Μπαξεβανάκης από Μεγαλόπολη: Οργανωμένη προσπάθεια αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης (pics,vid)

Μπαξεβανάκης από Μεγαλόπολη: Οργανωμένη προσπάθεια αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης (pics,vid)

Μάιος 31, 2017 - 08:45
0 σχόλια

Την Μεγαλόπολη επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης την Τρίτη 30 Μαΐου. Τον κ. Υφυπουργό συνόδευε ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Γεώργιος Παπαηλιού.

Αρχικά επισκέφτηκαν το Δημαρχείο της πόλης όπου συνομίλησαν με τον Δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο , τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μαρκολιά Γεώργιο ο οποίος του ζήτησε την δημιουργία τμήματος ΤΕΙ στην Μεγαλόπολη , τον Δημήτρη Γιώτη που είναι υπεύθυνος για τα σχολεία αλλά και την διευθύντρια του ΙΕΚ Μεγαλόπολης κ. Μπούλμπου Φωτεινή η οποία τον ενημέρωσε για τα προβλήματα της μετακίνησης των μαθητών στο Λεοντάρι.

Στην συνέχεια πραγματοποίησε επίσκεψη στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγαλόπολης , το Νηπιαγωγείο Μελά και τέλος το ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης.
Παρόντες ήταν επίσης ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας κ. Γεώργιος Σελίμης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας κ. Φώτης Γκέσουρας.

Στις σχολικές μονάδες ο υφυπουργός συνομίλησε με δάσκαλους , καθηγητές και τους εκπροσώπους των συλλόγων γονέων. Άκουσε όλα τα θέματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και απάντησε σε ερωτήματα. Είχε επίσης διεξοδική ενημέρωση από τους Διευθυντές Του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης.
Στην ξενάγηση που του έκανε ο Γιάννης Τσόπελας στο ΕΠΑΛ είχε την ευκαιρία να δει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην σχολική μονάδα αλλά και τα προβλήματα με τους χώρους του σχολείου.

Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Νηπιαγωγείο Μεγαλόπολης ενημερώθηκε για τα προβλήματα με τους αναπληρωτές δάσκαλους και αναφέρθηκε στην καθιέρωση της δίχρονης προσχολικής αγωγής, στη μείωση του αριθμού μαθητών σε 22 ανά τμήμα και στην επέκταση του ολοήμερου προγράμματος και στα ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη συνολική και συστηματική προσπάθεια αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και στις αλλαγές που έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και στην οργανωμένη προσπάθεια εφαρμογής του «μεταλυκειακού έτους – τάξης μαθητείας». Ο κ. Μπαξεβανάκης ενημέρωσε ότι στο πρόγραμμα αυτό, που είναι ιδιαίτερα αποδεκτό από μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικούς, έχουν ήδη ενταχθεί 1200 απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ., στους οποίους προσφέρεται η δυνατότητα της ομαλής και ασφαλούς πρόσβασης στην αγορά εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και πιστοποίηση επιπέδου 5, βάσει του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

Δείτε φωτογραφίες και 3 βίντεο από την κάμερα του Καφενείου της Μεγαλόπολης με αναλυτικό ρεπορτάζ για την επίσκεψη

 

Ειδήσεις: 
Video: 

Επίσκεψη Υφ.Παιδείας Δ.Μπαξεβανάκη στην Μεγαλόπολη - ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.