Μητροπολίτης ΜκΚ κκ Αλέξανδρος:«Μας ζηλεύουν τους Έλληνες ορθοδόξους χριστιανούς»(video)

Μητροπολίτης ΜκΚ κκ Αλέξανδρος:«Μας ζηλεύουν τους Έλληνες ορθοδόξους χριστιανούς»(video)

Φεβρουάριος 27, 2012 - 22:08
16 σχόλια

-Δεν φταίει η Τρόικα αλλά η ελληνική κυβέρνηση η μία μετά την άλλη

-Η  πολιτική εξουσία διαδίδει πως η εκκλησιαστική περιουσία είναι μεγάλη 

Χρησιμοποιώντας τις αγαπημένες του αναφορές σε ιστορίες της παλιάς εποχής ο Μητροπολίτης Μαντινείας& Κυνουρίας κκ Αλέξανδρος στη διάρκεια του αγιασμού για την έναρξη λειτουργίας της πρωτοβουλίας της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας για το «Καλάθι του Φτωχού αδελφού» μίλησε και για τις δύσκολες στιγμές της χώρας μας… 

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας και φυσικά να καταφερθεί εναντίον όσων φταίνε για αυτή την κατάσταση και κυρίως εναντίον της πολιτικής εξουσίας και των Κυβερνήσεων όλων των τελευταίων χρόνων. Ο Μητροπολίτης με  αναφορά στο όνειρο του Φαραώ της Αιγύπτου με τις παχιές και τις ισχνές αγελάδες και με την εξήγηση του ονείρου από τον Ιωσήφ Πάγκαλο τόνισε πως σήμερα αφού πέρασε η περίοδος των παχιών αγελάδων, βρισκόμαστε ως χώρα στην περίοδο των ισχνών αγελάδων και ήδη έχουμε στερηθεί πολλά αγαθά και γιαυτό η Εκκλησία προβλέποντας (σε αντίθεση με κάποιους άλλους που δεν έπραξαν το ίδιο) και για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις δύσκολες στιγμές δημιούργησε «το καλάθι του φτωχού αδελφού».  Δεν παρέλειψε επίσης να αφήσει αιχμές κατά της πολιτικής εξουσίας που διαδίδει πως η εκκλησιαστική περιουσία είναι μεγάλη  κάτι που όπως είπε είναι ψευδές και συκοφαντία  αφού η ίδια η Πολιτεία, δέσμευσε την εκκλησιαστική περιουσία  και έχει αφήσει ένα 5% ενώ το 95% το πήρε το κράτος χωρίς μάλιστα καμία αμοιβή  για την περιουσία που απαλλοτρίωσε. Και σημείωσε «Δεν φταίει η Τρόικα αλλά η ελληνική κυβέρνηση η μία μετά την άλλη…. Αυτοί που έτρωγαν τόσα χρόνια θα σταματήσουν…  Το πρόβλημα είναι που θα είμαστε υποτελείς» συμπλήρωσε θέλοντας να επισημάνει πως οι Έλληνες πολιτικοί έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την σημερινή κατάσταση.

Αναφερόμενος στο «Καλάθι» σημείωσε πως η Εκκλησία θα δίνει λίγα και αναγκαία ώστε με αυτά που έχουμε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την σκληρή πραγματικότητα αλλά θα πρέπει παράλληλα να τρέφουμε και την ψυχή μας με την πίστη στο Θεό, αφού αυτή θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε.

Το σύνθημά μας απόψε είναι «αγαπήσωμεν αλλήλους…. Από το περίσσευμα μας  να δώσουμε σε όσους στερούνται. Έτσι με αρχηγό το Χριστό θα αναγεννηθούμε και θα απομακρύνουμε αυτούς που μας θέλουν  κομμάτι της παγκοσμιοποίησης . Έχουμε το φαινόμενο οι στέγες των σπιτιών μας να έχουν ενωθεί  αλλά  οι καρδιές μας είναι απομακρυσμένες .. συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος και τόνισε πως πρέπει ο ένας να αγκαλιάσει τον άλλο με ποιμένα τον Χριστό …

