Τατούλης

Ν. Χουντής: Τεράστιες οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης για την CETA

Ν. Χουντής: Τεράστιες οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης για την CETA

Οκτώβριος 20, 2016 - 15:48
4 σχόλια

Την αντίθεσή τους στην υπογραφή της συμφωνίας εμπορίου μεταξύ ΕΕ και Καναδά, CETA, εξέφρασαν ευρωβουλευτές από διάφορες πολιτικές ομάδες, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Καναδά, σήμερα, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Συνόδου των πολιτών κατά της CETA (The Citizens’ CETA Summit).

Ο Ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, υπογράφοντας τη Δήλωση της Συνόδου των πολιτών κατά της CETA, δήλωσε τα εξής:

«Οι ευρωπαίοι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι παραγωγοί, αντιδρούν δυναμικά στην υπογραφή της συμφωνίας CETA.

Αντιδρούν γιατί τέτοιες συμφωνίες, στο όνομα του ελεύθερου εμπορίου, απειλούν τη Δημοκρατία, απειλούν τη δυνατότητα μιας χώρας και ενός λαού να νομοθετεί και να καθορίζει το ρυθμιστικό και κανονιστικό πλαίσιο της παραγωγής και της προστασίας των καταναλωτών.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, αφού δεν έχει υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και των Ελλήνων παραγωγών, δεν έχει υπερασπιστεί το συνταγματικό δικαίωμα της χώρας μας να νομοθετεί.

Καλούμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό, στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, να συνταχθεί με όλες εκείνες τις φωνές που αντιδρούν στην υπογραφή της συμφωνίας ΕΕ-Καναδά, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί στους Έλληνες πολίτες».

Δελτίο Τύπου


4 Σχόλια

Γιατί ρωτάς; Ταυτίζονται οι απόψεις σου με του Χουντή (κομματάκι απίθανο) και λες μπα και κατέβεις στις επόμενες;

Η απουσία σχολίων για το συγκεκριμένο θέμα (γενικά για το CETA – TTIP) είναι νομίζω ενδεικτικό της άγνοια στη καλύτερη ή στον στρουθοκαμηλισμό μας στη χειρότερη περίπτωση. Οι συμφωνίες CETA & TTIP πιθανών να μετατρέψουν την ΕΕ σε νέο Μεξικό, αλλά τελικά όλα αυτά, από μια μεγάλη ομάδα πολιτών ακούγονται σαν αριστερές μπούρδες. Αφού υπάρχουν οι λέξεις: ελεύθερο εμπόριο αρά όλα οκ για τους υποστηρικτές του σύγχρονου καπιταλισμού που βλέπουν σαν φυσικό τα συμφέροντα μιας εταιρείας να είναι πιο ισχυρά από ένα κράτους. Ο κλασικός Ελληνάρας κυριαρχεί ακόμα, που όλα τα ξέρει & μυαλό δεν βάζει!

Οσοι ψήφισαν Λαφαζάνη βουλευτή δεν έβγαλαν, ο λαφαζανικός ευρωβουλευτής προέκυψε μέσω ηθικού πλεονεκτήματος;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.