Μπισιούλης: Σημαντικά έργα έγιναν και στη δημοτική κοινότητα Τεγέας

Μπισιούλης: Σημαντικά έργα έγιναν και στη δημοτική κοινότητα Τεγέας

Απρίλιος 16, 2014 - 16:03
23 σχόλια

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Ζαφείρης Μπισιούλης , σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ , ενημέρωσε για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής σε θέματα ποιότητας ζωής και εύρυθμης λειτουργίας της πόλης όπως και για τα έργα στη Δημοτική Κοινότητα Τεγέας.
Συγκεκριμένα  ανέφερε:

" Η παρούσα Δημοτική Αρχή έβαλε τάξη στα  θέματα κυκλοφορίας και στάθμευσης. Έτσι δημιουργήσαμε χώρους στάθμευσης ποδηλάτων, μοτοσικλετών, αυτοκινήτων και για άτομα με ειδικές ανάγκες .
Επεκτείναμε το  Δημοτικό φωτισμό ενώ δώσαμε ιδιαίτερη φροντίδα για το φωτισμό των Πλατειών και των Πάρκο σε όλο το Δήμο και κυρίως στα πάρκα της πόλης της Τρίπολης.
Μερικοί από αυτούς είναι οι δρόμοι: Φιλελλήνων (εδώ τοποθετήσαμε και παγκάκια διότι είναι πεζόδρομος). Γεωργίου Α ,Ηρώων Πολυτεχνείου, Εθνομαρτύρων, γύρω – γύρω από τον Ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου, τους δρόμους Τεγέας μέχρι τα τεχνικά Σχολεία, Πελάγους μέχρι το 2 Γυμνάσιο – 2 Λύκειο και άλλους δρόμους.
Εφαρμόσαμε πρώτα απ’ όλους τους Δήμους της περιοχής μας με επιτυχία το νέο νόμο 39-40/ 2012 για τα αδέσποτα ζώα.
Επουλώσαμε τις λακκούβες των ασφαλτοστρωμένων δρόμων δύο φορές το χρόνο, μία το Φθινόπωρο, και μία την Άνοιξη ενώ κάναμε και ασφαλτοστρώσεις σε τμήματα δρόμων, όπου ήταν ανάγκη.
Βελτιώσαμε τη βατότητα των αγροτικών δρόμων, όπου υπήρχαν σχετικά αιτήματα από τους εκπροσώπους ή προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.
Αντικαθιστούμε τους καμένους λαμπτήρες και  διορθώνουμε τις βλάβες με ταχύ ρυθμό ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στο Δημοτικό φωτισμό, τόσο στην πόλη όσο και στις τοπικές κοινότητες.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΕΓΕΑΣ : 
Πρώτο μέλημά μας ήταν να αντιμετωπιστούν και να  λυθούν προβλήματα  καθημερινότητας, ώστε να βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των Δημοτών όπως και να λυθεί το πρόβλημα της ύδρευσης της Τεγέας.
Έτσι αποκαταστήσαμε βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης με τη βοήθεια της ΔΕΥΑΤ αλλά και με την προσωπική εργασία αρκετών εκπροσώπων και προέδρων των τοπικών κοινοτήτων.
    Το επόμενο μεγάλο πρόβλημα που έπρεπε να λύσουμε ήταν η ποσότητα νερού που διατίθετο για την Τεγέα. Με συντονισμένες ενέργειες μαζί με τον  Δήμαρχο Γιάννη Σμυρνιώτη  και τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΤ, καταφέραμε να ενοικιάσουμε μια νέα γεώτρηση με νερό, άριστο  ποιοτικά και τόσο που να λύνει το πρόβλημα στην περιοχή .
          Με τα  έργα μας βελτιώσαμε και τη βατότητα των αγροτικών δρόμων σε όλη την Τεγέα, αφού λειάναμε το επίπεδο των δρόμων με γκρέιντερ και τους στρώσαμε όπου ήταν ανάγκη με αμμοχάλικο.
      Με μηχανήματα του Δήμου ανοίξαμε σε όλα τα χωριά τα χαντάκια απορροής των βρόχινων νερών και αποφύγαμε έτσι πλημμύρες στα χωριά.
        Σε δύο πολύ έντονες βροχοπτώσεις που συνέβησαν στο χρονικό αυτό διάστημα αλλά και ισάριθμες χιονοπτώσεις αντιμετωπίσαμε με τον καλύτερο τρόπο και με την αμέριστη συνδρομή όλων των τοπικών προέδρων και εκπροσώπων τα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα.
Εκτός από τα γενικά αυτά έργα, έγιναν έργα και σε κάθε τοπική κοινότητα με άψογη συνεργασία με τους εκπροσώπους και προέδρους και με δίκαιο τρόπο σε ότι δικαιούται η κάθε τοπική κοινότητα από την πενιχρή ΣΑΤΑ διατίθεται για έργα στο Δήμο.
