Μήνυση κατά Σαμαρά και Πλακιωτάκη για δημόσια προτροπή σε διακρίσεις και μίσος κατά των προσφύγων

Μήνυση κατά Σαμαρά και Πλακιωτάκη για δημόσια προτροπή σε διακρίσεις και μίσος κατά των προσφύγων

Δεκέμβριος 03, 2019 - 12:31
0 σχόλια

Ο Παναγιώτης Δημητράς του Ελληνικού Παρατηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι εγκαλεί τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, «για διασπορά ψευδών ειδήσεων με ρατσιστικό κίνητρο και δημόσια προτροπή σε διακρίσεις και μίσος κατά των προσφύγων».

Η μήνυση κοινοποιήθηκε στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και έχει αφορμή και αιτία τα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας (ΕΔΩ) περί «λαθρομεταναστευτικού», «εισβολής» και «λαθρο-εποικισμού» και ο δε υπουργός σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 περί «παράνομης εισβολής».

Ο κ. Δημητράς στη μήνυσή του αναφέρει: «Η πρόσφατη είσοδος δεκάδων χιλιάδων αλλοδαπών στην Ελλάδα δεν γίνεται με βίαιο ή/και ορμητικό τρόπο που μοιάζει με επίθεση, ούτε έχει γίνει μαζική εγκατάσταση αλλοδαπών σε οποιαδήποτε περιοχή, αραιοκατοικημένη ή μη, και μάλιστα με δική τους απόφαση (ο εγκλωβισμός δεκάδων χιλιάδων σε νησιά του Αιγαίου γίνεται με απόφαση των ελληνικών αρχών)».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.