Μητσοτάκης: «Ξεμπλοκάρει» το έργο ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο

Μητσοτάκης: «Ξεμπλοκάρει» το έργο ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο

Νοέμβριος 01, 2019 - 11:58
1 σχόλια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνταντινόπουλου σχετικά με τα απορρίμματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, η ΣΔΙΤ ξεμπλοκάρει και ως το 2021 το θέμα θα έχει λυθεί.

«Τα κατάλοιπα της καθημερινότητάς μας μπορούν να γίνουν πλούτος, φθηνή ενέργεια. Είμαστε 24η στην ΕΕ στην ανακύκλωση, 2οι στην ταφή απορριμμάτων. Δυστυχώς λειτουργούν ακόμα 53 παράνομες χωματερές, υπάρχουν και άλλες μη καταγεγραμμενες, 21 στην Πελοπόννησο. Απειλούν την ποιότητα ζωής των πολιτών και τον τουρισμό μας», είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναφέροντας κυρίως τις περιοχές της Ηλείας και της Κέρκυρας. Από τα αστικά απόβλητα μόλις το 11% έναντι στόχου 37%, θάβουμε ανεπεξέργαστα το 80% των απορριμμάτων μας. Κεντρικός στόχος, η υιοθέτηση των καλών πρακτικών της κυκλικής οικονομίας, δηλαδή να καταλήγουν σε ταφή όσο το δυνατόν λιγότερα απορρίμματα».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, ως το 2026 πρέπει να αναθεωρηθούν οι στόχοι ανακύκλωσης.

Ένα από τα έργα που πρέπει να τρέξουμε, είναι το έργο της Πελοποννήσου. Δήμοι και Περιφέρειας μπορούν, με τις νέες διατάξεις, να παίρνουν πιο εύκολα τέτοιες αποφάσεις

, είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 το έργο θα έχει ξεκινήσει να λειτουργεί.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, οι απαλλοτριώσεις είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά θα αντιμετωπιστεί, ενώ με νόημα συμπλήρωσε ότι «χάσαμε επτά χρόνια».
 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.