Μηνύσεις, απειλές και το έργο στο Μεγαβούνι που δεν προχωράει

Μηνύσεις, απειλές και το έργο στο Μεγαβούνι που δεν προχωράει

Ιούνιος 11, 2018 - 21:27
1 σχόλια

Σμυρνιώτης: Λύστε το θέμα - Παυλής: Να κάνετε μήνυση στην Υπηρεσία, αλλά δεν βάζετε την υπογραφή σας από κάτω

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, στον απόηχο των νέων μηνύσεων που κατατέθηκαν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, εξαιτίας της παράνομης λειτουργίας των μηχανημάτων στη θέση «Μεγαβούνι», αφού εκκρεμούν οι αδειοδοτήσεις στον συγκεκριμένο χώρο και ο εργολάβος προχωρεί στις εργασίες παράνομα, προκαλώντας τη διαμαρτυρία των προέδρων και των κατοίκων των γειτονικών τοπικών κοινοτήτων που θεωρούν ότι πλήττονται από την κατασκευή της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων εκεί. Σημειωτέον ότι ο Δήμος έτσι κι αλλιώς καταβάλλει αμοιβή στον εργολάβο, ενώ πληρώνει και την ασφάλεια των μηχανημάτων, αλλά και το τέλος που προβλέπεται όταν τα μηχανήματα αυτά βρίσκονται σε αδράνεια επειδή το έργο δεν προχωρεί.

Ο κ. Σμυρνιώτης, λαμβάνοντας τον λόγο, κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων, αναφέρθηκε στη διαχείριση στο Μεγαβούνι, χαρακτηρίζοντάς την γεφύρι της Άρτας. «Δεν φτάνει που θεωρείτε ότι έχετε την αρμοδιότητα, έστω, της προσωρινής λύσης, δεν φτάνει που άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες ποινές, ταλαιπωρείτε και τον κόσμο με την εμμονή σας να επιχειρείτε να βγάζετε καινοφανείς θεωρίες ότι δήθεν δεν χρειάζεται άδεια για το συγκεκριμένο έργο, να στέλνετε έγγραφα που δεν υπογράφει κανείς παρά μόνο ο ΓΓ. Σας καλώ να σοβαρευτείτε και δεν έχω τη θέση να πηγαίνει κόσμος και να κοιμάται στα αστυνομικά τμήματα.

Βγάλατε μια περίφραξη 500.000 ευρώ. Θα παρακαλέσω να λύσετε το θέμα άπαξ διαπαντός, πάρτε τις εγκρίσεις, και προχωρήστε. Αλλιώς θα εξαντληθεί η υπομονή μου και θα τα βρούμε διαφορετικά.

Ο κ. Παυλής, απαντώντας, ξεκίνησε λέγοντας ότι  είχε μια «διάθεση» να ενημερώσει τους συμβούλους και τις παρατάξεις, ωστόσο κατέληξε, για πολλοστή φορά, να στοχοποιήσει τους δημοσιογράφους συγκεκριμένων ΜΜΕ, που υπονομεύουν, όπως είπε, το έργο στο Μεγαβούνι, αλλά ουσιαστικά μη δίνοντας καμία σαφή απάντηση για το τι συμβαίνει, τέλος πάντων, με το έργο προσωρινής διαχείρισης που καρκινοβατεί.

«Βρίσκομαι σε δεινή θέση να δικαιολογήσω τη στάση του κ. Σμυρνιώτη, που εμφανίστηκε στην Αστυνομία σήμερα. Επίσης, δηλώνω ότι εγώ αύριο θα καταθέσω μηνύσεις κατά αιρετών. Νομίζουν κάποιοι ότι έχουμε αδυναμία και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, και επειδή το θέμα του Μεγαβουνίου ουδέποτε λύθηκε επειδή πάντα υπήρχαν δυνάμεις που δεν θέλουν να γίνει αυτό το έργο –αφεντικά και πάτρωνες- και πολιτικοί απατεώνες δημοσιογράφοι, εκφράζοντας προσωπικά κανάλια που εκφράζουν τον εαυτό τους και μόνο. Τους αποκαλώ δημοσιογραφικούς απατεώνες αυτούς που ασχολούνται με αυτό το θέμα και που εκπροσωπούν τους εαυτούς τους και το μέσο και την εταιρία».

