Μητσοτάκης: Μικρότερο δημόσιο, εκχωρήσεις υπηρεσιών σε ιδιώτες

Μητσοτάκης: Μικρότερο δημόσιο, εκχωρήσεις υπηρεσιών σε ιδιώτες

Μάιος 27, 2018 - 16:05
3 σχόλια

Δεν θα γίνει καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου, ούτε αναγκαίες προσλήψεις και ταυτόχρονα θα εκχωρηθούν υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα. Αυτούς τους άξονες για το δημόσιο περιέγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο ενδεχόμενο που το κόμμα του γίνει κυβέρνηση.

«Καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου δεν θα γίνει», τόνισε κατηγορηματικά, αποδίδοντας τα περί απολύσεων σε «συστηματική προπαγάνδα της κυβέρνησης»

«Το νέο δημόσιο που οραματίζομαι θα μπορεί να συνεργάζεται καλύτερα με τον ιδιωτικό τομέα, θα εκχωρούνται υπηρεσίες και όσοι περισσεύουν θα μετακινούνται, δεν θα απολύονται», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Την ίδια στιγμή ενώ έχει ήδη συμφωνηθεί μεταξύ σημερινής κυβέρνησης και Θεσμών να διευκολυνθούν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο τομέα, με τη θέσπιση αναλογίας «1 πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση» (δηλαδή αναλογία «1:1»), ο πρόεδρος της ΝΔ αποσαφήνισε ότι «θέλω να κρατήσω μια αναλογία με περισσότερες αποχωρήσεις, όχι «1 προς 1″, τουλάχιστον για δύο χρόνια. Αυτό δεν είναι απολύσεις», ισχυρίστηκε. Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως ο κ. Μητσοτάκης έχει μιλήσει για επιστροφή του Δημοσίου στην αναλογία 1 προς 5.

«Θέλουμε πιο μικρό και αποτελεσματικό δημόσιο», κατέληξε με σαφήνεια ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όσον αφορά τους συμβασιούχους, δήλωσε ότι «οι συμβάσεις δεν είναι εισιτήριο για μονιμοποίηση».

(ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr)

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Άρα εμείς πρέπει να πιστέψουμε ότι το "μικρό και αποτελεσματικό" δημόσιο δεν σημαίνει απολύσεις..Χμμμ..Μάλιστα..Δυστυχώς για σένα, κυρ-Κούλη μας, δεν είμαστε όλοι σανοφάγοι, όπως αυτοί στους οποίους απευθύνεσαι. Επομένως, θα έχεις κι εσύ την τύχη που θα έχουν στις δημοτικές εκλογές Παυλής & Τσιαμούλος: μαύρο μέχρις εσχάτων..

Θυμάστε τι έκανε σαν υπουργός; σκεφθείτε τι θα κάνει σαν πρωθυπουργός.... ούτε ψήλος στον κόρφο μας! Α κ. Κούλη μας σε σένα ελπίζαμε,τώρα πάει και αυτό! Μάλλον φλερτάρεις με το μαύρο !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.