M.Σφακιανάκης: Στο διαδίκτυο, το κακό έχει «αγγελικό πρόσωπο» (pics,vid)

M.Σφακιανάκης: Στο διαδίκτυο, το κακό έχει «αγγελικό πρόσωπο» (pics,vid)

Απρίλιος 09, 2017 - 20:18
2 σχόλια

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η ημερίδα που διοργανώθηκε την Κυριακή 9 Απριλίου στην Τρίπολη από το Κέντρο Πρόληψης και τον Δήμο Τρίπολης  με θέμα τις  «Διαδικτυακές διαδρομές υψηλού κινδύνου» στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης.

Ομιλητές ήταν ο Αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας εξειδικευμένος ερευνητής σε θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης και η εγκληματολόγος Μαρίσα Βουλγαράκη οι οποίοι βρέθηκαν στην Τρίπολη προκειμένου να ενημερώσουν μικρούς και μεγάλους για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Δεν  υπάρχει τίποτε το ιδιωτικό στο διαδίκτυο”, τόνισε ο κ. Σφακιανάκης  που εξήγησε ότι το ηλεκτρονικό ίχνος του καθενός μας είναι αυτό που μας καθορίζει και μας κάνει και στόχο καμιά φορά στο διαδίκτυο.

Mεταξύ άλλων παρουσίασαν το πρόβλημα που απασχολεί ιδιαίτερα όλους τους γονείς παιδιών και εφήβων και έδωσαν συμβουλές και οδηγίες για την ασφαλή πλοήγηση στο μαγικό κόσμο του ίντερνετ.

Ο κ. Σφακιανάκης, μιλώντας με το γνωστό του πάθος είπε ότι «το διαδίκτυο είναι φως» και πρέπει όλοι οι γονείς να αφήσουν τα παιδιά τους να το μάθουν, αλλά παράλληλα είναι καθήκον όλων να μάθουμε τους κανόνες και τους κινδύνους. Μίλησε ακόμα για το μεγάλο πρόβλημα της παιδικής πορνογραφίας, την μετάλλαξη του εγκλήματος μέσα από το διαδίκτυο και υπογράμμισε: «Το ίντερνετ δεν αφήνει τίποτα κρυφό, αν δεν προσέξεις.

Έφ.Κ

Ακολουθεί βίντεο

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ημερίδα «Διαδικτυακές διαδρομές υψηλού κινδύνου»


2 Σχόλια

μια σημείωση: ομιλητής ήταν ο *εν αποστρατεία* αντιστράτηγος και μια παρατήρηση: κρίμα που η αίθουσα ήταν σχεδόν άδεια...

πηγα να ακουσω ο αετος πεθαινει στον αερα και ο αλλος έλεγε κατι για κομπουτερ. πως αλλαξε ετσι ο νοτης ρε γαμωτο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.