Μπορεί το laser να θεραπεύσει τον αστιγματισμό; (vid)

Μπορεί το laser να θεραπεύσει τον αστιγματισμό; (vid)

Φεβρουάριος 09, 2019 - 12:20
0 σχόλια

Βασιλική Ντρισμπιώτη-Παπαγιαβή: Το laser είναι μια μόνιμη λύση στον πρόβλημα του αστιγματισμού.

Με τη μέθοδο laser μπορείτε πλέον εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα να εξαλείψετε οριστικά την εξάρτησή σας από διορθωτικά γυαλιά ή τους φακούς επαφής.

Ουσιαστικό ρόλο στην απόφαση του ασθενούς να απαλλαγεί από τα γυαλιά και τους φακούς επαφής του παίζουν η εμπιστοσύνη στον γιατρό του, αλλά και η σχέση γιατρού-ασθενούς.

Η κυρία Βασιλική Ντρισμπιώτη-Παπαγιαβή, Χειρουργός Οφθαλμίατρος εξειδικευμένη στην διαθλαστική χειρουργική, laser μυωπίας-υπερμετρωπίας και αστιγματισμού  με στόχο πάντοτε την άρτια επιστημονική αντιμετώπιση του κάθε ασθενούς και των προβλημάτων του, μπορεί να προσφέρει και σε εσάς ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στον οφθαλμολογικό τομέα.

Αν έχετε αστιγματισμό, λογικά θα φοράτε φακούς επαφής ή γυαλιά ώστε να βλέπετε καθαρά. Είναι αρκετά κουραστικό και ασύμφορο οικονομικά να αλλάζετε τα γυαλιά σας και τους φακούς επαφής συνέχεια, οπότε χρειάζεστε μια μόνιμη λύση. Μπορεί όμως ο αστιγματισμός να διορθωθεί με το laser;

Ο αστιγματισμός προκαλεί θολή όραση και ζάλη επηρεάζοντας την καθημερινότητα. Μπορεί να υποφέρετε ακόμα και από πονοκεφάλους καθώς τα μάτια προσπαθούν συνέχεια να εστιάσουν τόσο σε μακρινές όσο και σε κοντινές αποστάσεις. Αν στην οικογένεια σας υπάρχει ιστορικό αστιγματισμού, η πιθανότητα να εμφανίσετε είναι μεγαλύτερη.

Το laser είναι μια μόνιμη λύση στον πρόβλημα του αστιγματισμού.

Είναι σχεδόν η ίδια επέμβαση με της μυωπίας και της υπερμετρωπίας. Για την ακρίβεια ο αστιγματισμός συνήθως συνυπάρχει είτε με μυωπία είτε με υπερμετρωπία. Ένας κερατοειδής που έχει αστιγματισμό έχει το σχήμα μίας μπάλας ράγκμπι σε αντίθεση με αυτό της μπάλας ποδοσφαίρου που έχει ένας φυσιολογικός κερατοειδής. Αυτό σημαίνει ότι ο κερατοειδής έχει διαφορετικές καμπυλότητες σε κάθε άξονα. Οι περισσότεροι ασθενείς πάσχουν από αστιγματισμό, οπότε για τον Χειρουργό Οφθαλμίατρο είναι διαδικασία ρουτίνας που διεξάγεται αρκετά εύκολα.

Ποιοι οι περιορισμοί της επέμβασης;

Δεν είστε κατάλληλος για τη διαδικασία εάν:

• Είστε κάτω των 21 ετών.
• Δεν έχετε μια σταθερή συνταγή για περισσότερο από ένα χρόνο.
• Οι έγκυες γυναίκες ή εκείνες που θηλάζουν.
• Οι πάσχοντες από διαβήτη, HIV, AIDS ή ρευματοειδή αρθρίτιδα.
• Οι πάσχοντες από άλλες παθήσεις των ματιών, όπως το γλαύκωμα και ο καταρράκτης που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν πρώτα.

Ποιά η διαδικασία;

Σχετικά με την  διαδικασία, το LASIK είναι ο πιο συνήθης τρόπος θεραπείας του αστιγματισμού, καθώς είναι ασφαλής και αποτελεσματικός. Το PRK είναι η άλλη εναλλακτική λύση, αλλά χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά λόγω και του περιορισμού στους βαθμούς του αστιγματισμού που μπορεί να διορθώσει.

Ο χειρουργός σας θα σας εξηγήσει τις διάφορες μεταξύ των 2 χειρουργικών επεμβάσεων και θα σας συμβουλέψει να διαλέξετε αυτή που θα ανταποκριθεί στις ανάγκες σας.

Βασικά, αλλάζουμε τον κερατοειδή σας από το σχήμα μιας μπάλας ράγκμπι στο σχήμα ενός ποδοσφαίρου. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει σε όλες τις ακτίνες φωτός να έρθουν σε ένα μόνο σημείο εστίασης, εξαλείφοντας τη διπλωπία που σχετίζεται άμεσα με τον αστιγματισμό.

Ποιά είναι η μετεγχειρητική αποκατάσταση;

Όταν τα μάτια σας αναρρώσουν, θα έχετε τη δυνατότητα να απολαμβάνετε καθαρή όραση χωρίς την ανάγκη για φακούς ή γυαλιά.

Η πραγματική διάρκεια που χρησιμοποιείται το laser είναι μόνο πέντε έως δέκα δευτερόλεπτα για κάθε μάτι χάρη στο υπερσύγχρονο λέιζειρ υψηλής ταχύτητας που εφαρμόζεται.

Η όλη διαδικασία διαρκεί μόνο τέσσερα έως πέντε λεπτά για κάθε μάτι. Θα μπορείτε να επικεντρωθείτε σε αντικείμενα χωρίς να πιέζεται τα μάτια σας, χωρίς πονοκεφάλους και κόπωση που ίσως να είχατε στο παρελθόν. Οι περισσότεροι ασθενείς εμφανίζουν όραση 10/10 εντός μίας ημέρας από τη διαδικασία.

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ εμπειρίες ασθενών οι οποίοι μιλούν ύστερα από την επέμβαση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site μας: eyelasermed.gr ή κλείστε ραντεβού στο 2710-243.243 και 6944836343 με την χειρουργό οφθαλμίατρο Βασιλική Ντρισμπιώτη-Παπαγιαβή, εξειδικευθείσα στην Χειρουργική Kαταρράκτη και Διαθλαστική Χειρουργική – Laser.

 

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Laser μυωπίας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.