Μονοπάτι Ζάτουνα - Τρικάμαρο γεφύρι Κοντού: Επαναλειτουργία μετά από δεκαετίες (pics)

Μονοπάτι Ζάτουνα - Τρικάμαρο γεφύρι Κοντού: Επαναλειτουργία μετά από δεκαετίες (pics)

Σεπτέμβριος 21, 2018 - 08:48
0 σχόλια

Ζάτουνα - Τρικάμαρο γεφύρι Κοντού (Παλιοχώρι Δημητσάνας) 16/09/2018.

Επαναλειτουργία μετά από δεκαετίες ενός εκπληκτικού μονοπατιού. Με την πρωτοβουλία της "Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ.", με τη συνδρομή ενός Ευπατρίδη Συμπατριώτη και με τον συντονισμό του Προέδρου της Ζάτουνας Δημήτρη Κουγιούφα, έγινε ο αρχικός και πολύ δύσκολος καθαρισμός του αγροτικού δρόμου - μονοπατιού από την Ζάτουνα μέχρι το ωραιότατο τρικάμαρο γεφύρι του Κοντού στο Λούσιο. Η διαδρομή περίπου 2 χιλιομέτρων και διάρκειας περίπου 45 λεπτών γιά κατάβαση και 50 λεπτών για ανάβαση-επιστροφή στη Ζάτουνα, απαιτεί γερά γόνατα και απαραιτήτως μπαστούνι.

Έχει πολλές πέτρες μετά από την εγκατάλειψη δεκαετιών, αλλά είναι σίγουρο πως η ομάδα των επαγγελματιών της Δημητσάνας, η οποία ήδη έχει καθαρίσει το υπόλοιπο τμήμα της διαδρομής από το Γεφύρι του Κοντού μέχρι το Παλιοχώρι σε συνεργασία με τον σύλλογο Παλαιοχωρίου, θα φροντίσει για το ξεπέτριασμα σε συνεργασία και με τους επαγγελματίες της Ζάτουνας. Εξάλλου αν συντηρηθεί και το λεγόμενο Ζ, ο παλιός καρόδρομος από Δημητσάνα μέχρι Ζάτουνα, οι πεζοπόροι θα μπορούν να απολαύσουν μία 5ωρη κυκλική διαδρομή : Δημητσάνα - Μουσείο Υδροκίνησης - Παλιοχώρι- τρικάμαρο - Ζάτουνα - Δημητσάνα.

Το μονοπάτι, παλιός κεντρικός μουλαρόδρομος, παρά την μεγάλη υψομετρική διαφορά (περίπου 400 μέτρα), είναι απολύτως ασφαλές εκτός από τα τελευταία 50 μέτρα κοντά στον Λούσιο, τα οποία λόγω κατολίσθησης θέλουν υποστήριξη. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο πεζοπόρος απολαμβάνει εκπληκτικές απόψεις της Δημητσάνας, του Παλαιοχωρίου και της χαράδρας του Λούσιου.

Ι.Λ.

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.