«Μας ζηλεύουν τους Έλληνες ορθοδόξους χριστιανούς» σημείωσε ο Μητροπολίτης και τόνισε πως πλέον οι Έλληνες ντρεπόμαστε για την κατάσταση στην οποία μας έφεραν όσοι κυβέρνησαν την χώρα  και όσοι κάνουν αυτά που θέλουν οι ξένοι.. Δεν πρέπει όμως να απογοητευόμαστε αφού ως λαός περάσαμε πολλά και βγήκαμε νικητές.. το ίδιο θα κάνουμε και τώρα παρά το γεγονός ότι οι νεότεροι γκρέμισαν αυτά που είχαν κτίσει οι παλιοί… «προδίδοντάς μας και καίγοντας της ψυχής μας τα φτερά» αλλά με ελπίδα στο Θεό και με αγάπη στο λαό θα ανατρέψουμε την κατάσταση… και ο Χριστός θα είναι μαζί μας κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/hOosDMDyRqU


16 Σχόλια

Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια του Ελληνικού έθνους και κράτους μέσα στους αιώνες το έχει η εκκλησία η οποία αφαίμαξε οικονομικά και διέλυσε κυριολεκτικά τον Ελληνικό πολιτισμό καταδικάζοντας τους νεοέλληνες στην αμάθεια και το σκοταδισμό για τους αληθινούς τους Πατέρες τους Αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους. Αντίθετα τους δίδαξαν να προσκυνούν και να σκύβουν το κεφάλι σε κάθε σκοταδιστή αφέντη!

Πέστα ρε φίλε να πούμε.... Ως πότε θα ακούμε τα ίδια και τα ίδια. Παιδιά σκεφτείτε μόνο το εξής: επί 1700 (περίπου) χρόνια οι Βυζαντινοί υπό την εκκλησιαστική "ορθόδοξη" κυριαρχία-πολιτική τυρρανία ουσιαστικά δεν κατάφεραν να προσφέρουν τίποτα άλλο πέρα από πολέμους. Και φυσικά να καταστραφούν ολοκληρωτικά(το πατριαρχείο όμως επέζησε...) Αντιθέτως οι κουτόφραγκοι, απολίτιστοι, βάρβαροι δυτικοί... μόλις απέκτησαν πρόσβαση στην αρχαία ελληνική γραμματεία άρχιζαν να σπάζουν τα δεσμά. Ίδρυσαν πανεπιστήμια, έκαναν κοινωνικές επαναστάσεις, με το διαφωτισμό γέννησαν τον ανθρωποκεντρισμός και το φιλελευθερισμό. Έκαναν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ άλματα στις επιστήμες, τις τέχνες και τη φιλοσοφία, του καρπούς των οποίων εμείς γευόμαστε. Άντε γιατί αρκετά με τα κολλήματα μας ως έθνος. Καιρός να δούμε κατάματα κάποια στιγμή τα στραβά μας και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

Έχουμε που έχουμε όλα μας τα προβλήματα, τσουπ και η εκκλησία σαν την Τετάρτη μέσα στην εβδομάδα. Google: "περιουσία της εκκλησίας" και δείτε πόσα δημοσιεύματα από μεγάλες εφημερίδες υπάρχουν που αναφέρουν στοιχεία για την περιουσία της εκκλησίας και πόσο δίκαιη είναι η φορολογία, πόσα στρέμματα, πόσες μετοχές έχει και άλλα πολλά... Μήπως μπερδεύτηκε ο Σεβασμιότατος και εννοούσε ότι ζηλεύουμε αυτούς; Τους πατέρες; Γιατί στέκει περισσότερο...

παπούλη δεν μας τα λες καλα. οταν οι πολιτικοι σας "βοηθούσαν" ήταν καλοί. τώρα που φορολογούν την εκκλησία όπως είναι λογικό αφού έχουν κατακρεουργήσει φορολογικά την ελληνικη οικογένεια, τώρα είναι κακοί. Ανάλογα με τα συμφέροντα αλλάζετε και απόψεις

