«Μπάλα» το χαλάζι στην Τρίπολη (pics)

«Μπάλα» το χαλάζι στην Τρίπολη (pics)

Σεπτέμβριος 11, 2018 - 18:16
11 σχόλια

Μια απρόσμενη έκπληξη περίμενε τους κατοίκους της Τρίπολης και αρκετών γύρω περιοχών του Δήμου το απόγευμα της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου με την χαλαζόπτωση να κάνει την εμφάνιση της.

Περίπου στις 17:00 οι ουρανοί άνοιξαν και ένα έντονο κύμα χαλαζιού άρχισε να πέφτει από τον ουρανό που είχε ως αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά να με βάση την δύναμη και την ένταση του να στρώσει κομμάτια του εδάφους στα λευκά θυμίζοντας περισσότερο κάποιο χιονισμένο τοπίο.

Η φωτογραφία είναι από τις γηπεδικές εγκαταστάσεις του F.C. Tripolis με το χαλάζι να πέφτει εν' ώρα προπόνησης των ακαδημιών μετατρέποντας το πλαστικό τάπητα χορταριού σε ένα λευκό τοπίο.

Ας ελπίσουμε η χαλαζόπτωση να μην έχει δημιουργήσει προβλήματα και κυρίως σε αγροτικές καλλιέργιες στις ευρύτερες περιοχές και στα χωριά του Δήμου Τρίπολης.

Δείτε φωτογραφίες από το "Αγροεφόδια Τρουπής" όπως ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το χαλάζι κατέστρεψε καλλιέργειες κηπευτικών, αμπελιών και οπωροφόρων δέντρων σε Νεοχώρι, Στενό, Αγιωργίτικα, Παρθένι, Λιθοβούνια, Στάδιο και Ρίζες. (δείτε ΕΔΩ)

Ειδήσεις: 

11 Σχόλια

Διαβάστε το κείμενο μέσα που αναφέρει για την ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης καθώς το χαλάζι έπεσε σε αρκετά σημεία.

Ολοσχερή Καταστροφή στα προϊόντα. Και δεν περίμενα ποτέ αποζημίωση.Γιατι να περιμένω τώρα; Ούτε μήλα, ούτε ντομάτες... Θα πάμε εργάτες στα καράβια πια.

αγροτη της τεγεας να πας στο καραβι να πας σε αλλη δουλεια να πας οπου θες ,οταν πχ φετος εβρεχε συνεχεια και αλλα επαγγελματα πχ καφε δεν ειχαν δουλεια λογω βροχης κρυου,πχ καταστηματα ενδυσης δεν πουλησαν οσο επρεπε λογω συχνων βροχων ,αυτοι τι εκαναν ? επαιρναν αποζημιωση? εσυ γιατι να παρεις δλδ αποζημιωση?

γιατι μεχρι τη συγκομιδη ο αγροτης εχει κοπιάσει κυρίως και εχει δωσει ενα σκασμο λεφτα σε φυτοφαρμακα, πετρέλαια, εργατικα , εισφορες που πληρωνει ολο το ετος, οχι μονο για μια μερα που θα μαζεψει τα προιοντα του. Εκτος και αν τα σταφυλια τα μηλα και ολα τα αλλα προιοντα τα βλεπεις μονο στα σουπερ μαρκετ εσυ . Και τελος να ξερεις επειδη χρονικα αυτο συμβαινει λιγο πριν το τελικο σταδιο ειναι οτι χειροτερο. Θα ειχες ενα δικιο αν έπαιρναν αποζημίωση αν τα προιοντα υπο κανονικες συνθηκες εμεναν απουλητα πχ.

Η βασική διαφορά αποτελεί το γεγονός ότι στην προκειμένη περίπτωση καταστρεφεται ολοσχερώς η παραγωγή, για την οποία έχεις ήδη χρεωθεί με εξοδα αγοράς φυτών, εργατικά, έξοδα καλλιέργειας κτλ. Αλλά βέβαια, έχουμε φτάσει σε σημείο όπου πρέπει να εξηγούμε και τα αυτονόητα...

ποια αυτονοητα και ποιες εξηγησεις ρε αγροτες? ενας δλδ που εχει καταστημα και εχει γεμισει το μαγαζι του με εμπορευματα για να πουλησει,και ειχε ενα καλοκαιρι οπως το φετινο πχ ,που εβρεχε συνεχεια και εμιναν τα περισσοτερα εμπορευματα απουλητα ,αυτο δεν ειναι καταστροφη για τον οποιοδηποτε επαγγελματια? αποζημιωνεται αυτος,αν ενας χειμωνας δεν βγει χειμωνας με κρυο βροχες κλπ η το καλοκαιρι αντιστοιχα? τα παπατζηλικια που λετε μια ζωη και οι αποζημιωσεις που περνετε μια ζωη σας εχουν πειραξει,μπαλα μπαλι δικο σας το θελετε ,αυτο κανω και θελω να τα παιρνω με λιγα λογια οτι και να γινει

Φίλοι αγρότες ας ασφαλίζεται τη παραγωγή σας να σταματήσετε να μας ζαλίζετε κάθε 3 και λίγο. Δηλαδή ένας επαγγελματίας οδηγός τουριστικού ή νταλίκας που έχει δώσει ένα σκασμό χιλιάρικα για την απόκτηση του οχήματος και βγει έξω λόγω πάγου στο δρόμο από ποιον θα αποζημιωθεί για να ξέρουμε.. Άι σιχτίρ κάθε φορά με τον ΕΛΓΑ σας και τις αποζημιώσεις σας .. Βρέχει το καλοκαίρι καταστροφή, ρίχνει πάγο το χειμώνα καταστροφή, έχει ήλιο το καλοκαίρι ξηρασία.... Αν δεν βγαίνει αλλάξτε επάγγελμα να δείτε τι εστί βερίκοκο..

Η λύση είναι μια. Πουλάμε τα πάντα και αλλάζουμε τόπο διαμονής. Στην Τρίπολη δεν υπάρχει σωτηρία.

Φίλε μου είναι σα να σου λέω γιατί να αποζημιωθείς που πλημμύρισε το μαγαζί σου... Κατανοώ και τη δική σου αγανάκτηση, αλλά κατανοώ και τον άλλον που δε θα έχει να πουλήσει καν εμπόρευμα αύριο για να ζήσει! Και να σημειωθεί ότι όλα αυτά έρχονται από κάποιον που δεν ασχολείται με τον αγροτικό τομέα.

Και να το πούμε ΑΛΛΗ μια φορά.. αν ένας έχει γεμίσει το μαγαζί με ρούχα και δεν έρθει ο κόσμος γιατί έβρεξε η δεν ήπιε το καφέ του ΔΕΝ είναι το ίδιο με το να πλημμυρίσει το μαγαζί του... Να το πουμε και 2η φορά αλλιώς. Ο αγρότης τα μήλα που χάλασαν δεν μπορεί να τα πουλήσει.. δεν λέει ότι δεν βγήκε ο κόσμος λόγω βροχής να αγοράσει τα μήλα που μαζεύει υπό κανονικές συνθήκες. Είναι σαν να πλημμυρίσει το μαγαζί ή η καφετέρια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.