Μπαράζ ακυρώσεων πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Αρκαδία

Μπαράζ ακυρώσεων πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Αρκαδία

Ιούλιος 06, 2015 - 14:26
1 σχόλια

Οι τελευταίες ημέρες είναι δύσκολες και με πολλές ανατροπές για την Ελλάδα, που βρίσκεται σε μια κρίσιμη στιγμή που θα κρίνει το μέλλον της. Όλα όσα γίνονται, επηρεάζουν όχι μόνο την οικονομική πορεία της χώρας, αλλά τον τουρισμό και τον πολιτισμό της.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, όσο περνούν οι μέρες, ακυρώνονται η μία μετά την άλλη, με τον κόσμο να μην έχει ούτε τη διάθεση αλλά ούτε και τα χρήματα για να διοργανώσει ή να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που έχουν καθιερωθεί χρόνια.

Παραδόσεις χρόνων και έθιμα δε θα αναβιώσουν εφέτος λόγω της κατάστασης, ενώ παραστάσεις ακυρώνονται σε μεγάλα φεστιβάλ. Έτσι και στην Αρκαδία, εκδηλώσεις που έχουν καθιερωθεί και έχουν γίνει θεσμός δεν θα πραγματοποιηθούν, ενώ άλλες έχουν απλώς αναβληθεί για αργότερα. Η γιορτή του τσοπάνη στο χωριό  Ράδου Γορτυνίας, η γιορτή σκόρδου στα Λιθοβούνια, το τρίαθλο στη λίμνη Λάδωνα είναι κάποιες από τις διοργανώσεις που δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω των εξελίξεων στη χώρα.

Σε επικοινωνία που είχε το Arcadia Portal με τον Δήμο Γορτυνίας και τον Δήμο Τρίπολης, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού και το τι μέλλει γενέσθαι θα γίνει γνωστό στο τέλος της εβδομάδας. Υπάρχει αβεβαιότητα λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης και οι υπεύθυνοι βρίσκονται σε αναμονή για το πώς θα κινηθούν.

Οι γιορτές είναι συνυφασμένες με την ελληνική παράδοση και την ελληνική νοοτροπία γενικότερα. Οπωσδήποτε είναι λυπηρό να ακυρώνονται οι γιορτές, ενώ παράλληλα, αυτές οι ακυρώσεις έχουν αντίκτυπο στον τοπικό τουρισμό. Ωστόσο, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, οι κοινωνίες δεν αργούν να βρουν τον βηματισμό τους. Και επαναπροσδιορίζουν το γλέντι τους, όπως και όλο τον βίο τους, κάτω από τις νέες συνθήκες.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Οι πραγματικές πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν χρειάζονται χρηματοδότηση γιατί είναι πηγαίες. Ματαιώνονται τα αλισβερίσια σας

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.