Δεν υπήρξα ποτέ υπέρμαχος της Εκκλησίας, καθώς με ενοχλούν αρκετά κάποιες επιλογές της. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ πως φταίει η Εκκλησία για την κατάντια του Έθνους και με την ιδιότητα της αρχαιολόγου , γνωρίζω πως πολλά μνημεία μπορεί να καταστάφηκαν και να χτίστηκαν ναοί επάνω σε αυτά με το δομικό υλικό τους, πολλά αρχαία κείμενα όμως διασώθηκαν σε βάθος χρόνων χάρη σε μοναχούς αντιγραφείς , οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και αγάπη για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και πολλοί μαρτύρησαν για την αγάπη τους για την Ελλάδα. Δυστυχώς όμως η προπαγάνδα της εξουσίας προβάλλει μόνο τα αρνητικά. Και δεν πρέπει να συγχέουμε την πίστη μας και τη θρησκεία μας με τις επιλογές των εκπροσώπων της Εκκλησίας. Ορθώς φορολογείται και πρέπει, αφού έχει τη δυνατότητα, να προσφέρει κι άλλο στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε . Ο Χριστός δίδαξε αγάπη κι ελεημοσύνη και αυτό πρέπει να πράξουν και οι Πατέρες της Εκκλησίας.

<p> Μήπως...λέω μήπως... όλοι οι ποιμένες (*****) άρχισαν να μιλούν διότι βλέπουν να έρχεται, επιτέλους(!!!), μια αντίδραση από τα πρόβατα και μια επιβολή από τους ξένους για διαχωρισμό, ξεκάθαρο και κυρίως οικονομικό, από το κράτος που απομυζούν εκατοντάδες χρόνια τώρα;</p>

Αγαπητέ ανώνυμε που δηλώνεις αρχαιολόγος η δικαιολογία που δίνεις για την καταστροφή του αρχαίου πνεύματος και επιστήμης από το φανατισμό των χριστιανών- ότι δηλαδή διεσώθηκαν κάποια αρχαία κείμενα από λόγιους μοναχούς- είναι εντελώς λανθασμένη γιατί αν δεν υπήρχαν οι χριστιανοί και ο φανατισμός τους, θα είχαμε αυτούσια τα γνήσια κείμενα και θα γνωρίζαμε ότι καταγόμαστε από τους σοφούς της αρχαίας Ελλάδας και όχι από τους σκοταδιστές πατέρες της εκκλησίας που ήταν Ισρα'ι'λήτες

Ανώνυμε των 12:52 όταν ήμουν πρωτοετής φοιτήτρια έλεγα ακριβώς αυτά που γράφεις εσύ. Με την πάροδο των χρόνων όμως και μελετώντας πηγές και αποτελέσματα ερευνών κατάλαβα ότι δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Σαφώς και υπέστησαν οι αρχαίοι ναοί καταστροφές είτε από φανατικούς είτε από αγράμματους που δεν ήταν σε θέση να αντιληφθούν την αξία των μνημείων αυτών και χρησιμοποιούσαν το υλικό δομής τους για να χτίσουν τα σπίτια τους αλλά δεν ήταν τέτοιας κλίμακας οι ζημιές για να μιλάμε για καταστροφή . Εξάλλου όταν ο Χριστιανισμός έγινε επίσημη θρησκεία του κράτους επί Μ. Κωνσταντίνου ήδη είχαν γίνει μεγάλες καταστροφές από Έλληνες που πίστευαν στους 12 θεούς (ο Φίλιππος κατέστρεψε ιερά στην Αιτωλία και στην Αττική ). Διάβασε την Ελλάδος Περιήγησις του Παυσανία να δεις πόσοι αρχαίοι ναοί ήταν ήδη κατεστραμμένοι πριν εδραιωθεί ο Χριστιανισμός. Στο Μοναστήρι της Νόλας (Ξεροκάμπι Λακεδαίμονος) υπάρχουν παραστάσεις των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων πάνω από τον νάρθηκα, χρονολογημένες το 1673 (Σόλων, Θουκυδίδης, Πλούταρχος, Σίβυλλα, Αριστοτέλης, Πλάτων, Χίλων και Ομηρος). Επίσης στην εκκλησία της Μονής Βελλά Ηπείρου και στον νάρθηκα του Αγίου Νικολάου της Μονής Φιλανθρωπινών στη νησίδα της λίμνης των Ιωαννίνων. Αλλά και σε άλλες εκκλησίες και μοναστήρια της Ορθοδοξίας στα Βαλκάνια. Μοναχοί που σεβάστηκαν και αναγνώρισαν τον ελληνικό πολιτισμό μας άφησαν ένα απέραντο συγγραφικό έργο στο οποίο διασώζεται όχι μόνο ο μοναδικός ελληνικός λόγος, αλλά ολόκληρη η αρχαία μας κληρονομιά και ό,τι καλό είχε δημιουργήσει η αρχαιότητα.Δεν δηλώνω , είμαι αρχαιολόγος και δεν με αφορά ούτε η προπαγάνδα των νεοπαγανιστών , ούτε των παπάδων , γνωρίζω και σέβομαι την καταγωγή μου αλλά και την πορεία του έθνους μου ανά τους αιώνες και γι΄αυτό δεν προβαίνω σε φανατισμούς και αφορισμούς .

