Να αναδειχθούν τα σημεία της Τρίπολης που θυμίζουν τα χρόνια της γερμανικής κατοχής (pics,vid)

Να αναδειχθούν τα σημεία της Τρίπολης που θυμίζουν τα χρόνια της γερμανικής κατοχής (pics,vid)

Οκτώβριος 14, 2019 - 19:00
0 σχόλια

Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε το παράρτημα Αρκαδίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στις 14 Οκτώβρη 2019 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας στην Τρίπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και οι αντιπρόσωποι που θα εκπροσωπήσουν το παράρτημα στο Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ που θα γίνει στην Αθήνα στις αρχές Νοέμβρη.

Όπως ανέφερε ο κ. Καστραντάς Γιώργος, μέλος της διοίκησης γίνεται προσπάθεια να οργανωθεί το παράρτημα γράφοντας νέα μέλη, απογόνους και φίλους των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Μερικοί από τους στόχους που έχουν θέσει τα μέλη είναι η συντήρηση χώρων και μνημείων όπου έχασαν την ζωή τους Έλληνες πατριώτες κατά την διάρκεια της κατοχής.

Έχουμε πλούσιο υλικό, πρέπει να συγκεντρώσουμε κι άλλο

Μεταξύ άλλων στόχος είναι η δημιουργία ενός  «Πάρκου των Αλύγιστων του Μωριά» στον Αϊ Θανάση , καθώς επίσης και να συντηρηθούν και να ανοίξουν στο λαό και τη νεολαία τα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης.

«Σήμερα στην χώρα μας και στην Ευρώπη γίνεται μια συστηματική προσπάθεια για την παραχάραξη της Ιστορίας με την εξίσωση φασισμού – κομμουνισμού, του θύτη με τα θύματα. Είναι δική μας υπόθεση:

Η διάδοση της Ιστορίας της περιόδου 1940 – 1950.
Η δράση μας στις σύγχρονες συνθήκες βασισμένη στα συμπεράσματα από την ηρωική πάλη του λαού μας εκείνη την περίοδο.

Εμπνεόμαστε από τις αξίες του αγώνα, από την ηρωική στάση χιλιάδων αγωνιστών που στάθηκαν παλικαρίσια απέναντι στα εκτελεστικά αποσπάσματα, που δεν λύγισαν σε φυλακές, σε ξερονήσια, σε βασανιστήρια.

Συνεχίζουμε στις σημερινές συνθήκες που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στη γειτονιά μας, που οι κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ξέφραγο αμπέλι, σε μια απέραντη βάση των ιμπεριαλιστών»

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Να αναδειχτούν τα σημεία της Τρίπολης που θυμίζουν τα χρόνια της γερμανικής κατοχής


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.