Μποροβήλος: Αποκλεισμός σημαίνει καταστροφή

Μποροβήλος: Αποκλεισμός σημαίνει καταστροφή

Απρίλιος 24, 2015 - 16:34
9 σχόλια

Δήλωση προέδρου Super League Γιώργου Μποροβήλου

Ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κινδυνεύει με καταστροφή, συμπαρασύροντας μαζί του χιλιάδες θέσεις εργασίας και έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως υπέρ του Δημοσίου, από φόρους και άλλες κρατήσεις, όπως για παράδειγμα το 10% του τηλεοπτικού συμβολαίου που παρακρατείται υπέρ της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη χώρα μας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μελέτης που πραγματοποίησε το ΙΟΒΕ για τη συνεισφορά της Super League στην ελληνική Οικονομία, ο «πυρήνας» δραστηριοτήτων της Super League (εισιτήρια και συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις), δημιουργεί πάνω από €180 εκατομμύρια ετησίως σε όρους ΑΕΠ, ενώ σημαντικά υψηλότερη είναι η επίδραση στο ΑΕΠ (€2,1 δισεκ.) από τη δραστηριότητα στο «οικοσύστημα» των ΠΑΕ.

Σε όρους απασχόλησης, η επίδραση εκτιμάται σε περισσότερες από 40 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Επιπλέον, οι δραστηριότητες που συνδέονται με τη Super League προσφέρουν, άμεσα και έμμεσα, συνολικά σχεδόν €550 εκατ. έσοδα ετησίως στο κράτος από φόρους και εργοδοτικές εισφορές.

Ευελπιστώ ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα πρυτανεύσει η λογική, θα ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν αναδειχθεί και θα βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις, προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με τις ελληνικές ομάδες, τόσο με τους συλλόγους, όσο και με τις Εθνικές μας Ομάδες, στις διοργανώσεις  της UEFA και της FIFA».

Ειδήσεις: 

9 Σχόλια

Το τσίρκο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει τσαμπουκά και αλλαζονεία αδιάκριτα και χωρίς να υπολογίζει κόστος. Δεν θα εξαιρεθεί το ποδόσφαιρο.

Μάζεψε τα λόγια σου. Πραγματικά θ' αρχίσω τις αγωγές χωρίς να υπολογίζω κόστος.

όχι θα το αφήσουμε όπως έχει το ποδόσφαιρο.υψηλό θέαμα,καθαροί αγώνες,γήπεδα στολίδια,κρυστάλλινοι πρόεδροι ομάδων,αντικειμενικοί φίλαθλοι..ένα μπουμπούκι τι να σου πω!σουπερλίγκα = υπερθέαμα.

Κομμάτι της παρηκμασμένης κοινωνίας και το ποδόσφαιρο όπως και το κοινοβούλιο...

Ποιά καταστροφή, γενοκτονία: ο ανακριτής διαφθοράς επέβαλε μετά την απολογία τους τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και σε 2 δικαστές της ΕΠΟ, για την υποθεσούλα της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.

το ΣΔΟΕ εχει ασχοληθει με τους κυριους που κατηγορουνται για συμμετοχη σε στημενα και σε στοιχηματα? ειμαι βεβαιος πως αν ασχοληθει θα βγαλει λαυρακια.

Καταστροφή για σένα κύριε Μποροβίλο είναι να μπορεί το κράτος να ελέγχει το πόθεν έσχες των διαιτητών? Τι σας απασχολεί ο έλεγχος των οικονομικών των διαιτητών? Τι σας καίει? !!!!!!! Όταν το θράσος έχει τέτοια έκταση............

H μελέτη του ΙΟΒΕ έχει αποτιμήσει τη συνεισφορά του ποδοσφαίρου στον δικηγορικό κύκλο εργασιών;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.