Θα αναφέρω επιγραμματικά τα έργα που έγιναν σε κάθε τοπική κοινότητα.
Στην Αλέα έγινε ασφαλτικό και αποχετευτικό έργο και έργα στον παιδικό σταθμό και στο Γυμνάσιο και Λύκειο Τεγέας.
  Στο Βουνό έγινε έργο ασφαλτικό και έργο επέκτασης Δημοτικού φωτισμού.
  Στη Γαρέα έγινε ασφαλτικό έργο, έργο επέκτασης Δημοτικού φωτισμού, έργο με δαπάνη της περιφέρειας που αφορά την ενίσχυση της όχθης του εκεί χειμάρρου με τσιμέντινο τοιχείο και έργο από το Μεθύδριο κατασκευής νέου αγωγού μεταφοράς του πηγίσιου νερού από τη δεξαμενή στο κέντρο του χωριού.
Στο Καμάρι έγιναν δύο έργα ασφαλτικά και ένα έργο αποχετευτικό.
Στον Κάνδαλο έγιναν δύο έργα αποκατάστασης μανδροτοίχων  και έργο διαπλάτυνσης δρόμων.
  Στην Κερασίτσα έγινε έργο ανάπλασης της παιδικής χαράς και έργο αντικατάστασης τμήματος του δικτύου ύδρευσης που ήταν από αμιαντοσωλήνες.
Στη Μαγούλα έγινε ανάπλαση της πλατείας , τοποθέτηση νέων ιστών και φωτιστικών σωμάτων και κατασκευή στεγάστρου στη στάση των  λεωφορείων.
Στο Μαυράκι έγινε έργο καθαρισμού των Πηγών ύδρευσης και αντικατάστασης των σωλήνων που συνδέουν τις πηγές μεταξύ των.
Στη Μανθυρέα έγινε επισκευή του πρώην κοινοτικού γραφείου που χρησιμοποιείται ως αγροτικού Ιατρείου και ξεκίνησε η αλλαγή μέρους του δικτύου ύδρεθσης. Το έργο αυτό συνεχίστηκε και το επόμενο χρονικό διάστημα.
Στις Ρίζες έγιναν δύο ασφαλτικά έργα σε διάφορα σημεία του χωριού. Όπως επίσης:
Επέκταση του Δημοτικού Φωτισμού. 
Πρόσθεση νέων ιστών και φωτιστικών σωμάτων στο χώρο της πλατείας μπροστά από την εκκλησία.
Έγινε αποκατάσταση μανδροτοίχων
Επισκευάστηκε το γήπεδο 5χ5.
Στο Στάδιο:
'Εγινε ασφαλτικό έργο
Επέκταση Δημοτικού φωτισμού
Κατασκευή πεζοδρομίων
Φωτισμός πεζοδρομίων με τοποθέτηση ιστών και φωτιστικών σωμάτων
Ανάπλαση  πλατείας και κατασκευή κεντρικής πέτρινης βρύσης
Έργα αποχετευτικά
Ανάπλαση πλατείας στον οικισμό Αγίου Σώστη.
Τοποθετήθηκαν παγκάκια και ιστοί με φωτιστικά σώματα.
Στα Λιθοβούνια αντικαταστάθηκαν τα παράθυρα  στο κοινοτικό γραφείο .
Στην Επισκοπή έγινε ασφαλτικό έργο.
Στο Τζίβα έγινε ασφαλτικό έργο , αποχετευτικό έργο και κατασκευή στεγάστρου στη στάση των λεωφορείων.
Στην τοπική Κοινότητα Στρίγγου έγινε ανάπλαση της πλατείας , επισκευάστηκαν τα παγκάκια και τα φωτιστικά , έγινε νέος πέτρινος μανδρότοιχος και στέγαστρο στη στάση των λεωφορείων.
Στη Ψηλή Βρύση έγιναν ασφαλτικά έργα σε τρεις δρόμους."
Ο κ. Μπισιούλης αναφέρθηκε   και στα  δυο μεγάλα έργα που θα γίνουν στις Τοπικές Κοινότητες Ριζών και Σταδίου δαπάνης περίπου 2.000.000 ευρώ και αφορούν την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης των χωριών αυτών που είναι με αμιαντοσωλήνες.
Η προσπάθεια για τα έργα  αυτά είχε ξεκινήσει από την αρχή της θητείας της παρούσης Δημοτικής Αρχής και μετά από προσπάθειες μας για την ολοκλήρωση , την παραλαβή και την πληρωμή των μελετών , τα έργα εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, εγκρίθηκαν και μετά από Δημόσιο Διαγωνισμό έχουν δοθεί σε εργολάβους και θα ξεκινήσουν σύντομα .
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο μας το Γιάννη Σμυρνιώτη που μου εμπιστεύτηκε πολύ σημαντικές θέσεις όπως αυτή του Αντιδημάρχου και στη συνέχεια του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής της Β/θμιας Εκπίδευσης του Δήμου Τρίπολης , καθώς και όλους τους εκπροσώπους και Προέδρους συμβουλίων των τοπικών κοινοτήτων με τους οποίους είχαμε άριστη συνεργασία όπως και όλους τους Δημοτικούς υπαλλήλους όλων των υπηρεσιών του Δήμου.   
Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να προσφέρει στα κοινά , στηριζόμενη στην εμπιστοσύνη των πολιτών.                         

