Να διπλασιαστεί η ανακύκλωση, ο στόχος του Δήμου Τρίπολης (pics,vid)

Να διπλασιαστεί η ανακύκλωση, ο στόχος του Δήμου Τρίπολης (pics,vid)

Οκτώβριος 12, 2018 - 12:18
2 σχόλια

Γέλια και παιδικές φωνές γέμισε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου η πλατεία Άρεως στην Τρίπολη, καθώς οι μαθητές των δημοτικών σχολείων έπαιξαν μαθαίνοντας για την ανακύκλωση.

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης διοργάνωσε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την εκδήλωση «Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης».

Όπως ανέφερε ο κ. Τότσης, οι δημότες της Τρίπολης ανακυκλώνουν 200 τόνους υλικών τον μήνα, που αντιστοιχεί περίπου στο 15% του συνόλου των απορριμμάτων, ενώ υπογράμμισε ότι στόχος είναι η ανακύκλωση να φτάσει και να ξεπεράσει το 30% του συνολικού όγκου των υλικών που καταλήγουν στους κάδους του Δήμου Τρίπολης.

Στη δράση που έγινε στην πλατεία, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου Τρίπολης είχαν την ευκαιρία μέσα από πλήθος διασκεδαστικών παιχνιδιών να ψυχαγωγηθούν και να μάθουν για την αξία της ανακύκλωσης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι τα μικρά παιδιά, ως μελλοντικοί ενεργοί πολίτες, μέσα από το παιχνίδι να μάθουν ποια υλικά ανακυκλώνονται, ώστε να συμβάλλουν στην καλύτερη υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών και γενικότερα στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση των φυσικών πόρων.

Ο Δήμος Τρίπολης, με στόχο την επαγρύπνηση των πολιτών σε θέματα οικολογικής συνείδησης και ανακύκλωσης, διοργάνωσε αυτή την ενημερωτική καμπάνια και, όπως ανάφερε ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος Καθαριότητας του Δήμου Τρίπολης κ. Ηλίας Τότσης, στόχος είναι η ανακύκλωση του Δήμου Τρίπολης να διπλασιαστεί.

Μειώνοντας τον όγκο των απορριμμάτων κερδίζουμε χρήματα

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Να διπλασιαστεί η ανακύκλωση, ο στόχος του Δήμου Τρίπολης


2 Σχόλια

ΣΤΟ Δ.Δ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ ΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΠΟΡΡΗΜΑΤΟΦΟΡΟ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΠΑΕΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΟΥΠΙ.

Ποια ανακύκλωση να διπλασιαστεί ρε μπάρμπα; Θέλεις να μας πεις δηλαδή ότι μέχρι τώρα πάνε όλα καλά; Δεν βλέπετε τί γίνεται γύρω σας ρε μυρωδιάδες; Ό,τι νά'ναι πετάνε μέσα στους μπλε κάδους και όπως νά'ναι. Έχετε ενδιαφερθεί ρε απερχόμενοι να κάνετε μια σωστή ενημερωτική καμπάνια για την ανακύκλωση; Αν ρωτήσετε στο δρόμο, ποιος ξέρει να σας πει τί πρέπει να κάνει και πώς, για να γίνει η ανακύκλωση σωστά; Αλλά τέτοιο τσίρκο δημοτική αρχή που είσαστε, τί άλλο θα μπορούσατε να κάνετε, από λούνα παρκ;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.