Μητροπολίτης Αλέξανδρος: Όπως ο πελεκάνος θεραπεύει τα παιδιά του, η αιμοδoσία σώζει ζωές (vid)

Μητροπολίτης Αλέξανδρος: Όπως ο πελεκάνος θεραπεύει τα παιδιά του, η αιμοδoσία σώζει ζωές (vid)

Νοέμβριος 27, 2015 - 15:00
0 σχόλια

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας στην εθελοντική αιμοδοσία του «Άξιον Εστί»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος επισκέφθηκε το πνευματικό κέντρο του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, και την Εθελοντική αιμοδοσία από του Σύλλογου «Άξιον Εστί» την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τα οφέλη της προσφοράς: κάθε άνθρωπος ξεχωριστά και όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε ζωή και ελπίδα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Η προσφορά γίνεται απλά και πηγαία, χωρίς αίσθηση υπεροχής. Μία φιάλη αίμα και όλοι μαζί, ένα μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Ο κ.κ. Αλέξανδρος αναφέρθηκε και στην ανεπανάληπτη και λυτρωτική θυσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, αναφερόμενος σε έναν από τους ύμνους της Μεγάλης Παρασκευής («Ὥσπερ πελεκάν, τετρωμένος τὴν πλευράν σου, Λόγε,σοὺς θανόντας παῖδας ἐζώωσας, ἐπιστάξας ζωτικοὺς αὐτοῖς κρουνούς», εγκωμ. στάσις β΄) που μεταφέρει την εικόνα ενός πτηνού, του πελεκάνου, που είδε τα παιδιά του ετοιμοθάνατα από το δάγκωμα του δηλητηριώδους φιδιού, έσχισε την πλευρά του και με το αίμα του πότισε τα δηλητηριασμένα πουλιά. Το αίμα στην περίπτωση αυτή ενεργεί ως αντίδοτο στο δηλητήριο και το εξουδετερώνει. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη σταυρική θυσία του Χριστού.

Στο πνευματικό κέντρο όπου γίνεται η αιμοδοσία βρέθηκαν και μαθητές από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης οι οποίοι ενημερώθηκαν για την προσφορά της εθελοντικής αιμοδοσίας και έμαθαν τι σημαίνει προσφορά αίματος.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι και στις 28 Νοεμβρίου 2015, ημέρα  Σάββατο, ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει τη 2η εθελοντική αιμοδοσία του στο πνευματικό κέντρο του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρας, στην Τρίπολη, πάντα με τη στήριξη της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας η οποία στηρίζει αυτή τη δράση. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί και τις τρεις μέρες από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 18:00.
 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας στην εθελοντική αιμοδοσία


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.