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

23 Σχόλια

Καλά ρε συντοπίτη, αυτός ο δρόμος προς το Δεμήρι που εκκρεμεί απο το 2000 πόσο θα κόστιζε; Είναι μόλις 300 μέτρα απο το δρόμο Τρίπολης - Σπάρτης. Θα περιμέναμε να κάνετε και υποτυπώδη αυτοκριτική. Πέστε μου πως να σας ψηφίσω εγώ και οι άλλοι όταν μας κοροϊδεύετε διαχρονικά.

alazonia o typos.στο χωριο του πηγε φωτισμο μεχρι τα μαντρια , ασφαλτοστρωση μεχρι το σπ..ι του καιδεν περισεψε για το δεμιρι.

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΤΟΓΕΝΕΙΑ ΕΡΓΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ . ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ,ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ....

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΗ ΓΑΡΕΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ;

τα παγκακια στο στριγκου επισκευαστηκαν απο την προεδρο , εσεις τι μας λετε ;

ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΓΙΑ ΛΕΓΕ ΜΑΣ ΤΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΕΓΕΑ; ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ Η ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ . ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΤΕ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ . ΔΕ ΜΑΣ ΣΥΓΚΙΝΕΙ Η ΘΕΟΡΑΤΗ ΠΕΤΡΙΝΗ ΒΡΥΣΗ ΤΑ ΠΕΤΡΟΧΤΙΣΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΠΟΥΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΚΕΡΑΣΙΤΣΑ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ; ΕΙΜΑΙ ΚΕΡΣΙΖΣΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ , ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΑΙ ΣΕ ΑΟΜΑΤΟΥΣ !!!!!!!! ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΤΡΟΠΗ , ΜΗΝ ΕΛΘΕΤΑΙ ΣΠΙΤΙ-ΣΤΙΤΙ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ..................

