Μήπως το 11ο Σύνταγμα Πεζικού κλείνει για το καπρίτσιο ενός πολιτικού;

Μήπως το 11ο Σύνταγμα Πεζικού κλείνει για το καπρίτσιο ενός πολιτικού;

Ιούλιος 23, 2013 - 23:48
9 σχόλια

Ερωτήματα που ανακύπτουν και κάθε ίσως σκεπτόμενος πολίτης τα έχει, σχετικά με το κλείσιμο του 11ου Συντάγματος Πεζικού στην Τρίπολη θέτει αναγνώστης- που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του- με άρθρο του στο www.arcadiaportal.gr. Τα ερωτήματα σχετίζονται κατά κύριο λόγο με το κλείσιμο ενός πλήρους στρατοπέδου με όλες τις υποδομές και την επαναλειτουργία ενός άλλου στρατοπέδου στην Καλαμάτα, του 9ου το οποίο είχε εγκαταληφθεί για χρόνια. Και μάλιστα σε μία εποχή που υποτίθεται πως απαιτείται οικονομία...

Διαβάστε το άρθρο

Είναι απορίας άξιον πως είναι δυνατόν τη στιγμή που γίνεται μεγάλη προσπάθεια από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για την εξοικονόμηση χρημάτων να σπαταλούνται χρήματα για να γίνει (το καπρίτσιο) κάποιου πολιτικού, διότι αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω το κλείσιμο του 11ου Συντάγματος Πεζικού στην Τρίπολη και την επαναλειτουργία  του 9ου Συντάγματος Πεζικού στην Καλαμάτα. Για τον λόγο αυτό παραθέτω κάποιες σκέψεις και ερωτήματα:
1. Το 9ο Σύνταγμα Πεζικού μετά το κλείσιμο και την εγκατάλειψη του, οι εγκαταστάσεις του απαξιώθηκαν πλήρως, χρήσιμα και λειτουργικά πράγματα απομακρύνθηκαν από το στρατόπεδο προκειμένου να χρησιμοποιηθούν κάπου αλλού. Τα κτίρια του καταστράφηκαν με την πάροδο του χρόνου και την μη συντήρηση τους. Σε αυτόν τον χώρο λοιπόν, χωρίς να σκεφτούν ότι τα Συντάγματα της Πελοποννήσου δεν είναι άπλα ένας αριθμός ή μια Μονάδα άλλα είναι άρρηκτα δεμένα με την  τοπική ιστορία, διέταξαν το 11ο Σύνταγμα Πεζικού να μετασταθμεύσει. Ήταν όμως τέτοια η αντίδραση τόσο της τοπικής κοινωνίας της Αρκαδίας, όσο και της Μεσσηνίας, ώστε οι ιθύνοντες, αναλογιζόμενοι το (πολιτικό και οικονομικό) κόστος αυτής της μεταφοράς, εν μέσω κρίσης, αυτή απετράπη προσωρινά.  Ήταν όμως τόσο ισχυρή η εντολή για λειτουργία Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων στην Καλαμάτα, που δειλά αποφασίστηκε η επανίδρυση  του 9ου Συντάγματος Πεζικού χωρίς χειροκροτήματα και μεγάλους εορτασμούς. Σιγά – σιγά, έχοντας πλέον σε λειτουργία το 9ο ΣΠ άρχισε πλέον να παίρνει σειρές νεοσύλλεκτων και το 11ο Σ.Π. να απαξιώνεται. Το 11ο Σ.Π. διαθέτει εγκαταστάσεις (μαγειρεία, θαλάμους, ιατρείο, αναρρωτήριο, ΚΨΜ, φούρνους) ικανές να φιλοξενήσουν άνετα 1000 άτομα σε αντίθεση που το 9ο Σ.Π. που για να μπορέσει να φτάσει σε εγκαταστάσεις το 11ο Σ.Π. θα πρέπει να δαπανηθούν σύμφωνα με τις μελέτες 500.000,00 Ευρώ και πλέον.
2. Το 11ο Σ.Π. διαθέτει δυο άριστα πεδία βολής, πεδίο ρίψεως χειροβομβίδας, και αίθουσα εξομοιωτών βολής, όταν το 9ο Σ.Π. δεν διαθέτει τίποτα από τα παραπάνω, αφού το ένα και μοναδικό πεδίο βολής που υπάρχει με δυνατότητα βολής μονό από τα 100 μέτρα, ο Δήμος Καλαμάτας το διεκδικεί αν δεν το έχει ήδη πάρει προκειμένου να επεκτείνει το κοιμητήριο του Δήμου.
