Να μην κλείσει το νηπιαγωγείο Λαγκαδίων ζητεί ο Γιώργος Παπαηλιού

Να μην κλείσει το νηπιαγωγείο Λαγκαδίων ζητεί ο Γιώργος Παπαηλιού

Σεπτέμβριος 13, 2019 - 11:12
2 σχόλια

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ   Γιώργος Η. Παπαηλιού εδώ και μέρες έχει αποστείλει επιστολή προς την Υφυπουργό Παιδείας, με την οποία ζητά από το Υπουργείο Παιδείας «να» μην «κλείσει» το Νηπαγωγείο Λαγκαδίων, αναφέροντας, μεταξύ των άλλων, τα εξής :  

1) Ας μην αυταπατώμεθα, η αναστολή λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Λαγκαδίων σημαίνει «κλείσιμο», αφού εκ των πραγμάτων δημιουργεί εκπαιδευτικά και οικογενειακά «τετελεσμένα» που δύσκολα ανατρέπονται εκ των υστέρων.    

Στο νηπιαγωγείο Λαγκαδίων, τα προς εγγραφήν παιδάκια είναι τρία. Του χρόνου δε μετά βεβαιότητος θα είναι  πέντε.

Η απόσταση μεταξύ Λαγκαδίων και Δημητσάνας ή Βυτίνας, όπου πρόκειται να μετακινούνται τα παιδάκια δεν είναι μικρή από πλευράς χιλιομέτρων, κυρίως όμως αυτή διανύεται δύσκολα λόγω του γεωγραφικού ανάγλυφου της περιοχής και των καιρικών συνθηκών κατά τους χειμερινούς μήνες. 

Εξάλλου οι γονείς με παιδάκια που θα φοιτούσαν στο νηπιαγωγείο και θα υποχρεωθούν να μετακινηθούν αλλού, έχουν και παιδιά στο δημοτικό σχολείο Λαγκαδίων, από το οποίο τα «παίρνουν», με συνέπεια να αποδυναμώνεται και αυτό.

2) Οι αντιδράσεις γι΄ αυτή την εξέλιξη είναι δικαιολογημένες : Τόσο των γονέων, που θα υποστούν αυξημένη ταλαιπωρία,  όσο και των κατοίκων που με την κατάργηση εν γένει δομών της πολιτείας,  βλέπουν την περιοχή  τους να υποβαθμίζεται.

3) Μεταφέρω το αίτημα των γονέων και των κατοίκων των Λαγκαδίων αλλά και της δημοτικής αρχής, το νηπιαγωγείο των Λαγκαδίων να εξακολουθήσει να λειτουργεί.

Παρά το γεγονός ότι το θέμα είναι επείγον και εξαιρετικά σημαντικό, απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμη. Πάντως εμείς επιμένουμε, διότι η απόδοση περιφερειακής διάστασης και στην εκπαιδευτική πολιτική αποτελεί συνταγματική υποχρέωση, πολιτική επιταγή και αδήριτη ανάγκη.  


2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.