Ανώνυμε των 14:57 πραγματικά πιστεύω πως άνθρωποι καλλιεργημένοι επιστήμονες σαν εσένα, θα έπρεπε, χωρίς φανατισμούς και ακρότητες, να προσπαθούν να απελευθερώσουν το κράτος, την παιδεία και την σκέψη των νέων του λαού μας από τα δεσμά και την προκατάλυψη του χριστιανισμού και όχι να ψάχνουν δικαιολογίες για να παραμένει η σκοταδιστική εξουσία της εκκλησίας σαν φάντασμα πάνω από κάθε ελεύθερη σκέψη! Στο κάτω κάτω είναι άλλο η πίστη και άλλο η εξουσία.Με αυτό θέλω να πώ πως δεν υπάρχει από μέρους μου ο φανατισμός για βιαιη εκδίωξη του χριστιανισμού αλλά η αγανάκτηση που η εκκλησία παραμένει ενεργή στη ρύθμηση των κρατικών ζητημάτων και κυρίως στο εκπαιδευτικό σύστημα της πατρίδας μας στο οποίο μετέχουν τα παιδιά μας και καταναγκαστικά διδάσκονται ψεύτικα θαύματα και δεν διδάσκονται τα λόγια του Σωκράτη, τα Δελφικά Παραγγέλματα και την σοφία του Πλάτωνα!

Καλα τα λεει ο Δέσποτας και ας τον έχουν αδικίσει για καποιες επιλογές του. Είναι από τους λίγους που τα λέει έξω απο τα δόντια και ας λένε μερικοι οτι τα λέει για τα μάτια του κόσμου.

Εγώ με την ιδιότητα της αρχαιολόγου , εξέφρασα την άποψή μου ότι δεν μπορούμε με αφορμή ένα άρθρο που αφορά την φορολόγηση της εκκλησίας να γενικεύουμε και να υποστηρίζουμε ότι ευθύνεται ο Χριστιανισμός για την σημερινή κατάντια μας. Ως νοήμων άνθρωπος (τουλάχιστον έτσι πιστεύω) δεν μπορώ να δεχτώ σε μια περίοδο που ο κόσμος δικαίως εκδηλώνει τη δυσαρέσκεια του απέναντι στην εκκλησία ,που δεν βοηθά όσο θα έπρεπε , να βρίσκουν ορισμένοι την ευκαιρία να διαστρεβλώνουν την ιστορική πραγματικότητα και να λοιδορούν την εκκλησία ισχυριζόμενοι ότι ευθύνεται για καταστροφή γραπτών και μη μνημείων του πολιτισμού μας. Αν θέλουν κάποιοι να κάνουν προσηλυτισμό ή πολεμική σε βάρος του Χριστιανισμού να βρουν άλλον τρόπο. Πρέπει η εκκλησία να φορολογείται (με μεγαλύτερους συντελεστές) και να συνδράμει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της. Θεωρώ πως η παιδεία είναι ευθύνη του κράτους κι όπως επισημάνθηκε ,πράγματι δεν διδάσκεται σήμερα στα σχολεία η αρχαία ελληνική φιλοσοφία και σκέψη. Δεν θα κατηγορήσω όμως την εκκλησία , επειδή οι σημερινές κυβερνήσεις είναι ανάξιες και πολλές φορές υπακούοντας σε ξένα κέντρα επιρροής αντιμάχονται την ελληνική παιδεία. Θα δηλώσω όμως την πικρία μου γιατί πολλοί εκπρόσωποί της εκκλησίας αδυνατούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν τα δέοντα.

