ΜΜΕ, το κόμμα σου, λαέ!

ΜΜΕ, το κόμμα σου, λαέ!

Απρίλιος 20, 2015 - 09:12
0 σχόλια

Πώς τα πάνε, πώς τα φέρνουν, πώς τα παρουσιάζουν όπως θέλουν... Κατά δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, καταφθάνουν οι άτυποι, που λέει και η Χριστοδουλοπούλου, μετανάστες στη χώρα μας και ξαφνικά οι μεγαλοκαναλάρχες και οι μεγαλοεκδότες θυμήθηκαν να αναφερθούν στις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας.

Την τελευταία εβδομάδα, από εκεί που κοιμούνταν τον ύπνο του δικαίου ως προς τις ελεεινές συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών, τα κανάλια εθνικής εμβέλειας καταπιάστηκαν ακριβώς με αυτό το ζήτημα στα ρεπορτάζ τους. Οι μετανάστες στοιβάζονται κατά δεκάδες σε άθλια μικρά διαμερίσματα, δίχως την παραμικρή υποδομή. Κάπου-κάπου τα προηγούμενα χρόνια γινόταν λόγος για αυτό το πραγματικά τεράστιο πρόβλημα, ωστόσο κανείς δεν αναφερόταν σε αυτό, λες και είχε εξαλειφθεί.

Τώρα που το ένα δουλεμπορικό μετά το άλλο αποβιβάζει τους ταλαίπωρους αυτούς ανθρώπους στα νησιά μας, οι οποίοι προωθούνται στο κέντρο της Αθήνας, θυμήθηκαν να κάνουν μακροσκελή ρεπορτάζ, να στείλουν κάμερες, να δείξουν τη ζωή όπως είναι.

Υποκρισία του χειρίστου βαθμού. Και μόχλευση. Διότι, κατά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια που διογκώνεται το πρόβλημα, ελάχιστα πράγματα έβγαιναν προς τα έξω ως προς αυτό το ζήτημα. Και δηλαδή τι, δεν ξέρει κανείς και κανείς δεν μπορεί να βρει τους δουλεμπόρους των Αθηνών; Δεν είναι δουλεμπορία το να νοικιάζεις το σπίτι σου σε 25 ανθρώπους παράνομα και να παίρνεις το νοίκι σου σαν καλός νοικοκύρης; Σκέφτηκε κανείς από τους δημοσιογράφους να πάει να ρωτήσει τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ακινήτων, όλα αυτά τα διαμερίσματα ποιος και ποιοι τα έχουν;

Αλλά όχι, το ζήτημα είναι να δει ο κόσμος τις εικόνες και να τρομάξει κι άλλο, σιχτιρίζοντας την κυβέρνηση που -σαστισμένη ακόμα- προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμάζευτα των προηγούμενων.
Διότι, ας μην το ξεχνάμε αυτό, αγαπημένοι καναλάρχες και μεγαλοεκδότες που δεν θέλετε να πληρώσετε τα τέλη που αναλογούν για τις συχνότητες -και λαμβάνετε χρηματοδότηση τόσα χρόνια ποιος ξέρει από πού, μήπως απευθείας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κάποιοι;- ότι το μεταναστευτικό που καλείται να λύσει η κυβέρνηση το έφτιαξαν ωραιότατα οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ποιος υπέγραφε το «Δουβλίνο II»; Ο Γιωργάκης, ως υπουργός Εξωτερικών. Ποιος δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ για το γεγονός ότι η χώρα μας έγινε «χωματερή ψυχών», (προσφιλής έκφραση των ημερών) και μόνο κάπου-κάπου ξυνόταν; Ο Αντωνάκης. Και τώρα ο Αλέξης, αρχηγός ενός κόμματος αριστερού, πρέπει να αντιμετωπίσει και αυτό το θέμα, που δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί αν δεν κινητοποιηθεί η Ευρώπη, η οποία σιγά μην σκάσει, αφού η συμφωνία του Γιωργάκη σκοπό είχε να κάνει τη χώρα μας -και την Ιταλία, σήμερα στη Λαμπεντούζα βούλιαξε και άλλο δουλεμπορικό- «αποθήκη» και να ξεμπερδεύουν οι υπόλοιποι.

Όμως: η δημοσιογραφική έρευνα, η συλλογή στοιχείων, όπως αυτά ενδεχομένως έχουν προκύψει από τα ρεπορτάζ, θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα. Σε κάποια στοιχεία. Τι γίνεται με αυτά τα στοιχεία; Φθάνουν ως καταγγελία εκεί που πρέπει; Ή αρκούνται οι ρεπόρτερ και οι σχολιαστές να πετάνε στα μούτρα του Έλληνα εικόνες εξαθλίωσης, προκειμένου να τα βάλει με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον μετανάστη, και όχι με τον δουλέμπορο της διπλανής πόρτας;

Τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών θέλουν να δείξουν στον Έλληνα ότι δεν χωράνε άλλοι άτυποι, παράνομοι, λαθραίοι στα δυάρια του κέντρου της Αθήνας. «Πλήρες», κλείσαμε, ξεπουλήσαμε. Τι μας φέρνει και άλλους ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ χάμω; Κουβέντα για τον ιδιοκτήτη του ακινήτου που τα τσεπώνει. (Τι να κάνει κι αυτός, τόσα χαράτσια έχει να πληρώσει...) Κουβέντα για τις συμφωνίες με την Ευρώπη. Όλο το ζουμί, είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να διαχειριστούμε την πληροφορία όπως μας συμφέρει. Η τέταρτη εξουσία, η μόνη εξουσία, ΜΜΕ, το κόμμα σου, λαέ...

Γαλανιάδη Εύα
 

Ειδήσεις: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.