Μηνύματα αλληλεγγύης έφερε «Το αγόρι με τη βαλίτσα» στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο (pics,vid)

Μηνύματα αλληλεγγύης έφερε «Το αγόρι με τη βαλίτσα» στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο (pics,vid)

Απρίλιος 24, 2017 - 10:05
0 σχόλια

Το σπίτι μας δεν σημαίνει ότι θα είναι σπίτι μας για πάντα, λέει ο μικρός Ναζ, «Το αγόρι με τη βαλίτσα» που εγκαταλείπει την εμπόλεμη πατρίδα του για να ξεκινήσει ένα ταξίδι δυσκολότερο και από του Σεβάχ του Θαλασσινού, του αγαπημένου του ήρωα, και να φθάσει στο Βερολίνο, όπου ζει  ο αδερφός του, στο παιδικό-εφηβικό θεατρικό έργο του Μάικ Κένι σε μετάφραση Ξένιας Κολογεροπούλου που έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 23 Απριλίου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο και που ετοίμασαν οι ιδιαιτέρως δραστήριοι νεοσύστατοι «Δράστες».

Με σκηνική λιτότητα και δίχως υπερβολές στη σκηνοθεσία και στις ερμηνείες, η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα κατόρθωσε να συγκινήσει και να προβληματίσει το κοινό, το οποίο ως επί το πλείστον χθες αποτελείτο από παιδιά και εφήβους.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί και σήμερα Δευτέρα 24 Απριλίου στο πλαίσιο του Project P.R.E.S.S. (PROVISION OF REFUGEE EDUCATION AND SUPPORT SCHEME), το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου προκειμένου να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές και ενταξιακές ανάγκες των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Το έργο περιλαμβάνει τρεις άξονες: 1. Ποιοτική & ποσοτική έρευνα επικοινωνιακών, γλωσσικών και εκπαιδευτικών αναγκών και προσδοκιών των προσφύγων, 2. Γλωσσική και πολιτισμική ένταξη και προσαρμογή προσφύγων μέσα από δράσεις άτυπης και μη τυπικής εκπαίδευσης και 3. Κοινωνική ευαισθητοποίηση, στην παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών και σε στοχευμένες παρεμβάσεις για την μακροπρόθεσμη εκπαιδευτική ενδυνάμωση των προσφύγων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Παράρτημα Τρίπολης του ΕΑΠ, Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 8:00 το πρωί ως τις 16:00 το απόγευμα, στο τηλ. 2710230263 ή στο email peloponnisos@eap.gr ή να παρακολουθείτε τη σελίδα της Ομάδας ΔΡΑΣΤΕΣ στο facebook https://www.facebook.com/drastestheatregroup/

Έφ.Κ
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr «Το αγόρι με τη βαλίτσα» στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.