Μητρόπουλος - Βερβεσός από Τρίπολη: Η ΔΕΗ παρανομεί εις βάρος των εργαζομένων της (pics)

Μητρόπουλος - Βερβεσός από Τρίπολη: Η ΔΕΗ παρανομεί εις βάρος των εργαζομένων της (pics)

Ιανουάριος 17, 2018 - 12:40
0 σχόλια

Στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, ύστερα και την αποστολή εξωδίκου, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, διοργάνωσε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην Τρίπολη στις 11:00 στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου συζητήθηκε η εργατική διαφορά για τη μη νόμιμη καταβολή από τη ΔΕΗ του δώρου των Χριστουγέννων στους συμβασιούχους 8μηνίτες.

Παρόντες, ο νομικός - εργατολόγος κ. Αλέξης Μητρόπουλος και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με καταγωγή από την Αρκαδία κ. Δημήτρης Βερβεσός.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έγκριτοι νομικοί είπαν ότι οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ μπορούν πλέον να διεκδικήσουν να σταματήσουν οι περικοπές που έχουν γίνει στους μισθούς τους, αφού με την πώληση του 17% στο ΤΑΙΠΕΔ , η ΔΕΗ και νομικά είναι πλέον ιδιωτική εταιρία και όχι ΔΕΚΟ.

Όπως δήλωσε ο Σαράντος Αλεξανδρής, εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας, τον Μάιο του 2017 τους αφαίρεσαν από τον ωρομίσθιό τους το ποσοστό της κατώτατης, με αποτέλεσμα να χάνουν κάθε μήνα, εκείνοι που ξεκίνησαν τον Μάιο, 50-70 ευρώ τον μήνα. Μετά, τους έκοψαν το δώρο Χριστουγέννων.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Αριστείδης Μπρουμάς, δήλωσε ότι η συγκέντρωση αυτή είναι η απαρχή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ώστε να μην στερηθεί η κοινωνία το δημόσιο αγαθό του ρεύματος.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητρόπουλος σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι βρέθηκε στην Τρίπολη προσκεκλημένος του προέδρου του Εργατικού Κέντρου, μαζί με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, για να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων συμβασιούχων, εις βάρος των οποίων η ΔΕΗ παρανομεί κατάφωρα, καθώς το Δημόσιο πλέον δεν κατέχει την πλειοψηφία στην Επιχέιρηση.

Η ΔΕΗ εφαρμόζει παράνομα άλλες πολιτικές από εκείνες που οφείλει να εφαρμόσει για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρόσφατη αύξηση από 50 έως 70 ευρώ, ο κ. Μητρόπουλος απάντησε ότι έδωσε κάποιες αυξήσεις, και μαλιστα αναδρομικά, μάλλον, κατά την εκτίμησή του, για να προλάβει τις παράνομες κρατήσεις εις βάρος των εργαζομένων.

Ο κ. Βερβεσός, αφού δήλωσε ευτυχής που βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, είπε ότι το θέμα της ΔΕΗ είναι σοβαρό:

Η ΔΕΗ να ξεκαθαρίσει τη θέση της, δεν μπορεί να βάζει πότε το καπέλο του ιδιωτικού και πότε του δημόσιου τομέα.

Και εξακολούθησε λέγοντας: «Δεν μπορεί να υπάρχει ισότητα α λα καρτ, δεν μπορεί να υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων. Οι εργαζόμενοι αορίστου και ορισμένου χρόνου δεν μπορεί να διαφοροποιούνται. Να μην δίνει ψίχουλα για να καλύπτει τις παρανομίες της».

Από την πλευρά του Σωματείου Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομού Πελλοποννήσου, ο εκπρόσωπός τους, γραμματέας Ιωάννης Μπουρσιάνης, χαιρέτισε τον αγώνα των εργαζομένων και διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται μόνο για το δώρο Χριστουγέννων, αλλά και για το δώρο Πάσχα και για το επίδομα αδείας. «Η ΔΕΗ παρανόμως έκοψε ό,τι έκοψε και θεωρούμε άδικη την κίνησή της. Θα κάνουμε και περεταίρω κινητοποιήσεις, αν δεν επιλυθεί το ζήτημα».

«Τυράκι» η αύξηση των 50 ευρώ

«Καλοδεχούμενη η αύξηση», είπε ο γραμματέας του Σωματείου, «αλλά απαγορεύεται να μας κόψουν τα δώρα και το επίδομα αδείας».

Το Σωματείο διεκδικεί:

Την άμεση καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, την ένταξη των συμβασιούχων στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, την άμεση καταβολή των αναδρομικών για τους εργαζομένους με πάνω από 3.600 ένσημα, την άμεση καταβολή αναδρομικών για την προσαύξηση του 30%, την άμεση καταβολή των αναδρομικών για τη μη καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος από το 2012, σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου πάγου και την επαναφορά των συμβάσεων των οδηγών ως οδηγούς τεχνήτες.

Γαλανιάδη Εύα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.