Να μην υποβαθμισθεί το Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Μεγαλόπολης

Να μην υποβαθμισθεί το Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Μεγαλόπολης

Ιούλιος 09, 2017 - 09:54
0 σχόλια

Tην αντίθεσή του στην φημολογούμενη πρόθεση της Κυβέρνησης για υποβάθμιση του Τοπικού Υποκαταστήματος του ΙΚΑ Μεγαλόπολης σε «αποκεντρωμένο τμήμα κοινωνικών υπηρεσιών» εξέφρασε με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Στην ερώτησή του προς την αρμόδιο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου, ο Βουλευτής Αρκαδίας τονίζει ότι τυχόν υποβάθμιση του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Μεγαλόπολης, θα σημαίνει την πιθανότητα ανεπάρκειας της ασφαλιστικής προστασίας των χιλιάδων εργαζομένων, συνταξιούχων και προστατευόμενων μελών των οικογενειών των ασφαλισμένων της ευρύτερης περιοχής, που εξυπηρετείται από το Υποκατάστημα. Παράλληλα, επισημαίνει πως το εν λόγω Υποκατάστημα εισπράττει και πολλά έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές, λόγω του πλήθους των εργαζομένων που υπάγονται σε αυτό.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των Τοπικών Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, υπάρχει έντονη φημολογία ότι σχεδιάζεται η υποβάθμιση του Υποκαταστήματος Μεγαλόπολης Αρκαδίας σε Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Το Υποκατάστημα Μεγαλόπολης εξυπηρετεί σήμερα τους κατοίκους της πόλης, αλλά και των ογδόντα (80) γειτονικών χωριών, αλλά και τους 3.000 μόνιμους και συμβασιούχους άμεσα και έμμεσα απασχολούμενους στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης, και γενικότερα τους εργαζομένους της Βιομηχανικής Περιοχής Μεγαλόπολης, αλλά και χιλιάδες συνταξιούχους, ανέργους και προστατευόμενα μέλη των οικογενειών των ασφαλισμένων. Στην αρμοδιότητά του ανήκουν, μεταξύ άλλων, η ασφάλεια και τα εργατικά ατυχήματα των παραπάνω εργαζομένων, ενώ εισπράττει και πολλά έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές.

Στο Υποκατάστημα αυτή τη στιγμή υπηρετούν δέκα υπάλληλοι, οι οποίοι – αν υποβαθμισθεί – θα αναγκαστούν να μετατεθούν, αφήνοντας τεράστια κενά στην εξυπηρέτηση των κατοίκων και εργαζομένων της περιοχής, στην ασφάλιση και στην ασφαλιστική προστασία χιλιάδων ανθρώπων.

Ως εκ τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Υπάρχει όντως σχεδιασμός μετατροπής του Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Μεγαλόπολης σε Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών; Πώς προτίθενται οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου να κατοχυρώσουν την επαρκή ασφαλιστική προστασία των ασφαλισμένων της περιοχής;

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Ιατρός Ακτινολόγος
Βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.