Μιλούν ορισμένοι για ελληνική παιδεία και φαίνεται πόσο επιφανειακές είναι οι γνώσεις τους όταν λένε ότι η βυζαντινή αυτοκρατορία είχε διάρκεια 1700 χρόνια. Κατηγορούν την εκκλησία και οι ίδιοι έχουν μεσάνυχτα από ιστορία!!Η εκκλησία γράφει τα σχολικά βιβλία κι επηρεάζει την εκπαίδευση; Τι άλλο θα διαβάσουμε, έλεος!!

Δεσπότη μου να με συγχωράς, αλλά η Εκκλησία το μόνο που έχει ν' αντιτάξει περι δικαίου και αδίκου είναι να γυρίσει και τ' άλλο μάγουλο. Αλλά αυτό μάλλον το ξεχνάμε. Αν ήθελε η Εκκλησία να είναι ΕΚΚΛΗΣΙΑ (με την αρχαία έννοια του όρου) θα έδινε και το 150% της τωρινής της περιουσίας <strong>χωρίς δεύτερη κουβέντα</strong> και υστερόγραφα και θα κέρδιζε τους ανθρώπους. Αυτό έκαναν οι Απόστολοι και οι Πατέρες της Εκκλησίας τους οποίους επικαλείσθε, αλλά μόνο κατ' όνομα τους γνωρίζετε μου φαίνεται. Τι να τα κάνω τα καντήλια και τα καθίσματα και τα στολίδια των ναών χωρίς ουσία. Καλά κι αυτά αλλά όχι απαραίτητα. Απαραίτητη είναι μόνο η βασιλεία των ουρανών, τίποτ' άλλο. Κι αυτό ή το πιστεύεις και το επιδιώκεις (και φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά) ή απλά το λες με το στόμα και φυσικά καταλαβαίνουν όλοι ότι τους δουλεύεις "ψιλό γαζί". Και καλά θα κάνουμε να θυμόμαστε κι εσείς πρώτος, ως επίσκοπος, ότι ο ίδιος ο Χριστός είπε: "ου γαρ ήλθον διακονηθήναι αλλά διακονήσαι". Το πως διακονεί κανείς, ας το καταλάβει από μόνος του.

Ούτε προσηλυτισμό ούτε πολεμική κάνω απλές σκέψεις εκφράζω ως απλή Ελληνίδα πολίτης και λάτρης του αρχαίου ελληνικού πνεύματος. Όσο για τα κέντρα δεν είναι ξένα... θρησκευτικά είναι και οι κυβερνήσεις δεν είναι (μόνο) ανάξιες είναι (απολύτως) εξαρτόμενες (ενίωτε) εκβιαζόμενες και (κυρίως) διαπλεκόμενες με αυτά τα κέντρα που παρασητούν εις βάρος του Ελληνικού λαού.

ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΠΕΣΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΚΟΡΔΩΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΓΥΦΤΙΚΑ ΣΚΕΠΑΡΝΙΑ.

Εγώ που έγραψα 1700 χρόνια προφανώς έκανα λάθος στο πληκτρολόγιο. Και πάλι τα 1100 δεν τα λες λίγα...Και άλλη μία αυτοκρατορία με έντονη θεοκρατική βάση(Οθωμανική) δεν άφησε καμία σημαντική παρακαταθήκη. Τώρα εσύ πιάστηκες από ένα λάθος ψηφίο αλλά επί της ουσίας δεν έχεις να πεις τίποτα κύριε ανώνυμε 17:54 και ειρωνεύεσαι. Να ξέρεις με κατατρόπωσες. Λες και για τα βιβλία: βρείτε μου μια χώρα σε ολόκληρο του πλανήτη που να έχει υπουργείο θρησκευμάτων. Ούτε η Μαλαισία! Επίσης πού ακούστηκε να είναι <<μάθημα>> τα θρησκευτικά? Αν είναι δυνατόν. Η πίστη είναι προσωπικό ζήτημα του καθενός, δεν έχει κανένα ρόλο το κράτος να παίζει το ρόλο προσηλυτιστή. Αν σε κάποιους φαίνονται αυτά ως μοντερνισμοί ή παράλογα, λυπάμαι αλλά ζουν κάτι αιώνες πίσω. Δεν έχω κανένα μίσος ή κόπλεξ, τη γνώμη μου λέω απλά και αν θέλετε ας μιλάμε χωρίς εξυπνακισμούς.