ΣΤΟ ΣΤΡΙΓΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΛΛΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ,DEN EIDAME ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕ,ΜΗΠΩΣ ΟΤΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ;

προεκλογικη περιοδο εχουμε..αυτα θα λεγατε... Τα εργα ομως που εχουν γινει σας διαψευδουν ολους!

εργα εγειναν σε τρεια χορια στα ηπολιπα κωκοκιθυα τουμπανα κε τουμπανοκευτεδεσ

γιατί δε μας λέτε πόσο κόστισαν τα έργα στο Στάδιο;και πόσο οι ασφαλτοστρωσεισ στα χοριά;

στη γαρεα πιουσ εξεπιρετη η επεκταση φωτισμου , γιατι δεν μασ λετε ,μηπωσ.....εχετε χωραφια εκει και εσεισ;;;;;;;;;;

Στη Δημοτικη Ενοτητα Τεγεας ντρεπομαστε να περπατησουμε μηπως λερωσουμε τα αστραφτερα εργα του Σμυρνιωτη οπως και στη γειτονικη Σκιριτιδα -εκτος του χωριου του μεγαλου αντιδημαρχου Κατσαφανα-αφτουνου καλε που καποιο διαστημα ηταν εκπτωτος απο δημαρχος- η τα ξεχασαμε- μαυρο που σας περιμενει

Γιατί δε μας λέτε τι είχε κάνει τόσα χρόνια ο Βόσνος?

ΚΑΙ Ο ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝΕ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΒΟΣΝΟΥ.!ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ !!!!! ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ!!

Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΣΝΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΦΗNΕΤΕ ΛΑΜΠΡΗ ΕΠΟΧΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΑΣ !!"ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ "!!!!

είναι γεγονος ότι ο Βοσνος .άφησε λαμπρή εποχη. ΤΌΣΟ. *** ΔΕΝ. ΕΊΧΕ. ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΈ ΑΠΌ ΔΗΜΟ

Ευτυχώς που ο Δήμαρχος είναι Τεγεάτης και μηχανικός και λύθηκε έστω και μετά από 20 χρόνια το πρόβλημα με το νερό. Είναι η πρώτη φορά που η Τεγέα έχει νερό καθημερινά τα καλοκαίρια.

ευτυχωσ που ο δ...οσ σα μηχανικοσ και ο αντ/οσ επουλωσαν τισ λακουβεσ με ....ΓΑΖΕΣ με μαθηματικη ακριβια!!!!

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να προσφέρει στα κοινά , στηριζόμενη στην εμπιστοσύνη των πολιτών. τι προσφορα ειναι αυτη........μηπωσ οι διαγραφεσ οφειλων υδρευσησ στουσ πολιτεσ ....για να ειναι ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΑΣ;;;;;

@ αχουριωτησ (χωρίς επαλήθευση)Τρί, 22 Απρ 2014 - 8:34 Δεν μου λες, ρε λεβεντόπαιδο, το "σίγμα" το τελικό, ξέρεις ποιο διάολο είναι ή όταν στα μάθαιναν στο σχολείο, εσύ έξυνες τα φρύδια σου;

<p>Στην Τεγέα έγιναν έργα που δεν είχαν γίνει χρόνια τώρα. Οσο για τους λογαριασμούς μάλλον θα πρέπει να ρωτησετε τον Κον Βόσνο ...***</p>

φιλε ο νυν δημαρχος εισηγητε για διαγραφες,. προεκλογικα ρουσφετια σε ολο το δημο τριπολης, οχι μονο του βοσνου ,!!! εργα .εργα εργα εργοσημα !!!! γρηγορειτε!!!!!!!!!!!!!