3. Το 11ο Σ.Π. εξυπηρετείται άμεσα, από υγειονομικής απόψεως, από το 411 Γ.Σ.Ν. χωρίς να απαιτείται η μετακίνηση των νεοσύλλεκτων οπλιτών για τις αναγκαίες υγειονομικές εξετάσεις των, όταν το 9ο Σ.Π. πρέπει να μεταφέρει τους νεοσύλλεκτους οπλίτες από την Καλαμάτα στην Τρίπολη για τις υγειονομικές εξετάσεις τους, με το ανάλογο οικονομικό κόστος αφενός και αφετέρου θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των οπλιτών κατά την μεταφορά τους. Επιπλέον  για να μπορέσει το 9ο Σ.Π. να έχει μια στοιχειώδη υγειονομική κάλυψη του στρατοπέδου θα πρέπει να μετατεθεί ικανός αριθμός ιατρών σε αντίθεση με το 11ο Σ.Π. που υποστηρίζεται από ολόκληρο το  νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα του.
4. Το 11ο Σ.Π. βρίσκεται δίπλα από το προϊστάμενο του κλιμάκιο, επιτρέποντας έτσι στον προϊστάμενο του να έχει άμεση και πλήρη εικόνα του 11ου Σ.Π. χωρίς να απαιτούνται κινήσεις στελεχών. Επιπλέον η αμεσότητα του παρέχει το δικαίωμα να μην απαιτείται καθημερινή ταχυδρομική υπηρεσία, σε αντίθεση με το 9ο Σ.Π., το οποίο εδρεύει στην Καλαμάτα.
5. Το 11ο Σ.Π. έχοντας δίπλα του και το Διακλαδικό Κέντρο εκπαιδεύσεως της Αεροπορίας, είναι δυνατόν να αλληλοϋποστηρίζονται κατά την εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων οπλιτών άλλα και από θέματα διοικητικής μεριμνάς. Όταν σε μια πόλη εδρεύουν τρεις μονάδες η αρτοποιηση, η διανομή καύσιμων, η εξυπηρέτηση οικονομικών υπηρεσιών δημιουργούν αμεσότητα και οικονομία προσωπικού, χρόνου και χρήματος. Για όλα τα παραπάνω, στο 9ο Σ.Π. θα πρέπει να δημιουργηθούν και να επαναλειτουργήσουν εγκαταστάσεις αρτοποιίας, δεξαμενές καύσιμων κλπ. Το 11ο Σ.Π. τροφοδοτούσε από τα μαγειρεία του το προσωπικό της 4ης Μεραρχίας Πεζικού, το Στρατιωτικό νοσοκομείο και τις μονάδες επιστρατεύσεως, το κλείσιμο του όμως θα αναγκάσει να παραμείνουν τα μαγειρεία σε λειτουργία για την τροφοδοσία των παραπάνω. Οι φούρνοι του θα παραμείνουν σε λειτουργία για την παροχή ψωμιού στις παραπάνω μονάδες άλλα και στο Διακλαδικό Κέντρο εκπαίδευσης και την βάση της Αεροπορίας.
6. Στο 11ο Σ.Π. εδρεύει και η στρατιωτική μουσική με αποτέλεσμα να μην απαιτούνται κινήσεις της στρατιωτικής μουσικής, προκειμένου να συμβάλουν στην εκπαίδευση και στις εορταστικές εκδηλώσεις του 11ου Σ.Π. σε αντίθεση με την Καλαμάτα.
7. Η φρουρά της Τρίπολης διαθέτει ικανό αριθμό ΣΟΑ για να φιλοξενήσει τις οικογένειες των αξιωματικών σε αντίθεση με την φρουρά Καλαμάτας που δεν διαθέτει ούτε ένα.
8. Τέλος η λειτουργία του 9ου ΣΠ αναγκάζει τους νεοσύλλεκτους και τις οικογένειες τους να μετακινούνται σε μεγαλύτερη απόσταση.
        Οι παραπάνω λειτουργίες δημιουργούν αύξηση των λειτουργικών εξόδων και απαιτείται η απασχόληση μεγαλυτέρου αριθμού προσωπικού.
        Μετά τα παραπάνω θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος στα παρακάτω ερωτήματα:
1. Ποιοι είναι οι λόγοι της λειτουργίας του 9ου ΣΠ;
2. Ποιοι είναι οι λόγοι του κλεισίματος του 11ου ΣΠ;
3. Ποιο είναι το οικονομικό όφελος που θα έχει το Γενικό Επιτελείο Στρατού;
4. Ποιοι είναι αυτοί που αποφάσισαν το κλείσιμο του 11ου ΣΠ και την επαναλειτουργία του  9ου ΣΠ;
5. Πως επιτυγχάνεται οικονομία και αξιοποίηση του προσωπικού;


9 Σχόλια

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΦΘΑΝΕΙ.

