Μπροστά στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη ο τερματισμός του 1ου Τροπαίου Εθνικής Επετείου (photos&video)

Μπροστά στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη ο τερματισμός του 1ου Τροπαίου Εθνικής Επετείου (photos&video)

Μάρτιος 19, 2014 - 18:14
10 σχόλια

Συγκίνηση και δέος από τους ένστολους στον τερματισμό

Το πιο δυνατό χειροκρότημα έλαβαν οι γυναίκες που κατάφεραν να τερματίσουν  καθώς και  ο τελευταίος ένστολος που τερμάτισε ξυπόλητος

Το μεσημέρι της Τετάρτης τερμάτισαν όσοι πήραν μέρος στο 1ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη. Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας διοργάνωσε αυτή την επετειακή πορεία Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, στα πλαίσιο τους εορτασμού της εθνικής επετείου.

Η τελετή έναρξης έγινε τη Δευτέρα 17 Μαρτίου στην Αρεόπολη, την Τρίτη 18 Μαρτίου από το Γύθειο. Την τελευταία ημέρα Τετάρτη 19 Μαρτίου ξεκίνησαν από τα Άνω Δολιανά (Αγ. Ιωάννης) με κίνηση στο δρομολόγιο Άνω Δολιανά – Ρίζες –  Λιθοβούνια –     Στενό – Νεοχώρι – Αγ. Βασίλειος –  Πέλαγος – Α/Δ Τρίπολης –    Τρίπολη (Πλατεία Άρεως).

Όσοι κατέφθαναν στην πλατεία Άρεως ήταν φανερά κουρασμένοι αλλά κανένας δεν ήταν μετανιωμένος, το αντίθετο ήταν υπερήφανοι που έτρεξαν για την πατρίδα και τους ήρωές της.

Η πορεία ήταν 99,4 χιλιομέτρων στην οποία συμμετείχαν  72 άτομα από όλη την Ελλάδα, και οι διοργανωτές έχουν στόχο να τη συνεχίσουν.

Video: 

youtube://v/fcO76s6GI-U


10 Σχόλια

Σπουδαία στιγμή. Στρατιωτικός μετά από αγώμα δρόμου, σκύβει με σεβασμό στο άγαλμα του "Γέρου του Μωριά" Τι έχει στο μυαλό του εκείνη τη στιγμή; Τι λέει η ψυχή του στον Ελευθερωτή του Έθνους; Πως αισθάνεται και πως εκδηλώνει την Εθνική του Συνείδηση; Ευχαριστούμε "Παιδιά της Ελλάδας" για το γνήσιο μάθημα αγάπης στην Πατρίδα που μας κάνατε. Κρίμα όμως που δεν ήταν στην τελετή σχολεία, παππάδες, δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι κλπ, παρά ήταν μόνο μερικοί ψηφοθήρες που στολίζουν με επιδερμικά λόγια τις τελετές και που την ερχόμενη Τρίτη (25 Μαρτίου) θα στηθούν πρώτοι στην παρέλαση και στην εκκλησία για να παιρνάνε μπροστά τους τα σχολεία και ο Στρατός. Αχ "Γέρο" ακόμα τους αγώνες σου κάποιοι εκμεταλεύονται, όμως εσείς παιδιά "της Ελλάδος Παιδιά" κρατάτε τη Σημαία ψηλά και μακριά από εκείνους που λένε "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα"

Θέατρο από θεατρίνους που χρησιμοποιούν τους στρατιώτες για να κάνουν σόου.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες. Οι γνωστοί-άγνωστοι "επίσημοι" δυστυχώς είναι πρώτοι μόνο για τις φιέστες και για τη μάσα.. Ο Δήμος Τρίπολης καλό θα είναι να παραδειγματιστεί από τη συγκεκριμένη διοργάνωση να να επαναφέρει τη διωργάνωση αγώνων δρόμου για τους πολίτες. Υπάρχει ζήτηση από τον κόσμο.

Άρτον και ενδοξοπατριωτικά θεάματα θέλει ο λαός. Η ποιότητα (του προσφερόμενου θεάματος) εξαρτάται από τη ζήτηση. Από το πόσο αναπτυγμένο είναι το αισθητικό κριτήριο των θεατών.

Κανένας <<Επίσημος>>δεν ήταν παρών στην άφιξη του πρώτου αθλητή που τερμάτισε. Ήρθαν αργότερα για τον φραμπαλά και την φωτογράφηση...... Δεν κατάλαβα γιατί οι αθλητές έπρεπε να κάθονται όρθιοι. Για να νοιώθουν σημαντικοί οι ασήμαντοι(πολιτικοί);;;;;; Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές!!!!!!

Anonymus (χωρίς επαλήθευση) Πέμ, 20 Μαρ 2014 - 15:20 ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Εκτός αν νομίζεις ότι είναι μόνο το ποδόσφαιρο...Ήσουν στην φιέστα μετά κατάλαβα .άει....... <<Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας διοργάνωσε αυτή την επετειακή πορεία Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, στα πλαίσιο τους εορτασμού της εθνικής επετείου>>

έτσι μπράβο ξυδάκι και φαρμάκι στους εθνομηδενιστές

Αφήστε το γήπεδο ελεύθερο στους εθνοκάπηλους!