουμε ξεχωριστές συναντήσεις, περιμένουμε όλοι τις προτάσεις σας στον Δήμο, να τις καταγράψουμε, και από την πλευρά μας θα ενημερώνουμε για δράσεις», είπε ο κ. Καμπύλης.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.