Κάτι ανάλογο συνέβει και με το ΚΕΕΜ στο Ναύπλιο όταν η η ηγεσία του Στρατού αποφάσισε ότι πρέπει να μεταφερθεί στο ΛΟΥΤΡΆΚΙ ο ίδιος πολιτικός για χάρη .... το ακυρώνει. Τα μεγάλα λόγια είναι μόνο για τους άλλους, οι πράξεις είναι καλές μόνο όταν δεν θίγουν εμάς και το σόι το δικό μας η της συντρόφου μας.

Καλύτερα να κλείσουν και άλλα. Όλοι ξέρουν τι σπατάλες γίνονται στο στρατό και την πραγματική χρησιμότητα του απλού στρατιώτη (μηδενική)... Τώρα για την Καλαμάτα, ο Σαμαράς είναι ικανός για κάθε γελοιότητα.

Δυστυχώς φίλε μου, τα ερωτήματά σου, σχεδόν σίγουρα, θα μείνουν αναπάντητα...

Εγώ λέω.Λέω...μηπως πρέπει να κλείσουν και ...την αστυνομία ; Ετσι κι αλιώς μισθοφόροι τους είναι !

Δεν αρκεί να είναι μπλέ η πράσινη ή τελοςπάντων πρασινομπλέ η περιοχή. Πρέπει να είσαι και από το χωριό (ή το χωριό) του Αντωνάκη. !!!! Κατακαμένη ελλαδίτσα !!!!

Ο πολίτης που στέλνει γράμμα στο πόρταλ γιατί δεν θέλει να μας πει και ποιός είναι; Αυτή η τρομολαγνεία ως πότε θα ορίζει τις πράξεις μας; Δεν έχω θέμα εγώ προσωπικά με τον κύριο που γράφει τα όσα ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ γράφει, αλλά με τον φόβο που έχει εγκατασταθεί μέσα σε όλους μας και δεν βγάζουμε δημοσίως ούτε ανάσα θορυβώδη. Αν έτσι λειτουργούμε και αντιδρούμε ποιός θάρθει να μας σώσει από την κατρακύλα; Πάντως αν και όλα όσα αναφέρει είναι απόλυτα σωστά για τις παροχές και τις δυνατότητες του 11 ου Συντάγματος, υπάρχει μια αλήθεια που είτε την αγνοεί, είτε την αντιπαρέρχεται λόγω φόρτισης. Τα στρατόπεδα σε όλη την επικράτεια, θα μειωθούν εγκληματικά. Αυτή είναι μια απόφαση που την έχει πάρει το ΓΕΕΘΑ εδώ και πολύ καιρό. Και έχει βάλει γερά το χέρι του σε αυτή την απόφαση ο Βενιζέλος όταν ήταν Υπουργός ΆΜυνας. Τότε που ήθελε να κλείσει και το 2ο Σώμα Στρατού, να καταργήσει ολόκληρη Στρατιά στον Έβρο κτλ. Τότε που έφερε η μαύρη μας τύχη τον Μπεγλίτη στο ΥΠΕΘΑ και τα έκανε σκατά αποκεφαλίζοντας όλη την ιεραρχία των Σωμάτων του Στρατού για να μπορούν να περάσουν τις καταστροφές που σχεδίαζαν και να κλείνουν τώρα τα στρατόπεδα. Την Ελλάδα την τελειώνουν με συνοπτικές διαδικασίες.Πάρτε το χαμπάρι. Και αυτό γίνεται επί δεκαετίες. Εμείς ωστόσο καλά περνάμε αραχτοί και λάιτ.

Ρε παιδιά, τι δεν καταλαβαίνετε. Τα έχουν πει τόσες φορές. Έρχεται η ανάπτυξη. Τέλος.

αρκετα πλουτισαν οι σουβλακεριες γυρω απο το στρατοπεδο...