Ν. Χουντής: Να καταργηθεί ο νόμος για τη διαγραφή των χρεών των κομμάτων

Ν. Χουντής: Να καταργηθεί ο νόμος για τη διαγραφή των χρεών των κομμάτων

Δεκέμβριος 12, 2015 - 09:20
0 σχόλια

Ο Αρκάς ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χούντης, κάλεσε τον Πρωθυπουργό να καταργήσει τον νόμο για τη διαγραφή των χρεών των κομμάτων, σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Σημειωτέον ότι ο νόμος αυτός ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2013 από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, ενώ τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει κατά. 

«Αποτελεί πράγματι πρόκληση και ύβρι, απέναντι σε χιλιάδες δανειολήπτες, οι οποίοι κινδυνεύουν σήμερα, λόγω της κρίσης, να χάσουν τα σπίτια τους, τις επιχειρήσεις τους, τις δουλειές τους», είπε ο κ. Χουντής.

«Θυμίζουμε ότι εφέτος, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο του περίφημου προγράμματος της Θεσσαλονίκης κατά της φτώχειας, αποφάσισε να διαθέσει για συμπολίτες μας που βρίσκονται σε κατάσταση ακραίας ένδειας, για θέματα σίτισης, στέγασης και ηλεκτρικού ρεύματος, 108 εκατομμύρια ευρώ, από τα 200 που είχε προϋπολογίσει, τα μισά δηλαδή από αυτά που οφείλουν (220 εκατ. ευρώ), ως δανεικά κι αγύριστα, ΝΔ και ΠαΣοΚ», είπε ο κ. Χουντής, καταδεικνύοντας ότι υπάρχει ένας τρόπος να καλυφθούν οι ανωτέρω ανάγκες, αναγκάζοντας τα κόμματα που χρωστούν να πληρώσουν.

Να θυμίσουμε ότι ως προς το ζήτημα των χρεών της ΝΔ, ο κ. Τζιτζικώστας έχει δηλώσει ότι αν εκλεγεί θα δρομολογήσει την αποπληρωμή τους, ο κ. Γεωργιάδης ότι θα ζητήσει τη διαγραφή τους, ενώ ο κ. Μητσοτάκης είχε αρκεστεί σε μια «συγγνώμη».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.