Μπαλάφας από Τρίπολη: Θα αντιμετωπίσουμε άμεσα την καταστροφή (pics,vid)

Μπαλάφας από Τρίπολη: Θα αντιμετωπίσουμε άμεσα την καταστροφή (pics,vid)

Ιούνιος 27, 2016 - 13:46
1 σχόλια

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου ο  υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Μπαλάφας βρέθηκε στην Τρίπολη και επισκέφθηκε τις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις καταστρεπτικές πλημμύρες στην Αρκαδία προκειμένου να δει από κοντά και να εκτιμήσει τις καταστροφές που υπέστησαν οι γεωργικές εκτάσεις αλλά και τα σπίτια των πολιτών.

Ο υφυπουργός επισκέφθηκε την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον περιφερειάρχη κ. Τατούλη ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η εξέλιξη του φαινομένου είναι φοβερή και ότι στην Αρκαδία πρέπει να εφαρμοστεί συγκεκριμένο σχέδιο οικονομικών μέτρων ανακούφισης των αγροτών.

«Η αγροτική παραγωγή θα εξαντληθεί και δεν θα μπορέσει να προσφέρει τίποτα. Είμαστε μία περιοχή που τα έντονα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα έχουν προχωρήσει σε ερημοποίηση της περιοχής», επεσήμανε.

Το κόστος επανόρθωσης στο οδικό δίκτυο ανέρχεται σε 5 εκατ. ευρώ αλλά στήριξη χρειάζονται και οι αγροτικοί δρόμοι.

Ακόμη, ο περιφερειάρχης υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση οικονομική ενίσχυση και για επιπλέον χρηματοδότηση των αγροτών, προκειμένου να συνεχίσουν το έργο τους.

«Περιμένουμε το σχέδιο και την πρότασή σας», είπε, απευθυνόμενος στον κ. Μπαλάφα.

Ο υπουργός από τη μεριά του ανέφερε ότι έχει αναλάβει προσωπικά την υπόθεση και ότι η αντιμετώπιση θα είναι άμεση. Ακόμα επεσήμανε ότι τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν και παρατήρησε ότι η ζωή συνεχίζεται.

Στη συνέχεια ο υπουργός μαζί με τη συνοδεία του και με τους εκπρόσωπους της Περιφέρειας και του Δήμου βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές και συνομίλησε με τους αγρότες οι οποίοι έχουν ολοκληρωτικά καταστραφεί.

Σημειωτέον ότι η αυτοψία ξεκίνησε λανθασμένα και με πολύ κακό συντονισμό από τους αρμοδίους, με αποτέλεσμα ο υπουργός να βρεθεί σε σημεία τα οποία δεν έχρηζαν επίσκεψης. Ο κ. Μπαλάφας επέμεινε ότι ήθελε να βρεθεί κοντά στους πληγέντες αγρότες και στις εκτάσεις που υπέστησαν καταστροφές, και καθώς το πρόγραμμα δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, τελικώς οι αγρότες ανέλαβαν να μεταφέρουν τον υπουργό με δικό τους όχημα, οδηγώντας τον στα σημεία της ολικής καταστροφής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ύστερα από την αυτοψία στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Τρίπολης –Ζευγολατιό, Ρίζες, Άνω Δολιανά- το κλιμάκιο θα μεταβεί στην Μεγαλόπολη.

Έφη Καστραντά

Δείτε επίσης τα ακόλουθα ρεπορτάζ με τις εικόνες από τις πλημμυρισμένες περιοχές

Στην Τρίπολη ο Γ. Μπαλάφας για αυτοψία στην πληγείσα Αρκαδία

Ολική καταστροφή σε κάστανα, καρύδια, κεράσια στα Άνω Δολιανά

Απέραντη λίμνη η Τεγέα με ανυπολόγιστες καταστροφές

Βίντεο αναγνωστών από τη χθεσινή θεομηνία που έπληξε την Αρκαδία

Είκοσι μεμονωμένους απεγκλωβισμούς έκανε η Πυροσβεστική Τρίπολης

Ανυπολόγιστες οι ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες στο Κορύθιο

Εικόνες από την σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Αρκαδία

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Aυτοψία Μπαλάφα στις πληγείσες περιοχές


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Στο Βιοαέριο γιατί δεν πήγε ; Έκοψε ο δρόμος ; Ή δεν τολμάει να φτάσει μέχρι εκεί ; Από ντροπή για τις σκατιές που έχοπυν κάνει όλοι τους ;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.