Να διορθωθεί η αδικία για Τρόπαια, Ηραία και Γόρτυνα ζητεί ο Παπαηλιού

Να διορθωθεί η αδικία για Τρόπαια, Ηραία και Γόρτυνα ζητεί ο Παπαηλιού

Ιούνιος 10, 2016 - 11:15
1 σχόλια

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού κατά τη συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές στη Βουλή ζήτησε να διορθωθεί η αδικία της μη συμπερίληψης των Τροπαίων, της Ηραίας και της Γόρτυνος στις ειδικές περιοχές ενίσχυσης καθώς, όπως είπε, οι περιοχές αυτές βιώνουν την εγκατάλειψη και την ερήμωση.

Αναλυτικά, το δελτίου Τύπου αναφέρει:

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού για την εξαίρεση των δημοτικών ενοτήτων Τροπαίων, Ηραίας και Γόρτυνος από τις «ειδικές περιοχές ενίσχυσης» του νομοσχεδίου «Θεσμικό πλαίσιο για τη σύσταση καθεστώτων ενισχύσεων ιδιωτικών επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας (Αναπτυξιακός Νόμος): 

Κατά τη συζήτηση ενώπιον των αρμοδίων επιτροπών της Βουλής, ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, θέτοντας το θέμα της εξαίρεσης των δημοτικών ενοτήτων Τροπαίων, Ηραίας και Γόρτυνος από τις «ειδικές περιοχές ενίσχυσης» του «Αναπτυξιακού Νόμου», είπε : 

Στο χάρτη των «ειδικών περιοχών ενίσχυσης» και στον αντίστοιχο πίνακα (του νομοσχεδίου) δεν περιλαμβάνονται τρεις συγκεκριμένες περιοχές του Νομού Αρκαδίας, η δημοτική ενότητα Τροπαίων, η δημοτική ενότητα Ηραίας και η δημοτική ενότητα Γόρτυνος, κατ΄ εξοχήν μειονεκτικές, ορεινές περιοχές και βέβαια με σταθερά μειούμενο πληθυσμό.
 
Πρέπει να δοθεί απάντηση και να διορθωθεί η άδικη μεταχείριση αυτών των περιοχών, που ακόμη και αν προκύπτει από αριθμούς και στατιστικά στοιχεία –πράγμα που αν συμβαίνει είναι παράλογο και αποδεικνύει ότι οι αριθμοί υπό το πρίσμα της στατιστικής κάνουν λάθη– διαψεύδεται από την ίδια τη σκληρή πραγματικότητα. Όποιος έχει επισκεφθεί ή έστω έχει ακούσει γι΄ αυτές τις περιοχές, γνωρίζει την κατάσταση εγκατάλειψης, ερήμωσης και μαρασμού που εδώ και χρόνια βιώνουν.

Επομένως, ζητείται από τον αρμόδιο Υπουργό να περιλάβει  και αυτές τις περιοχές στις «ειδικές περιοχές ενίσχυσης».

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.