Μόνο 12 στους 100 ανέργους λαμβάνουν επίδομα ανεργίας

Μόνο 12 στους 100 ανέργους λαμβάνουν επίδομα ανεργίας

Νοέμβριος 09, 2018 - 17:45
0 σχόλια

Στην ομολογία ότι μόλις το 12% των ανέργων λαμβάνουν επίδομα ανεργίας προχώρησε σήμερα η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη. Η κυρία Καραμεσίνη, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη (News 24/7) περιέγραψε τη δραματική πραγματικότητα που επικρατεί και δεν επιτρέπει ούτε καν την επιδότηση των μακροχρόνια ανέργων, όσων δηλαδή είναι άνεργοι για περισσότερο από 12 μήνες. Όπως παραδέχθηκε,  «από αυτούς λίγοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και λίγοι το βοήθημα για μακροχρόνια ανέργους, γιατί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις».

Στην ίδια συνέντευξη η διοικήτρια του ΟΑΕΔ αφού παραδέχθηκε ότι περίπου ο ένας στους δέκα ανέργους παίρνει επίδομα ανεργίας και συνέχισε: «Το ποσοστό της ανεργίας έχει μειωθεί αλλά είναι το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ. Το σύνολο των ανέργων είναι 906.000 άτομα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ είναι 844.700. 653.000 είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, όσοι δηλαδή είναι άνεργοι άνω των 12 μηνών. Από αυτούς λίγοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και λίγοι το βοήθημα για μακροχρόνια ανέργους γιατί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις».

Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.