Μπακογιάννη - Δένδιας: Η ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα είχε τα χειρότερα δυνατά αποτελέσματα

Μπακογιάννη - Δένδιας: Η ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα είχε τα χειρότερα δυνατά αποτελέσματα

Οκτώβριος 31, 2019 - 11:13
2 σχόλια

Το «βέτο» της Γαλλίας και της Ολλανδίας στην ένταξη της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ έχει φέρει στο προσκήνιο ξανά σενάρια ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Εντός του ελληνικού κοινοβουλίου δυναμώνουν οι φωνές που ζητούν την ακύρωση της συμφωνίας την οποία υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη γείτονα χώρα. Ωστόσο, η Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και ο Νίκος Δένδιας, συνεπείς και σε πρότερες τοποθετήσεις τους, επαναλαμβάνουν ότι η ενδεχόμενη ακύρωση της συμφωνίας θα είχε τα χειρότερα δυνατά αποτελέσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, όταν προεκλογικά ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μιλήσει για ακύρωση της συμφωνίας, είχε απαντήσει ότι εφόσον μια συμφωνία έχει παραγάγει αποτελέσματα δεν είναι δυνατόν να ακυρωθεί, τοποθετώντας τα πράγματα στη ρεαλιστική τους βάση, πάνω από τα ανούσια προεκλογικά πυροτεχνήματα του σημερινού Πρωθυπουργού, ο οποίος μετεκλογικά δεν κάνει καμία αναφορά για ακύρωση της εν λόγω συμφωνίας.

«Για εμάς το ζήτημα είναι η πλήρης και συνεπής εφαρμογή της», είπε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας στο πλαίσιο ενημέρωσης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για θέματα αρμοδιότητάς του.

Ο κ. Δένδιας επεσήμανε μάλιστα, ότι η ΝΔ έχει τοποθετηθεί για τα προβλήματα που υφίστανται στη συμφωνία με τη γειτονική χώρα.

Λίγο αργότερα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών, επεσήμανε πως ενδεχόμενη ακύρωση της συμφωνίας θα είχε τα χειρότερα δυνατά αποτελέσματα. «Επειδή διάφοροι πανηγυρίζουν και ακούω διάφορα, από διάφορα media ότι “ιδού η ευκαιρία μας να ακυρώσουμε τη Συνθήκη των Πρεσπών”. Με πάρα πολύ μεγάλη χαρά θα γύριζα το ρολόι πίσω. Αλλά το ρολόι δεν γυρίζει πίσω. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα ξεκινάει από κει που βρίσκεται σήμερα και όχι από εκεί που βρισκόταν όταν παρέδωσε η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα από εδώ που βρίσκεται σήμερα το “ιδού, η διάλυση της Συμφωνίας” σημαίνει ότι τα αποτελέσματα θα είναι τα χειρότερα δυνατά», είπε και πρόσθεσε:

«Θέλω να το έχω πει αυτό κύριε Πρόεδρε, και να με ακούει ο ελληνικός λαός, διότι ο λαϊκισμός στην εξωτερική πολιτική είναι εύκολη ιστορία, όταν γίνεται όμως κατά τρόπο ανεύθυνο, ενέχει και κινδύνους, δεν είναι μόνο μια λαϊκίστικη προσέγγιση».

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.