Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για το νέο έτος

Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για το νέο έτος

Ιανουάριος 01, 2019 - 09:01
0 σχόλια

Την ενότητα του ελληνικού λαού προτάσσει για την επίτευξη των εθνικών στόχων που βρίσκονται μπροστά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του για το νέο έτος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού εύχεται πρώτα υγεία, δύναμη και δημιουργία ατομική και συλλογική τονίζει ότι στην τρέχουσα κρίσιμη συγκυρία ως Λαός και ως Έθνος έχουμε χρέος να υπηρετήσουμε τρεις στόχους, σύμφωνα με την Ιστορία, τον Πολιτισμό και την προοπτική που μας αναλογεί στον ταραγμένο Κόσμο μας, την πρόοδο του Τόπου, την υπεράσπιση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος και τη θωράκιση των Εθνικών Θεμάτων και Δικαίων.

Ο πρώτος στόχος, όπως λέει ο κ. Παυλόπουλος, αφορά το χρέος να υπηρετήσουμε με συνέπεια την πρόοδο του Τόπου μας και συμπληρώνει ότι έχουμε χρέος να γνωρίζουμε ότι η κοινωνική δημιουργία δεν μπορεί ν’ αποδώσει, παρά μόνον όταν τα μέλη του κοινωνικού συνόλου αισθάνονται ασφάλεια έναντι όλων εκείνων των αντιδημοκρατικών στοιχείων, που επιχειρούν να υπονομεύσουν την κοινωνική ειρήνη και την κοινωνική συνοχή.

Ο δεύτερος στόχος αφορά την Ευρωπαϊκή προοπτική και αποστολή της Ελλάδας. Οι Έλληνες έχουν αποδείξει, τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι είναι συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι, αφού επέλεξαν να μείνουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια πληρώνοντας βαρύ τίμημα θυσιών.

Ο τρίτος στόχος αφορά τη θωράκιση των εθνικών θεμάτων και δικαίων. Ως προς το Κυπριακό, λέει ότι επιδιώκουμε, το συντομότερο δυνατό, τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του.

Ως προς τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τονίζει ότι, επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας.

Ως προς την πΓΔΜ σημειώνει ότι ευνοούμε την προοπτική της στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την προϋπόθεση η επίλυση του ζητήματος του ονόματος να γίνει σύμφωνα με την Ιστορία και το Διεθνές Δίκαιο.

Ως προς τις σχέσεις με την Αλβανία επισημαίνει ότι ευνοούμε την ευρωπαϊκή της προοπτική, πλην όμως αυτό έχει ως αυτονόητη προϋπόθεση τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, άρα τον σεβασμό των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

«Η Ιστορία μας έχει αποδείξει ότι οι δυνάμεις του Ελληνισμού, οι δυνάμεις του Λαού μας και του Έθνους μας, είναι, κυριολεκτικώς, αστείρευτες. Αρκεί να πιστεύουμε σε αυτές και, πρωτίστως, να μην ξεχνάμε ότι θεμέλιο της Εθνικής μας Δημιουργίας ήταν, είναι και θα είναι η αρραγής ενότητά μας. Αφού, όπως επανειλημμένως έχω τονίσει, τα μεγάλα και τα σημαντικά τα επιτύχαμε ενωμένοι, ενώ η διχόνοια και ο διχασμός μας στοίχισαν εθνικές τραγωδίες, ως και απώλεια τμημάτων του Εθνικού μας Κορμού. Τούτο σημαίνει ότι, όλοι μαζί και ενωμένοι, μπορούμε και πρέπει να υπηρετούμε τους Εθνικούς Στόχους, τους οποίους προανέφερα», καταλήγει στο μήνυμά του για τον νέο χρόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.