Μόνο μία πρόσληψη ενέκρινε το υπουργείο για την ΠΕ Αρκαδίας

Μόνο μία πρόσληψη ενέκρινε το υπουργείο για την ΠΕ Αρκαδίας

Μάρτιος 31, 2015 - 08:00
0 σχόλια

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, συζητήθηκε η έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, με κάλυψη της δαπάνης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Εισηγητής του θέματος ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Παρά τις ελλείψεις οι οποίες διαπιστώνονται σε πολλές υπηρεσίες, οι οποίες είναι υποστελεχωμένες, είναι ενδεικτική των δύσκολων καιρών που διανύουμε η απόφαση εκ μέρους του υπουργείου να εγκρίνει μόνο μία πρόσληψη για την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας. 
Στην εισήγησή του, ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι είχαν ζητήσει την πρόσληψη 17 ατόμων για πολλές ειδικότητες, καθώς, όπως είπε, «είμαστε σε δεινή θέση όσον αφορά στο προσωπικό». Και εξακολούθησε: «Μας ενέκριναν μόνο ένα άτομο. Αυτό το άτομο θα είναι διοικητικού - οικονομικού».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γιαννακούρας είπε: «Εφόσον έγινε περικοπή του ανωτέρου αιτήματός μας, εγκρίθηκε η πρόσληψη ενός ατόμου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Η πρόσληψη συντελείται υποχρεωτικά εντός αποκλειστικής προθεσμίας 6 μηνών από τη έκδοση των εγκριτικών αποφάσεων».
Ο κ. Γιαννακούρας, κατόπιν τούτων, εισηγήθηκε την πρόσληψη ενός ατόμου με διάρκεια σύμβασης οκτώ μηνών, ειδικότητας διοικητικού - οικονομικού, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες ανάγκες της Περιφερειακή; Ενότητας Αρκαδίας.

Η κυρία Νικολάκου επεσήμανε το γεγονός ότι το υπουργείο ενέκρινε μία μόλις πρόσληψη, ενώ ο κ. Πατσαρίνος πρότεινε τη διεξαγωγή μιας συζήτησης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει προσωπικό το οποίο «δεν είναι πολυάσχολο», όπως ανέφερε, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες μετατάξεις σε υπηρεσίες στις οποίες διαπιστώνεται έλλειψη προσωπικού.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.