Μπάχαλο η διοίκηση της πρώην Περιφέρειας (video)

Μπάχαλο η διοίκηση της πρώην Περιφέρειας (video)

Ιούλιος 22, 2011 - 12:45

-Εκκρεμούν πάνω από 800 υποθέσεις στην υπηρεσία υδάτων μόνο
 Της Χριστίνας Τσιορωτά
   Γίγαντας με πήλινα πόδια αποδεικνύεται το κράτος διοίκησης. Τα στοιχεία που έδωσε στην σύσκεψη που πραγματοποίησε ο Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης με 29 Δημάρχους από την Πελοπόννησο απέδειξαν τούτο αφού μόνο στην υπηρεσία υδάτων της πρώην περιφέρειας εκκρεμούν πάνω από 800 υποθέσεις! Οι υποθέσεις αυτές που δεν έχουν διεκπεραιωθεί πιθανόν να είναι και πεπερασμένες

αυτό ωστόσο ουδείς το γνωρίζει σήμερα. Υπάρχουν όμως και έργα τα οποία δεν προχωρούν επειδή δεν έχει γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος και δεν έχουν χορηγηθεί τα απαραίτητα έγγραφα.

 Αυτές οι εκατοντάδες κολλημένες υποθέσεις ώθησαν τον Γενικό σε αυτήν την σύσκεψη στην οποίαν ο Τ.Αποστολόπουλος έθεσε ζήτημα άμεσης επίλυσης. « Αυτές οι υποθέσεις πρέπει να κλείσουν μέσα σε ένα μήνα. Χρειάζεται η συνεργασία όλων, να διαθέσετε ακόμα και προσωπικό οι Δήμοι. Μπορώ να τις πάρω τις υποθέσεις στην Πάτρα αλλά δεν θέλω να συρρικνώσω με αυτόν τον τρόπο την διοίκηση. Γι αυτό  βρισκόμαστε εδώ σήμερα» τόνισε στους Δημάρχους ο Γενικός.  Οι Δήμαρχοι έθεσαν ζητήματα καθημερινότητας , ανάμεσα σε αυτά το ζήτημα του πλαφόν στα καύσιμα. Οι αιρετοί έθεσαν την ανησυχία τους για τις μετακινήσεις των ίδιων αλλά και των υπαλλήλων , πράγμα το οποίο μπορεί να κωλυσιεργήσει το έργο τους, των μετακινήσεων τις οποίες πρέπει να εγκρίνει η αποκεντρωμένη Διοίκηση. Παράλληλα τέθηκε και το ζήτημα των αυτοκινήτων και των οδηγών, αφού δεν διορίζονται οδηγοί πλέον  για οχήματα όπως τα πυροσβεστικά προβλέπονται όμως προσλήψεις οδηγών για τους Δημάρχους οι οποίοι δενε πιτρέπεται να οδηγούν!!!!. «Εμείς έχουμε 15 πυροσβεστικά οχήματα στην Καλαμάτα. Ποιος θα τα οδηγήσει αυτά;» αναρωτήθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας. Ο Δήμαρχος Τρίπολης εξέφρασε την πεποίθησή του πως με τη συνεργασία που  υπάρχει οι υποθέσεις που εκκρεμούν θα κλείσουν πολύ γρήγορα και τα ζητήματα  που χρόνια  έχουν βαλτώσει θα προχωρήσουν.

 Αγανακτισμένος εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Άργους και για το θέμα των καυσίμων αλλά και για το γεγονός ότι απουσία συνδικαλιστικού οργάνου των Δημάρχων η τάξη αυτή των αιρετών δέχεται συνεχή πλήγματα από το κεντρικό κράτος.

Σε λίγο το video

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/kyn1qE5wBbk