Μπαίνει ξανά στις ράγες το τρένο στην Πελοπόννησο - Το 2021 θα λειτουργήσει η γραμμή ως το Ναύπλιο

Μπαίνει ξανά στις ράγες το τρένο στην Πελοπόννησο - Το 2021 θα λειτουργήσει η γραμμή ως το Ναύπλιο

Φεβρουάριος 12, 2020 - 12:38
3 σχόλια

Η βούληση «να μπει ξανά στις ράγες» το τρένο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και η δέσμευση ότι μέσα στο 2021 θα λειτουργήσει δρομολόγιο στη γραμμή Κόρινθος – Ναύπλιο, εκφράστηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπό τον υπουργό Κώστα Καραμανλή.

Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν επίσης ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών του υπουργείου Νίκος Σταθόπουλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης, επισημάνθηκε ότι άμεσα ξεκινούν οι τεχνικές εργασίες για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού.

Λεπτομέρειες έδωσε σε συνέντευξή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη. Όπως είπε ο κ. περιφερειάρχης: «Φέρνω το καλό νέο. Επαναλειτουργεί η γραμμή το 2021. Είναι δέσμευση ότι θα επαναλειτουργήσει ως το Ναύπλιο το 2021 και μετά θα πάει Τρίπολη, Μεγαλόπολη και Καλαμάτα».

Όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης, το τρένο δεν θα φτάνει στην Αθήνα, αλλά στον μεγάλο σταθμό της Κορίνθου, ο οποίος θα καθαριστεί από τα ανενεργά βαγόνια. Ως προς τις πρώτες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την επίτευξη του σκοπού, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στη συντήρηση των 65 διαβάσεων της γραμμής.

Ακόμα, διευκρίνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμμετάσχει στη χρηματοδότηση μέσω ΤΕΠ και σε δύο μήνες από σήμερα θα δοθεί με χρησιδάνειο η ανενεργή γραμμή από το Δερβένι ως την Κόρινθο, ενώ καλύτερη ενημέρωση θα υπάρχει τον Μάιο για την πορεία των εργασιών και των διαδικασιών.

Ο κ. περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι είναι πολύ υπερήφανος που ευοδώνεται αυτή η προσπάθεια και πρόσθεσε:

Είναι προτιμότερο να μην γίνει ένας δρόμος δευτερεύουσας σημασίας από το να μην επαναλειτουργήσει η γραμμή.


3 Σχόλια

ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΚΑΛΆ ΝΈΑ, ΓΙΑ ΤΌ ΤΡΑΊΝΟ!!! ΕΜΕΊΣ ΕΔΏ ΣΤΑ ΧΩΡΙΆ ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΈΝΟΙ. ALELUIA!!!

Ευτυχώς που το κατάλαβαν και θα γίνει επιτέλους αξιοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου, το οποίο πριν μερικά χρόνια είχε ανασκευαστεί πλήρως. Ο σιδηρόδρομος σε όλο τον κόσμο έχει πρωτεύοντα ρόλο στις μεταφορές και στις μετακινήσεις. Στην Ελλάδα υπάρχει μόνο το ΙΧ που αν ήταν δυνατό να κοιμόμαστε αγκαλιά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.