Ν. Χουντής: Η κυβέρνηση ψεύδεται για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων

Ν. Χουντής: Η κυβέρνηση ψεύδεται για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων

Φεβρουάριος 09, 2019 - 11:23
0 σχόλια

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Νίκος Χουντής, σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με την διαδικασία πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, δήλωσε:

«Η αστεία και απαράδεκτη προσφορά της εταιρείας ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ για τη μονάδα της Μελίτης και η προσφορά με απαράδεκτες αιρέσεις της κοινοπραξίας Seven Energy – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ επιβεβαιώνουν όλα όσα έχουμε καταγγείλει μέχρι τώρα για την εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης να συμφωνήσει με την καταστροφική και, επί της ουσίας, παράνομη απαίτηση της Κομισιόν να ξεπουλήσει το 40% της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ σε ιδιώτες.

Η κυβέρνηση ψεύδεται.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν την υποχρεώνει να πουλήσει το 40% της λιγνιτικής παραγωγής. Απλά επιτρέπει στους ιδιώτες να μπουν στα ανεκμετάλλευτα λιγνιτικά κοιτάσματα. Το επιβεβαίωσε στις 7 Μαρτίου 2018 η Ευρωπαία επίτροπος ανταγωνισμού κ. Vestager, απαντώντας σε ερώτησή μου.

Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη ΔΕΗ με τις αποφάσεις της στην καταστροφή και τον ελληνικό λαό να πληρώνει ακόμα ακριβότερα το ηλεκτρικό ρεύμα. Διότι, ήδη με το τρίτο μνημόνιο το οποίο ψήφισαν 222 βουλευτές, η ΔΕΗ υποχρεώνεται να πουλά το 25% της λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής της παραγωγής κάτω του κόστους στους ανταγωνιστές της, αλλά και να εκχωρήσει το 50% των πελατών της στους ιδιώτες ανταγωνιστές. Συνεπώς, η απόφαση να ξεπουλήσει και το 40% της λιγνιτικής παραγωγής συνιστά μείζον εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού.

Είχαμε επισημάνει ότι η απόφαση να ξεπουλήσει άρον άρον τις λιγνιτικές μονάδας, προσφέροντες και σούπερ δώρα στους δήθεν επενδυτές, θα τους ανοίξει την όρεξη, οι οποίοι θα θελήσουν να πληρωθούν και επιπλέον για να αγοράσουν τις λιγνιτικές μονάδες.

Είχαμε καλέσει την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα τη διαδικασία πώλησης των λιγνιτικών μονάδων.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε σε όλα.

Γι’ αυτό σήμερα, έστω και στο «και πέντε», επιβάλλεται να σταματήσει τώρα η επιλογή πώλησης των λιγνιτικών μονάδων και να καταργηθεί ο απαράδεκτος νόμος 4513/2018.

Η κυβέρνηση οφείλει, αντί να ξεπουλήσει τις λιγνιτικές μονάδες, να στηρίξει τη ΔΕΗ και να συμβάλει ώστε να υπάρξει μια ανασυγκρότησή της, ώστε ο ελληνικός λαός να έχει φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα».

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.