Μητρόπουλος από Τρίπολη: Εξοντωτικό το νέο συνταξιοδοτικό (pics,vid)

Μητρόπουλος από Τρίπολη: Εξοντωτικό το νέο συνταξιοδοτικό (pics,vid)

Μάιος 04, 2016 - 21:04
5 σχόλια

Mε φόντο το προτεινόμενο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο Δανειστών - Κυβέρνησης και τις συνέπειες οι οποίες έχουν ειπωθεί ότι θα υπάρξουν για την κοινωνία, ο εργατολόγος και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Μητρόπουλος βρέθηκε στην Τρίπολη όπου και έκανε μια ενημέρωση για τα νέα μέτρα.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αρκαδίας διοργάνωσε την Τετάρτη 4 Μαΐου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας αυτή την εκδήλωση προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι για το τι μέλλει γενέσθαι. 

Το προτεινόμενο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο στοχεύει στους κοινωνικούς πυλώνες με πρωτοφανή επίθεση στους πιο φτωχούς και αδικημένους του συστήματος, επεσήμανε ο κ. Μητρόπουλος. Αυξάνει τον θεμελιωτικό χρόνο για πλήρη σύνταξη στα 20 έτη (ή 6.000 ΗΑ) από 15 έτη (ή 4.500 ΗΑ). Χορηγεί την πλήρη «εθνική σύνταξη» των 384 € μόνο με 40 χρόνια εργασίας στο 62ο έτος ηλικίας ή με 20 χρόνια στο 67ο, αποκλείοντας έτσι τους μισούς ασφαλισμένους από την πλήρη εθνική σύνταξη! Διατηρεί και για την «εθνική σύνταξη» την εξοντωτική ποινή («πέναλτι») ύψους 40% (30%+10%) για όσους αναγκάζονται ή αποφασίζουν να εξέλθουν με μειωμένη σύνταξη στο 62ο έτος ηλικίας και θα λαμβάνουν «εθνική σύνταξη» ύψους (346 € – 40% δηλ. 138,40 = 207,60 €) Καταργεί τα κατώτατα όρια της σύνταξης, με συνέπεια να χορηγούνται εφεξής χιλιάδες συντάξεις των 200-300 €!

Επίσης, καταργεί το ΕΚΑΣ, τον κοινωνικότερο θεσμό του Ελληνικού Συνταξιοδοτικού Συστήματος, μέχρι τα τέλη του 2019, με συνέπεια, από 1-1-2020, 350.000 σημερινοί δικαιούχοι του ΕΚΑΣ να περιπέσουν αυτόματα σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και στερεί το ΕΚΑΣ από τους νέους δικαιούχους κατωτάτων συντάξεων που παράγονται μαζικά στο νέο αντικοινωνικό ασφαλιστικό τοπίο.
 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Eνημέρωση για το Ασφαλιστικό-Φορολογικό στο ΕΚΑ


5 Σχόλια

Βλέπω και κάποιον ο οποίος ηταν στέλεχος σε άλλο κόμμα και μοίραζε προεκλογικά ανακοινώσεις του Σύριζα.Να δείτε που θα επιστρέψει πάλι στο φυσικό του χώρο.

Για άλλη μια φορά λόγια λόγια λόγια... Εξηγεί πως θα επέλθει το "κακό" χωρίς να λέει πως να προστατευτούμε και να το αντιμετωπίσουμε. Τους λέει ότι θα πέρνουν 384€ και τον κοιτούν λες και είναι κάποιος απρόσωπος και αμέτοχος στα πράγματα της χώρας ώντας Αντιπρόεδρος της Βουλής που ψήφισε το ΣΥΡΙΖΑίκο μνημόνο... Αμορφωσιά, αμνησία και δουλικότητα Αν συνεχίσουμε έτσι μέχρι τον επόμενο αιώνα θα ακουμε για Eurogroup, μέτρα και αμέτρητα μνημόνια... Χρόνια Πολλά

Τα κορίτσια σοσιαλιστικής προέλευσης θα συνεχίσουν να γιατρεύουν τις πληγές των συνταξιούχων

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.