Να που «Όλα» εδώ πληρώνονται...

Να που «Όλα» εδώ πληρώνονται...

Μάρτιος 13, 2017 - 10:32
0 σχόλια

Το έφερε από εδώ, το έφερε από εκεί ο «πολύς» Θέμος, αλλά τελικώς δεν τα κατάφερε να αποφύγει τον πέλεκυ: Τελεσίδικη είναι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία τον καλεί να καταβάλει στα δημόσια ταμεία το πρόστιμο των 5 εκατ. ευρώ για αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και η οποία θα καθαρογραφεί τον Οκτώβριο, αποφάσισε τελεσίδικα και αμετάκλητα να επικυρώσει το πρόστιμο εις βάρους του Αναστασιάδη, για αδικαιολόγητο περιουσιακό όφελος ύψους 4.973.500 ευρώ, και το οποίο αναμένεται να εισπραχθεί με τη διαδικασία είσπραξης δημοσίων εσόδων.

Η πάταξη της διαφθοράς ήταν ένα από τα συνθήματα με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία. Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα της διακυβέρνησής του, όμως, το μόνο που κατόρθωσε, ήταν να κάνει τις ανούσιες εξεταστικές για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ δίχως απτό αποτέλεσμα. Μια-δυο συζητήσεις για τη διαφθορά στη Βουλή οδήγησαν σε ανόητους διαξιφισμούς ανάμεσα στον Αλέξη και στον Κυριάκο και στον εξευτελισμό αρκετών βουλευτών που συγκρούστηκαν με.. πάθος και χυδαιότητα, δίνοντας, ως συνήθως, τροφή στους σχολιαστές του Διαδικτύου. Ως εκεί.

Τώρα, όμως, ο Θέμος καλείται αμετάκλητα να πληρώσει: Θυμίζουμε ότι έπειτα από έρευνα βρέθηκαν στις καταθέσεις του Θέμου Αναστασιάδη και της γυναίκας του στην τράπεζα BNP Paribas ποσό ύψους 2.486.000 ευρώ και 2.487.500 ευρώ που δεν δικαιολογούνται από πουθενά. Όλα αυτά, το 2007.

Μακάρι να είναι μια αρχή. Την ώρα που εκατομμύρια φορολογούμενοι πληρώνουν τον παραλογισμό ενός φορολογικού συστήματος που στερείται λογικής και φορολογούνται για εισοδήματα που δεν εισπράττουν, όλοι όσοι πλουτίζουν παράνομα, πρέπει να πληρώσουν. 

Ο Θέμος είναι από εκείνα τα «φαινόμενα», και έχουμε μπόλικα, δυστυχώς, που δεν τα ακουμπάει τίποτα. Δεν ήθελε καν να καταθέσει τον Σεπτέμβριο του 2016 στην εξεταστική για τα δάνεια, είχε προφασιστεί ταξιδάκι στο εξωτερικό για να δικαιολογήσει την απουσία του τι κι αν είχε ειδοποιηθεί από τον Ιούλιο(!), και είχε τη στήριξη ΝΔ, ΠαΣοΚ και Ποταμιού, τα οποία υποστήριζαν ότι δεν έτρεχε και τίποτα αν δεν κατέθετε στην εξεταστική!

Πάντως, σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2007 και έπρεπε να περάσουν δέκα χρόνια για να καθαρογραφεί η απόφαση. Για αυτή την καθυστέρηση, λέει, υπεύθυνος είναι παλιός συνεργάτης δύο υπουργών της ΝΔ και μέλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που υποστήριζε τη θέση του Θέμου. Χμ..

Ειδήσεις: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.