Κάποιοι θέλουν να περάσουν τη δική τους παραπληροφόρηση και τη δική τους άποψη και έχουν δίπλα τους ανθρώπους που είναι αιρετοί. Κάποιοι δήλωναν πριν από μήνες ότι στο Μεγαβούνι δεν θα γίνει τίποτα. Μήπως παίζουν το παιχνίδι της κεντρικής διαχείρισης; Σε αυτή την αίθουσα είναι συνάδελφοι και προσπαθούν αφού οι ίδιοι δεν έλυσαν το πρόβλημα να μην λυθεί ποτέ.

«Δηλώνω ευθαρσώς ότι θα περιμένουν πολλά χρόνια να συμφωνήσω μαζί τους, είπε για εκείνους που, όπως θεωρεί ο ίδιος, έχουν δικά τους συμφέροντα να εξυπηρετήσουν.»

«Έφθασαν στο σημείο να λένε για μένα και για τον δασάρχη ότι θέλουμε να τους φάμε την περιουσία για να κάνουμε τη δουλειά μας. Να βάλουν την υπογραφή τους όπου νομίζουν, τάχιστα. Δεν περιμένω τίποτε άλλο από κάποιους που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για να έρθουν να πουν αυτά που τους λένε να πουν. Και ρωτώ: μήπως όλοι αυτοί είναι ‘’λαγοί’’ ενός συστήματος και εμείς δεν πρέπει να μην μιλάμε;».

Όποιος νομίζει ότι παρανομεί η Υπηρεσία του Δήμου, να κάνει μήνυση, επειδή αυτό υπονοούν κάποιοι από ‘δω μέσα. Να βάλουν την υπογραφή τους από κάτω. Για να δούμε τους εκβιασμούς, που κάποιοι απειλούσαν τον εργολάβο ότι θα του κάψουν τα μηχανήματα. Όλοι αυτοί έχουν ονόματα. Να εγκαλέσουν την Υπηρεσία. Εγώ δεν είμαι προστάτης κανενός.

Ο κ. Σμυρνιώτης απάντησε ότι δεν έχει τίποτα να πει απέναντι σε όλα αυτά που δήλωσε ο δήμαρχος.

Τα περί λαγών και κουνελιών τα επιστρέφω. Αν κατορθώσει και φτιάξει την περίφραξη, θα είναι ένας καλός χώρος να φτιάξουμε για λαγούς. Μηνύσεις έχει ξανακάνει. Από τη μία κατηγορεί τους αιρετούς, αλλά από την άλλη στέλνει το έγγραφο στους αιρετούς που θα μηνύσει και τους ρωτάει αν το έχει κάνει καλά.

Τα τεχνικά και τα πολιτικά θέματα δεν λύνονται στα δικαστήρια. Αλλά την πρώτη απάντηση την πήρατε την προηγούμενη εβδομάδα από τα δικαστήρια.

Ο κ. Τζιούμης απάντησε ότι δεν άκουσε τίποτα για στοιχεία, αλλά μόνο λεονταρισμούς.

Αυτά που είπατε, δεν μας αφορούν. Αν έχετε συγκεκριμένα στοιχεία, να μας τα πείτε.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Παυλή σφίγγουν τα γάλατα. Να δούμε πως θα πείσεις τους Τριπολιτσιώτες πως αυτό που κάνεις στο Μεγαβούνι είναι η διαχείριση η δικιά σου , που έλεγες. Οι *** καλό είναι να ντρέπονται και λίγο. Ε; Τι λες ;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.